.
Отговор в тема
Страница 45 от 195 ПървиПърви ... 354142434445464748495595145 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 101 до 1 125 от общо 4870
    Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    И да - отстрани винаги е по- лесно.
    Затова най- добре всеки да си наляга парцалите.
    И да се радва на живота.
    Именно!
    maDamn

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Значи умирате да се самоизтъквате повечето хора в тоя форум. Поредната тема, в която се избихте да обяснявате колко сте умни и велики, колко ви е важна и трудна специалността. Спрете се, че е смешно. А най-забавно е как уж се съгласявате, че всяка специалност е разична и че на всеки са му лесни едни неща, а други трудни, и после пак почвате да обяснявате, че сте имали по 10-15 изпита на семестър и заслужавате златен медал. Аз хич няма да се обяснявам как съм си изкарала следването, че с моята филология къде ли съм тръгнала да се меря с умните хора. Просто спорът ви е напълно излишен и без никой да се обижда- смешен.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Иха, колко не четете. о.О Доста думи ми сложихте в устата без да съм ги казвала. Никога не съм твърдяла, че хората, следващи филология са тъпи. о.О Точно обратното. Нито пък, че искам златен медал или каквото там беше. Просто казах, че е пресилване това с не знам си кои кръгове на ада и как с кореистиката можели да се мерят само медицина и право, дрън-дрън, не ми се преповтаря буквално първоначалния пост. Както и да е, винаги е хубаво да се навикате по някого, защото си е казал мнението дори да не се опитва да ви засегне. Оставям темата да си се развива нататък. И без това, каквото и да кажа, ще се намерят 10 различни интерпретации на това, което съм имала в предвид.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Аз не коментирах само твоите мнения, а на всички, които почнаха да обяснават в детайли колко е трудна тяхната специалност, по колко часа учели, колко хора завършвали и т.н. Всичко е изключително субективно. Не искам никой да се обижда, просто спорът е смешен и без особен смисъл.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от TrueStory Виж мнението
    Аз не коментирах само твоите мнения, а на всички, които почнаха да обяснават в детайли колко е трудна тяхната специалност, по колко часа учели, колко хора завършвали и т.н. Всичко е изключително субективно. Не искам никой да се обижда, просто спорът е смешен и без особен смисъл.
    Не спора не е излишен, след като някой 2-ри курс се изтипосва с коментар от типа на - цитирам :

Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението
    Надписът до входната врата на ЦИЕК - "Надежда всека тука оставете" - Ад на Данте. Има вярно. Единствените специалности, на които им счупват гъзовете от учене колкото нас са медицина и право, като не гарантирам.
    И след като се посочи на въпросният, че това далеч не е така, той и неговата приятелка да започнат да обясняват някакви неща, дето биха впечатлили само някакъв ученик в 11 клас, който по-цял ден дреме. Истината е, че има трудни специалности и специалности които се вземат лесно. Има университети които изискват постоянно присъствие и такива в които може да завърши дори ако се вясваш само няколко часа седмично. Съвсем отделен е въпроса, че трудността на всяка специалност е строго индивидуална и се гради върху схватливостта и интелекта на обучаващият се в нея, както и върху това, че може да не е за него и да не му се отдава.

Съгласи се, че не може да твърдиш уверено че кореистиката или арабистиката е най-трудното на света и дори медицината не се знае дали учат толкова хората в нея... просто е смешно твърдението.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от TrueStory Виж мнението
    Аз никак не се обиждам. Просто едно от нещата, които наистина ме дразнят, е да ми извъртат думите.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Аз съм настроена към математика, не точни науки, само математика. Физика мразя от дъното на душата си, информатика също. Настроена съм и към литература и английски. Химията и биологията са ми били интересни в училище, защото не ми се е налагало да уча теми наизуст като безмозъчен тиквеник. Мен лично изключително ме дразни, набива ми се в очите, когато някой пише неграмотно. Това прави ли го по-ниско интелигентен? Има различни хора, за някои едно е важно, за други - друго.
    Другото - психология. Обожавам я, майка ми забрани да уча това. Защото се изкарва хляб, ако си от много вървежните, изкарва се по 50лв за сеанс примерно (единствения път, който съм ходила, сега може и да е друга цифра), но във Варна са 3 такива, които изкарват толкова и за да стана една от тях, трябва да умре някоя. Освен това тя не се учи. Не бива и не може да се научи психология, или си настроен да чувстваш, разбираш хората и да виждаш ситуацията отстрани, или не си. Не може да те научат дебелите книги.
    Хубаво обсъждате специалностите, ами какво мислите по въпроса, че всеки иска да "запише вишо" - да, знам, че не се пише така, затова са кавичките. Защо? Имаме нужда от продавачки, таксиджии и т.н., а е жалко човек с висше образование да работи нещо, което не изисква такова. Защо има хора, които просто не могат да приемат, че не е за тях това да учат "вишо"? Защото е много по-срамно да си слабоумен висшист, отколкото слабоумен със средно или по-ниско образование.
    Последно редактирано от JoLLiE92 : 01-19-2013 на 18:53
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Защото е много по-срамно да си слабоумен висшист, отколкото слабоумен със средно или по-ниско образование.
    Изказа се така, все едно хората със средно са слабоумни. И ти си само със средно все още. За слабоумна ли се имаш?

