- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
^ Ма гладен съм и ми е скучно, нормално е да изтрещя, след малко ще ходя да релаксирам на по бирИ, с колегите..
![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Първо, както много добре каза Драйд - езика не се учи само в училище.. Ти може да си била най-голямата отличничка, но това въобще не е никакъв фактор за реалните знания и интелигентност по всеки предмет..
За момичетата и момчетата също не съм съгласен с теб. Да, повече от женските индивиди са по-добри в училище, но тая статистика я няма по напред в университетите и като цяло в живота. Това е така, може би защото момчетата се развиват по-бавно в детска възраст от момичетата. Колко известни професори и учени мъже познаваш от историята и колко жени? Оправданието,че в средновековието са ви отнемали права и свободи.. не е от значение.. ако бяхте умни.. др щеше да е :Д И войните и за всички бедствия сте виновни вие. Винаги в основата стои женски плод.. само ми хитрувате.
Сега като се замисля.. сигурно греша за едно. Заминаването в чужбина не отхвърля дълга към родителите, защото винаги може да се върнеш или да ги вземеш със себе си в бъдеще.
ооо, гледам, че тук пак се е събрал Комитета на сеира.Как сте, кво правите? :>
Welcome to the Jungle...
По ДВА часа. Днес откачих направо, имах 3 лекции. Осъзнах, че всичката органична химия я знам. Ама на български. Сега ще се почва зубрене на съединения. За съжаление явно не може да си избираме програмата, защото вече съм разпределена автоматично.
И мен тия дни все ме цепеше глава, веднъж пих един аспирин и после бях много близо до повръщане, та се нагълтах и с хапчета за корем. Ама то е нормално де, аз в университета много се напрягам да виждам, а от по-задните редове ми е и много трудно да чувам. Днес имаше едни по биохимия, които си говореха през цялата лекция, че имаха нахалството да извадят някакви шумни найлони и да си похапнат. А седнах в средата, защото отпред беше заето. Направо ми идваше да ги заколя.
Тея дни, ще ми се разкаже играта от превеждане на термини. Сега разбирам един приятел на баща ми, който каза, че като им сменили програмата по химия от френски на български и целият клас имали само двойки.
Още не знам какъв език ще уча и в коя група по предмета за избор съм. Дано да ме приемат в колективните рискове, че с тея океан и атмосфера дето писах като втори избор пак ще ми съдерат задника от зубрене на термини.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Прав си, нз при мен колежките са яки, само 2 кончета има, но пък се оказаха точни и тече лафа, момчетата сме само 4ма, единия е ебахти пича, пропаднал пияница като мен.. Другите са някви стеснителни, ма мен ма не боли за тях.. С колегата дет е пич ни тече лафа, къркаме..
Колежките всички са пичове до една.. екстра си ми е..
От арабистките има много хубави..А пък чакам другите курсове да дойдат.. Иранистите 2ри 3ти и 4ти курс са на екзурзкия до Иран и ще се върнат таман за началото, до колкото разбрах има яки каки...
![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
^ Какво учиш? Че съм те изпуснала явно.
Още ли се джафкате за простотии? Безсмислено е.
Пантерке, мога да ти кажа, че в частта със самолетните билети, резервациите им и цените им, си много в грешка, но както и да е, няма пак да се включвам.
Моля ти се, само за това не ми се заяждай. Баща ми е бил повече в чужбина отколкото в България, позволи ми да знам малко повече от теб като следствие на това.
Хаяши, аз си мислех, че моите са много - по час и 30 са :д едната едвам я изтрайвам, даже няма да ходя повече, защото няма никакъв смисъл :д
Наистина ли храната във Франция е толкова скъпа? Ей сега се връщам от Лидл, една торба хубави продукти за 10 евро съм си взела.
