- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Chacho надявам се наистина да си прав и всичко да се дължи на изживяваната в момента емоция и крехката и възраст.Защото в противен случай е наистина лошо едно 19 годишно момиче-българче да разсъждава по този начин.То ако ние сами не се уважаваме,защо очакваме от чужденците да ни уважават.
Това последното го казвам,защото преди някоя и друга година във Facebook имах "честта да общувам" с един индивид от женски пол на възраст около 40-45 години (забележи възрастта), бивша моя съгражданка,която искрено се радвам, че не познавам лично. Та въпросната госпожица отишла да живее в Италия. И като отпрала едно ми ти самочувствие...оле мале с компресор не можеш да го свалиш.Добавила се в групата на градът ми и редовният и репертоар към всички беше колко била велика,каква италианка била,как родната и държава била Италия и как България за нищо не ставала.Как тука мама и тати ни били хранили само с леща и фасул пък тя яла само скъпи деликатеси,как сме носели дрехи от Илиенци,а пък тя била само с маркови,как се била хващала само с богати и готини италианци, а не с разни въшлясали българи,как в едната част на града ни били само пияници, а пък в друга само наркомани.С едно момиче дето ми е Facebook приятелка и в последствие се оказа,че и е племенница редовно си подмятаха коя на каква тарифа е и само обясняваше как ако не била тя майка и още щяла да си кара трактора.В последствие блокира племенницата си и с най-голяма си наглост ми пише ЛС-та да ми се дърви.Е, след няколко дни разправии и псувни реши да бъде благоприлична да не ми досажда повече и да хване да ме блокира.
Та както казах наистина искрено се надявам да е поради емоцията и крехката и възраст,защото оня индивид заяждащ се на 40-45 години с всички не е като да беше като човек.Но иначе се имаше за голяма работа все едно някой трябва да и пляска,че е стигнала до подобни прозрения и мъдрости.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Вероятно забелязваш, че тя се нуждае от повечко години, чисто за да си изглади мисленето. В момента мисленето и е граничещо с ученическото. Истина е, че за нея голяма част от нещата са нови, но начина по които се изказва няма как да провокира друго освен несериозно отношение. Не веднъж съм се опитвал да и обясня, че греши в някой неща, но тя просто не възприема, пак казвам при нея голям проблем е самочувствието. Резултата от предишните ми опити бяха, че тя стигна до заключението, че аз съм не особено интелигентен. Както и да е за мен това не е проблем.
Казваш по-добре човек да е глух, обаче аз ще ти кажа, че е много по-добре човек да вижда и да слуша много добре. Пък дали ще се възползва от чутото или видяно е резултат на полезността на информацията. Винаги са ни учили при конструирането на дадена система или машина, че най-добрият подход е анализ на съществуващото и усъвършенстването му в наша полза, а не откриване на топлата вода тепърва.
Да му имам администрацията на СУ...
пълна бъркотия, пълна неуредица,
May I kill someone!
maDamn
^ Вече две седмици си ги редя на ум нашите.
В неделя, ще ходя на български пикник. Чудех се дали да ида, но при положение, че първата ми (и все още единствена) приятелка тук настоя да идем, реших, че ще е готино и ще си струва. Дано и други първокурсници да дойдат.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ти на колко години си ? От известно време само търсиш писаната,за да и дърпаш ушите. Тва, дъртите - нямате ли огромно самочувствие ? Сега, вярно, опита е много важен, но всички само се оправдавате с него, като че ли, само защото сте гледали в една светеща точка по-дълго време.. сте успели да сътворите две от нея като делене на клетка, а то се оказало,че просто очите ви са се били кръстосали от продължителното зяпане .
Последно редактирано от klimatronik : 09-19-2013 на 19:20
Пантерке, не виждам какво толкова конкретно желаеш да ти кажа, но окей, след 78578483 часа на летището и 8456398202 ненормални пътника ще ти кажа някви неща.
Пътвото от тях - common sence е за теб, за мен и за всички хора, които летят редовно или поне няколко пъти.
Защото аз можех да й кажа да тръгне с полет на полскитр авиолинии (LOT), където даже ще бъде обслужена от мен и колегите ми, но тва не е добра идея, защото трябва да се прехвърля във Варшава.
Има адски много авиокомпании, които извършват полет от Париж до София, но всяка една от тях е с прехвърляне.
За пример ти давам Turkish airlines, Aeroflot, LOT, както и още там поне 6-7, а AirFrance и БългарияЕър няма да й се налага да се прехвърля на друг самолет.
