- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Студентска тема
Нашите са в Боровец, до колкото разбрах едно 100тина човека са в един хотел от потока, което е добра цифра, предвид че сега съвсем се смесихме след като се разпределихме по специалности.
Аз обаче съм инатливо момченце със своите мечти и уикенди и избрах да отида на мач вместо да уважа събитието, честно казано никак не съжалявам, въпреки че тази година имах стимул да се омотам на едно такова място, след като вече имам и момичета(ама и на вид да приличат на такива, не само по душа) в академичната околна среда
Така че алтернативен празник на колела за мен, а за контролните нямам думи въобще, няма да говоря...
При нас никой не е особено въодушевен за 8-ми. Пусна се една анкета в групата дали предпочитат на хижа, хотел или в София и повечето бяхме за София, но една групичка са си решили, че ще е на хотел и звънят, питат кой ще идва и накрая ще са 5-6 човека, което е откровено тъпо :д
За София пък аз и едно момиче запазихме места в един бар (малко връзкарски, но си е як :Д) и постнах няколко пъти в групата да се знае. Никой нищо не отговори, някъв игнор и се предлагат разни вечери в тип механа и после всеки накъдето иска, но аз по този селски начин няма празнувам. Та и при нас се очертава да сме 3-4 човека от курса, но поне ще си имаме един куп познати и приятели отделно, та ще си е купонче.
Има една част от групата, която нищо не е казала и не знам какво ще правят, но и не ме интересува.
А колкото за академичната част
1. След като разбрах, че спортът си е ангажиращ и задължителен каквото и да избереш, малко ме хвана яд, че записах фитнес :Д Ама нищо, другата година ще е друго
2. Едната преподавателка си счупи крака точно след като се прехвърлих в нейния избираем предмет и сега някакъв тъпанар и повечето искат да се махат, а не знам дали ще ме прехвърлят за втори път :Д
3. Поне вече имам/е някаква организация за изпитите с едно момиче и нещата ще са малко по-лесни
4. Също така се чудя дали по академично писане в даден момент използвам неин труд за доклад или курсова ще ми даде допълнително точки за егочеша или ще го сметне за подмазвачество :д http://mavrodieva.blogspot.com/
Последно редактирано от Ewok : 11-08-2014 на 11:13
"Поради провеждането на Общо събрание на ТУ утре 13.11.2014 е възможно определени учебни занятия след 13:45 да не бъдат проведени. Обърнете се към преподавателите и учебните канцеларии за повече информация."
Тва се отнася за ТУ, някой да има повече инфо?
абе ти нямаш ли си колеги от ТУ-то, че да ги питаш тях?или там няква група във фб и тн..
имам 6, 6 и 5 на второто контролно по математика (бяха три задачи, той на всяка пише оценка) нях нях, досега не бях осъзнавала колко е важно какъв е преподавателят, простоо обичам го тоя доцент! прави висшата математика да изглежда като детска игра, все едно събираме 2+2 :д
Последно редактирано от Death Gun : 11-12-2014 на 18:30
ахах
то и ние трябваше да имаме изпит, но по препоръка на господина по време на семестъра имаме 4 контролни вместо изпита :д
ами контролното беше на граници, там правило на лопитал, уравнение на права, и система, където трябва да стане стъпаловидна матрица и да се намерят х-овете и тн. :д сега започнахме уравнения на окръжности, елипси и някакви такива :д той господина ни ги говори с много просто думи и без излишни термини, което значително намалява напрежението като цяло :д
Последно редактирано от Dagichka : 11-12-2014 на 18:38
Ми за тоя съвет идете пред залата преди началото на упражнението и питайте дали ще го карате. Аз утре нищо нямам, така че не знам. Ако имате лекции, идете в парника и изчакайте да свършат.
Не си прав, има контролни. Има и контролни за освобождаване от изпити, има и такива, които се казват текущи оценки, които могат да са от контролни или от курсови. Просто още не сте ги правили. За да изкараш 5 на изпит, трябва да учиш много, като не броя тъпите изпити. Ама да кажем по химия за 5ца си трябва четене или преписване. Физиката е такава мизерия в момента, че ако не вземеш, трябва сериозно да се замислиш какво правиш и да внесеш корекции, щото когато аз взимах физика 1, се изискваха 17 точки за 3ка, а сега са 11, което означава от 20те въпроса, от които 3 са с ограждане, да напишеш тях и да решиш 2 задачи и половина без значение дали тези с директно прилагане на някоя формула или по - сложна, или да решиш тия с ограждане, единия теоретичен и да започнеш някоя задача. Като цяло е направено като да не се влачи. Ти с твоята специалност натягай на математиката![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Ееее, мерси отново.
Имам лекция по ОИП утре, ама ще е предпоследната за семестъра с евентуален списък. И затова трябва да питам дали ще се ходи или не.![]()
При кой сте? Щото ние бяхме при Милчо, един мустакат чичка, дето накрая 10 човека занесоха книжките на всички за заверки на лекцията, той каза - еее, може уи такова нещо, коуеги бе и подписа.
Последно редактирано от prosto_chovek : 11-12-2014 на 21:11
Аз ако съм, връчвам книжката на някой и отивам да пия кафе и да играя карти. Както искаш![]()
Остава ми един изпит и се явявам на държавен. Чак не мога да повярвам колко бързо мина и това време.
Честито![]()
Жизнено важно е, аз по анализи имах мегадобрата професорка и тутор, по статистика беше един заспал, дето за нищо не го биваше, и лекциите бяха пълна загуба на време... още повече, че това сигурно е единственият човек, при който не се разбира какви цифри пише :д
Е, ся при професора по право, лекцията си е направо урок по разшифроване - жалко, че не е разрешено да снимаме, ама като намеря снимка, ще ви покажа.
Пантерката не е в България :д при нас дъските са си бели, даже са 4 на брой в големите зали и се вдигат и свалят с едни гадни дръжки
ние сме с бели "touch дъски" и някой от по- старите професори докато се усети къде да натисне, за да мине на другия sheet, минава половината лекция :Д:Д
Не, разбира се, мислех, че черните дъски отдавна ги забраниха и в България.
На нас ни прожектират лекциите на бяла стена/дъска. В туториълите пишат с маркери на... как да го обясня... едно като целофан, което се навива на ролка, отгоре има лампа и бимер, с които отново се прожектира на стена.
Ако това се развали, чаааак тогава - в краен случай - пишат с тебешир на дъска.
Е, какво против черните дъски и тебеширите имате.В някои лекции при нас се използват.
Доказано е, че тебеширът е ужасно вреден, а учителите го вдишват нон-стоп.
да не говорим колко е гнусно с тая мокра гъба :д
Почва се. Сега всяка седмица ще имаме колоквиуми, поне до края на семестъра - латински, химия, анатомия, хистология, ЧЕ и т.н. Утре ще ида до библиотеката, за да си заема и учебника по Физика, че семестриалния чука на вратата.
П.С Днес се влюбих поне 5 пъти в изчанчени девойки у рейсО.
Поздрави
Някой за събота за Exchange?
https://www.facebook.com/events/378043289011453/