Dr. Gregory House
Хм, точно пък аз съм може би от малкото в темата в момента, която не ти се заяжда, просто ти казвам, че си в голяма грешка. И да, срядата може би знае мааалко повечко от теб по тази тема, не защото пътувам, а защото случайно баща ти може и аз да съм го качвала на самолет, така че айде моля ти се не ми подскачай веднага, не си всезнаеща и не ти е абсолютно всичко ясно по въпроса с билетите, самолетните компании, как става качване/резервиране и т.н.
Даже мога да ти кажа, че точно за е такова държание като твоето, един господин не си се качи на самолета, защото беше Адски всезнаещ..
здравейте аз съм студентка,уча икономика и имам доста материали за кандидатстване след 7 и 12 клас,който продавам, всички автори:ДИМИТЪР ДИМОВ,ИВАН ВАЗОВ,ПЕЙО ЯВОРОВ,ХРИСТО БОТЕВ,ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ,АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ,ЕЛИН ПЕЛИН,ХРИСТО СМИРНЕНСКИ,НИКОЛА ВЪПЦАРОВ,ДИМИТЪР ТАЛЕВ,ЙОРДАН ЙОВКОВ,ГЕО МИЛЕВ,ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА,АТАНАС ДАЛЧЕВ..Темите са разработени по-много достъпен и разбираем начин за всеки,казвам го от личен опит,както и гарантиран успех ако се учат..
Абсолютно.
"Аз разбирам повече от теб - само това ще кажа" винаги се е славило като силен аргумент, мацка.
Хайде де, кажи ми, например, колко струват полетите Франкфурт - София (не Хаан - София) на 22 декември, часът ... да кажем, че е без значение.
Аз като знам повече за Германия от Климатроник, не изпитвах затруднения да дам доста примери. Дай и ти. За кое съм в грешка? Може би, че има директни евтини билети от Мюнхен до София, например? Не се хаби, говорено е с агенция.
Никога не съм твърдяла, че билетите от и до Германия струват майка си и баща си, но никак не са евтини. Да не говорим колко дискомфортно беше пътуването с УизЕйр и какви проблеми ни направиха.
И не ми давай за пример български летища, такава простотия няма другаде. По-големи католици от папата се пишем. И да беше резултат от оная издънка в Сарафово - щях да разбера, ама ние от край време сме си така.
Последно редактирано от PinkPan7her : 09-18-2013 на 07:10
Ако всеки път е така ще откача.
Цените на храната тук са ужасни. Сигурно има и магазини където дадени стоки са по-евтини, ама аз съм студент, не съм пенсионер да обикалям целия град с метрото да търся краставици с 30 стотинки по-евтини. Иначе на мен много ми е трудно носенето на багаж. Уж за нещо дребно влезна в магазина и накрая пак излизам с 10-15 кг покупки.
Грешната тема си избрал!И на нас вече няма да ни свършат работа.
Решихте ли спора за ученето в чужбина или България? Просто да знам дали да почвам тази година при неандерталците в Студентски град или да си приготвям мускалчетата за чужбината за догодина :-0
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
^ В чужбина са същите неандарталци, спокойно.Само че разликата е, че общежитието е толкова скъпо, че е все тая дали живееш с неандерталците или отделно.
В Тулуза. Градът много ми харесва, красиво е, обаче често се разнасят едни миризми на градска тоалетна и без наличието на такава.
Процедурите им са супер бавни, тегави и има едно много неприятно чувство на неосведоменост. Освен това тук обичат да те препращат от човек на човек и така десетина пъти.
Първата година е обща и 5-6 специалности учим едно и също, резултатът е 1100 студента дето учат същото. Около 50% от тях са провалили се студенти по медицина, много от тях ми се видяха не съвсем заинтересовани от лекциите вчера. Аз към такива съм с резерви, защото не ми допада мисленето (дай да учим нещо колкото да сме студенти). Сега момента да ми кажете, че съм надута, но досега каквото съм си поставяла за цел да уча, все там са ме приемали. Разделени сме на 6 групи, следователно по около 200 човека група. Трудно е така, защото всеки си говори по време на лекции, а на мен малко ми трябва да се загубя и да не чувам добре.