Сега другото - зимния период аз лично не го окачествявам с това, че едва ли не настъпва зимата, а с това, че полетите ще започнат да летят с друго разписание. На теб всичко това може и да ти е ясно, но днес сутринта на първия ми полет дойде един господин да ме попита с коя авиокомпания лети и защо е на този изход, при положение, че билета му е на Aegean Airlines, a полета се изпълняваше от Olympic air, как да обясня на такъв човек, че няколко авиокомпании работят с codeshare, сиреч с договори помежду си и може да си вземе билет на БългарияЕър и пак да лети с Олимпик.
Аз не знам какво точно и конкретно искаш, още по-малко схващам за какво го искаш, но карай.
лошо е, когато се коментира/ вземат решения/ правят изводи спрямо първите впечатления. това е смешното
лошо е, когато ти не си използвал възможност и не си знаел за нея, да мислиш, че я няма
лошо е да сравняваш повърхностна извадка /личното ти обкръжение/ с цялостното положение
завършила съм езикова гимназия, не съм имала никакъв проблем с математиката, а и с висшата, защото ме е интересувала, и съответно съм си получила всички знания, които са били необходими
не може да се сравняват образователни системи, които нямат изначално общо, освен, че децата трябва да ходят на училище. висшето образование в Германия е за хора с академични цели, а не такива, на които им трябва професия, като съобразено с бъдещите си професии, са избрали подходяща по-начална /разбирайте гимназия/ точка, обвързана с това
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Някой ги е осъдил, доколкото знам,че са огласили балът му за класиране. Именно затова сега ние ще се чудим къде-кво -що.
Както и да е. Приемам факта,че цялата им администрация е пълен минус, но се надявам, че моите нерви ще се окажат по-здрави и няма да ги хабя по криви лелки и неприятни образи.
maDamn
ооо Пламе, гледам вече си се запознала и с не толкова прекрасните неща в УниверситетО.Приготви се скоро да опознаеш и любимците на всички нас, а именно служителите (сиреч инспекторите) от отдел Студенти.
![]()
Welcome to the Jungle...
си останеш с надеждата
само ше ти кажа, че миналото лято ми се наложи да пътувам до софия ей така на пожар от днес за утре, шото не съм бил платил 15 лева вода и немало да ме пуснат да участвам в тъпото им класиране за мухлясалите им общежития
въпреки, че като плащах преди да се изнеса лятото изрично казах 10 пъти на касата "ПЛАЩАМ ВСИЧКО ДО СЕПТЕМВРИ ВКЛЮЧИТЕЛНО" , ама ... йок.
и треаше да дам 50 кинта за път за да платя 15 лева вода : )
пп: съвет към всички - за плащане на наем и сметки онлайн дори и не си помисляйте
Я кажете в кои блокове сте тия дето са се добрали до общежитие (:
МИ НЕ ЗНАМ
БАЦЕ
НЕ ПИШЕ В САЙТА
ЩОТО Е КОНФИДЕНЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ОТ ТАА ГОДИНА, ЯВНО
ДЕБА
Прав си напълно, Чачо.
Спирам се по темата аз, за в бъдеще ще се науча по-добре да преценям на какви хора каква информация казвам, това е нещо, на което толкова години не се научих.
Също така ми хареса и частта за вярването на (предполагаемо) опитните.
Енуей, искам да попитам и тук: Някой от вас по някаква случайност да е използвал учебник по математика, в който пише за производна на функция, анализ на крива (почти съм сигурна, че така се превежда), матрици... евентуално и диференциали и интеграли, ама първите три са ми по-важни.
Учебникът да е за ученици, не за студенти, моля. Ще си взимам и книжките с тригонометричните функции, но там са само формули, а на мен ми трябва обяснено.
Благодаря предварително.
Има учебници за задължителна подготовка, където ги има нещата за производната и изследване на функция, ама по-добре потърси в youtube клипове, ако искаш да разбереш нещата, вместо да се бориш със строгата(сухата) теория. Khan academy например.
А ако имаш търпение (тоест, до към края на уикенда), ще ги напиша в темата за математиката и ще ти драсна на ФБ-то като е готово.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
На български или немски ми трябва да е, още не ги знам термините на немски, а ако ги вкарам на английски, хептен ще се забатача.
Ще изчакам, Чачо, има време докато съвсем опре ножът до кокала :д
Абе някой знае ли как стои въпросът с "приравняването" на българските дипломи? Не го обясних като хората, малко съм спряла. За висшето говоря. Нали уж наш'те дипломи не се признават в чужбина и има някаква процедура за да ми приемат образованието.
Обясняват ми с'а за няк'ви избираеми как ми трябвали в дипломата като оценки, ако искам да практикувам в чужбина, ама дали е така. И като цяло, не знам и към кого в университета трябва да се обърна по тия въпроси. Ще съм благодарна на всякаква информация.
Някой може ли да ми каже от къде мога да намеря теми/презентации по химия за органична химия по материала, който се учеше в даскало?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en