Всеки иска да изкара "вишото" защото всеки си мечтае за по-добре платена работа, по-добра перспектива, по-добър живот. А от малки ни се набива в главите "Учи, маме, да сполучиш".

Да, не е за всеки. Но това става ясно по-късно.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Нямах предвид, че всички със средно са слабоумни. Исках да кажа, че ако е тъп и не е образован донякъде ще го разбера. Ако е тъп и ми се хвали къде е учил, а не дай си Боже да ми обяснява колко МОЯТ университет не струва, си е жалко. Има хора със средно, които имат много по-голям капацитет от висшисти.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Имаме нужда от продавачки, таксиджии и т.н., а е жалко човек с висше образование да работи нещо, което не изисква такова. .
    Абе, какво не ти е наред на теб?
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Само едно малко вмъкване
    В България свестен университет няма! ( на този етап )

Град
    Manhattan *
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Абе, какво не ти е наред на теб?
    Какво странно виждаш в това,което е казала?

Град
    София
    Аз си мисля, че си зависи от това за какво мечтаеш наистина. Някои хора просто не мечтаят да работят някоя от професиите, които изискват образование. Имам приятел, чиято детска мечта е да стане шофьор на рейс и въобще не му е и хрумвало да учи висше. Наистина си следва мечтата и е щастлив, от което. Много хора започват висше заради:
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever
    А от малки ни се набива в главите "Учи, маме, да сполучиш".
    и после откриват, че ги влече нещо друго, съвсем различно, и се отказват. Което е чудесно, защото, ако всички имахме еднакви мечти, щяхме да си намираме работа особено трудно. XD

Всяка работа си има тънкостите. Да си продавачка или таксиметров шофьор също. Имахме едно момиче, което в страни от училище продаваше китки на някаква спирка. Е, няма такъв усет и такова умение, честно, всичко продаваше за отрицателно време. Знаеше как да се държи с хората, как да ги усмихне и да им повлияе така, че да искат да си купят. Голям % висшисти, сложени на същата работа, никога няма да се справят така.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

anonymous708973
    Guest
    Дрейд, ако ще казваш нещо, казвай го като хората, а не с хък-мък. Има специалности, с които можеш да изкараш с вясване чат-пат, това на всички ни е ясно. Кои имаш предвид?

Защо има хора, които просто не могат да приемат, че не е за тях това да учат "вишо"? Защото е много по-срамно да си слабоумен висшист, отколкото слабоумен със средно или по-ниско образование.
    Това е манталитетът в България.
    Немската образователна система е така устроена, че ако завършиш определен тип гимназия, не можеш да следваш. За хората там не е срамно, просто знаят, че за всеки влак си има пътници. Другото важно е, че там децата ги разпределят още в 4 клас по интереси и умения, което няма да коментирам доколко е правилно или грешно, че ще се разводни темата...

Билийвър го каза хубаво, на нас от малки ни се втълпява да учим, учим, учим. В България висше не се изкарва толкова трудно и затова за работодателите е минимално изискване да го имаш.

Впрочем Джоли имаше предвид, че ако си глупавичък със средно е по-разбираемо от глупавичък с висше, не засягаше друга тема. Поне аз така смятам, де.

Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    Само едно малко вмъкване
    В България свестен университет няма! ( на този етап )
    да има кофти и по-кофти. Вторите за мен са всичките свободни. Но пък и от там имам примери за обратното - тоест хора, които си разбират нещата.

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението

Всяка работа си има тънкостите. Да си продавачка или таксиметров шофьор също. Имахме едно момиче, което в страни от училище продаваше китки на някаква спирка. Е, няма такъв усет и такова умение, честно, всичко продаваше за отрицателно време. Знаеше как да се държи с хората, как да ги усмихне и да им повлияе така, че да искат да си купят. Голям % висшисти, сложени на същата работа, никога няма да се справят така.
    именно това казах, че има хора, които умеят толкова добре дадено нещо, за което няма нужда от образование, че ще е похабяване да учат нещо си заради това да учат "вишо", щото така им е наложено от системата.