Но градът ми харесва. Едно много френско е тук. Дори като сгради и план на града ми напомня ужасно много за Италия. Аз съм от Стара Загора, при нас все улици на кръст и тук се губя постоянно. Красиво е наоколо, има много интересни неща. Малко ми липсва българското наоколо. Явно моят университет не е особено популярен в България, тъй като досега друг българин не съм видяла. Има българска общност, обаче явно не са много задружни.
Не съм сигурен дали темата се напълни с първокурсници или първокласници.
Нямам грам опит зад граница и това е достатъчна причина да не взимам участие в споровете ви, но фактът, че тръгнахте от кой колко се пере и помежду другото чете, ме отказва напълно.
По-добре пишете +1 на интернет двубоите и си насочете дискусиите към учебния материал, щото битовите премеждия в момента са ви най-малкия враг.
Да ви имам амбициите, ако наистина бяха високи и гледахте реалистично, сега щяхте да сте по-равни и от тревата.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Хаяши я сподели, ако имаш вече мнение за техните "малцинства". Поне според някои медии има доста напрежение между французите и емигрантите от Северна Африка и Бликзият Изток.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Смешно е да даваш хилядарки (защото с толкова трябва да разполагат родителите ти, за да издържат студент в чужбина), а да се циганиш за 250 лв полет. Това е все едно да спестяваш от закуските в стола за кола.
Другото, което не разбрах, е защо измервате колко е трудно/лесно в чужбина/тук само и единствено по разстояние и разходи. Има куп други фактори, които биха могли и да са по- решаващи.
И точно защото има др фактори, е различно мама и тати да наливат тук, защото самите мама и тати са ти до гъза, съвсем друго е да наливат (макар и стабилно) и да си на чуждо място (каквото и да си говорим не е баш като у дома и никога няма да бъде)
последно: Наистина изказванията на Пантерата са малко крайни:
нямало гмназия която да те изкара с немски.. нз си кво, еми дрън- никога не съм имала проблеми да си говоря с германци, ако ще и на най- смотания диалект да говорят
много се четяло- това, че ти четеш много, не значи, че друг/и не се оправя/т с малко четене
за едно съм съгласна: там си има работни места достатъчно и не е срамно/ненормално да нямаш висше образование и записват само такива, коиот наистина са амбицирани, тук и най- несериозните записват, колкото да имат, че с диплома за никъде, ама без диплома съвсем..
На мен полета ми е около 400 лева, това ми е издръжката за един месец като не включвам наема и сметките. Еми, ако мога ще си ги спестя. Предпочитам спестявайки си тея пари да си купя малко по-качествена храна, от колкото да съм до гъза на мама и тати на всеки 2 месеца.
А за да учиш в чужбина не е нужно нито да си милионер, нито дори да се водиш заможен. Аз съвсем сериозно обмислям да взема студентски заем. Особено първата година е много трудно финансово. Разходите са все големи докато се установиш, а при мен няма и възможност за стипендия. След няколко месеца ще получавам 1/3 месечен наем, но засега просто се ограничавам от каквото мога.
То и аз си мислех, че зная френски, щото нямам проблем да си обсъждам глобалното затопляне и еманципацията на жените, ама като ми се наложи да ходя в банка и да отварям сметка се чувствах като в Китай.
Чернокожите са много интегрирани тук, поне тези които са пожелали. Дори досега не съм срещнала чернокож бездомник, а бели има на всеки ъгъл. Арабите обаче и французите ги гледат с леко подозрение. От приятелка, която е живяла няколко години чух, че в арабските квартали има огромна възможност да те ограбят, че и да те набият. А на мен вече 2 пъти ми се случи някакви гнусляци да ми се пробват и двата пъти бяха араби. Добре, че не ме докоснах, че щях да ги науча едно хубаво.