Аз имам огромно желание за психология, но съм я планирала за второто или третото висше образование
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    София

Аз имам огромно желание за психология, но съм я планирала за второто или третото висше образование
    Аз смятам да си я карам в различни курсове из курсерата, ако още го има тоя сайт. И на мен много ми харесва.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    Какво странно виждаш в това,което е казала?
    Абсурдно е да кажеш "хора, не учете, 'щото имаме нужда от продавачки и таксиджии".
    То образованието ни затова е на такова ниво, именно защото заедно с кадърните, завършват и един куп глупаци. Това е работата на университета - да отсява кадрите.
    А ти иначе си живият пример за описаната ситуация.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

anonymous708973
    Guest
    Грубиянка

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Грубиянка
    Truth-teller.

Повече от фен Аватара на jasmins
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    2ри курс- Право в Universitat de les Illes Balears (Палма, Испания)...
    Над 150 студента сме. Има и друга бълкарка, наскоро разбрах. Има и други чужденци.
    Уча вечер, защото нямаше места сутрин и по обед. За предмет са по 2 часа лекции. Три дни в седмицата. Почивка дават между първия и втория час на всеки предмет (не винаги), ако не дадът почивка ни пускат по-рано, зависи от доцента.
    Почти всички предмети се преподават чрез видео-конферентна връзка с другите острови (Ибиза и Менорка/Форментера), освен практиките. Ако искаме да взимаме участие в час или да питаме нещо, говорим на микрофони (като на певците .. )
    Имам колеги, които са над 40 годишни... тази година са по-малко, миналата бяхме 2-3 които са под 20.
    Ииии кво друго да ви разкажа, оценяват ни по десетобалната, средната оценка е 5. Повечето даскали се ебават с теб (ако имаш 4,6 си скъсан, знам за случай и 4,9, пак си скъсан... с мен се изгавриха на 4,5), всеки даскал изисква на изпитите да се отговаря ТОЧНО това, което те пита, ако отговориш нещо свързано с темата, не се оценява изобщо. Не са подкупни, не се влияят от къси поли и големи деколтета, нито от крокодилски сълзи, нито ги интересува колко страници си изписал...

Най-яките чувства по време на сесия, които можете да изпитате са:
    - Скъсали сте си задника да учите, виждате въпросите, призлява ви, ставате и си тръгвате.
    - Скъсали сте си задника да учите, отговаряте на всички въпроси, мислите си, че всичко е окей и изпита е взет 100%, а накрая излиза оценка от сорта на 3,6...
    - Скъсали сте си задника да научите най-важното, а даскала е решил да пита най-маловажното, незначително нещо, което дори го няма в материяла, а е извадено от теми и мнения във форума на предмета...
    - И сега най-якото от всички, освен стреса, вашите ти пилят на главата, че не учиш.

За колегите... тези, които познавам са много печени, харесва ми да съм заобиколена от по-големи и да говоря за по-сериозни неща с тях, не да слушам постоянно кой къде как се напил и напушил и кой коя изчукал... Има един, който ме дразни, защото ми говори само глупости ако седне до мен и не ме оставя да слушам, отделно мирише, сигурно не се къпе с дни и не си мие зъбите от месеци... Кефи го да коментира ноктите ми и "как ли съм драскала приятеля ми по гърба с тях", дори искал "да му пишкам на гърдите, защото било много възбуждащо"...
    И те така..
    Аааа.. много време за купони нямам, само в петък и не винаги е яко ;р
    Понякога ми липсва училището

Мн дълго стана ... сории
    Като по чудо не ме домързя да прочета цялото..определено не скучаеш
    jasmer

Благодаря ти. Затова аз си вземам изпитите. За ПОРЕДЕН път ти казвам, аз не те нападам, дръж се възпитано. Първо помисли с русата си (най-вероятно) главичка какво съм казала, после го коментирай. Винаги, ама ВИНАГИ си ме разбрала погрешно и се обаждаш неподготвена и пренасяш негативното си отношение към мен в която и тема да пиша, което е изключително инфантилно. Гледай си живота и ме остави.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Manhattan *
    Абсурдно е да кажеш "хора, не учете, 'щото имаме нужда от продавачки и таксиджии".
    То образованието ни затова е на такова ниво, именно защото заедно с кадърните, завършват и един куп глупаци. Това е работата на университета - да отсява кадрите.
    Никой не е казал такова нещо. Абсурдното е хора с висше образование да работят като продавачки!
    Смешна си. Не ми се занимава с теб

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Град
    София
    Зависи как си го взел. Ако е с 3ки, не виждам защо да е абсурдно.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Затова аз си вземам изпитите.
    "Вземането" не е гаранция за нищо.

Just saying.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Зависи как си го взел. Ако е с 3ки, не виждам защо да е абсурдно.
    Независи само от това.

Зависи и от това какво ти е висшето. В България масово висшисти работят като продавачи. На вас грешката ви е в това, че си мислите, че веднага след като излезете от университета (независимо каква тъпа и безмислена специалност сте записали) ще получавате заплата 4 цифрено число и всички удобства на живота.

Осъзнайте се. Изобщо не е така.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си