.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Тема: Рамки

Супер фен Аватара на Jaune

Рамки

Търся си рамки за диоптрични очила, по възможност не твърде скъпи. До 100 лв, да речем.
    Пускам темата тук, тъй като смятам, че може да ми отговорят по-компетентно от Козметика и диети.
    Предложения?

Мега фен Аватара на SunSmile
    Малко е трудно до 100 лв. да си вземеш някоя модерна рамка, ако искаш модерна и различна.
    А иначе по - добре отиди в някоя оптика и разгледай, слагай и виж какви ще ти отиват. Пък и там ще ти предложат подходящи за формата на лице, зависи и от стъклата.
    Един съвет ще ти дам като пробваш очилата гледай как стоят стъклата в рамката, защото на миналите стъклата ми бяха доста извън самите рамки и се държава с някаква корда. Не съм имала проблеми с това, но е по - добре максимално стъклата да влизат в рамката. Много зависи от моделите
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Обикаляш няколко оптики и си харесваш. Скоро не съм обикаляла и не знам как точно вървят цените, но преди година имаше немалък избор на рамки до сто лева.
    Аз си ги избирам по външен вид и как ми стоят, дали са ми удобни и да са на известна марка като някаква гаранция, че ще оцелеят по-дълго в моите ръце.
    Сегашните са ми Kwiat и съм доволна, струваха над 100 лева, но има и модели, които са по-евтини. За съжаление, вече не изглеждат много добре след година и половина експоатация.
    Гледай и колко са тежки, защото не е приятно да ти тежи на ушите, а и се изкривяват.
    Да кажа и за стъклата. Избере си от по-качествените задължително. Mоже и да минеш без някои "екстри" като при падане на капка да се маха сама, защото поне при мен не действа. Mоите са на Цайс и бяха 120 лв.
    В различните оптики взимат и различно за направата.

П.п. Имай предвид, че с по-дебели рамки няма да виждаш както си свикнала, за да видиш какво има отстрани, трябва да си завъртиш главата. На мен лично с това ми беше най-трудно да свикна.

Мега фен Аватара на Joc
    Град
    на коня У краката
    Спам

Harley
    то густо, то пусто

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    да бе,аз се хванах за главата като гледах цени от сорта на 360лв. ЗА РАМКА
    на всичките ми приятелки очила за 200-300лв.
    и само, за да МОЖЕШ да ВИЖДАШ.

иначе шадоуче, съгласна съм с послеписа, де да имаше някой и на мен да ми беше казал да не си взимам с дебела рамка...

моите са евтинийка, 60лв.

ии

Екстрите на стъклата увеличават цените, да. тва с капките е малко глупост. Аз имам разтвор, който предотвратява изпотяването на стъклата, когато има големи разлики в температурите навън и вътре (предимно зимата), който също помага на капките да изчезнат. Задължително е поне да имаш защита за компютър.
    И задължително си избирайте рамки с периферно зрение, особено ако сте шофьор, пък и е по - удобно да гледаш настрани без да си въртиш цялата глава
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Тя не пита ли за рамки до 100 лева, а не за целите очила. Разликата е минимум двойна.
    Ако рамката е изцяло около стъклото, тогава очилата са по-здрави и намаляваш значително риска от счупване. Имала съм и две ужасяващи истории:
    1. Предишните ми ги изпуснах от два метра и се пукнаха лекичко в единия край, ако бяха с цяла най-вероятно нямаше.
    2. Изпуснаха ми сегашните след като бях предупредила по-внимателно и излезнаха целите стъкла от кордите. Гледката беше ужасна! Ако се бяха счупили, не знам какво щях да правя. Не мога без тях...

След всичко изказано, да кажа и защо избирам да има и корди - избирам, защото са ми по-удобни. Рамките ограничават.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2579375_n.jpg

Когато рамките не са на целите стъкла, няма начин да няма корди. Но моите си бяха с рамки и от 4-те страни на стъклото и самия модел беше такъв, че стъклата не влизаха изцяло в рамката, а стояха до нея с корди, което не беше най - добрия вариант
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Чери, всеки според възможностите си.Със сигурност има хора, които могат да си позволят да дадат и няколко хиляди за очила, но това не означава, че пазара не предлага и по-сносни цени.

Иначе към авторката- наистина гледай освен да се харесаш визуално, рамките да ти бъдат удобни.Понякога много убиват на носа и е доста неприятно, така че преди да се спреш на даден модел постой за няколко минути за да прецениш дали след като ги махнеш ще се чувстваш добре. Според мен най-добре е да дадеш горе долу еднакви пари за самите стъкла и за рамките /примерно по 100 лв за всяко/.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Супер фен Аватара на Jaune
    Благодаря за съветите, но не се тревожете - аз очила нося, знам, че трябва да са удобни.
    За цените съм наясно, но нямам възможност в момента да дам пак 190 лв за рамки. Ще разгледам, мерси.

Хех точно преди 2-3 дни обикалях оптиките, за да си поръчвам очила.

Магазини има много..зависи какъв модел точно искаш де - дали да са по-изчистени с цяла рамка, с дебела такава и т.н.
    Евтини рамки има в една оптика на Графа, тя е мъничка и е от страната на пазарчето, няма име оптиката, ама тя е май единствена по Графа.
    Аз лични си взех от Vision Express, там има супер голямо разнообразие, моделите са подредени по цени ( от 19, до 99-139, това бяха най-скъпите).
    По Патриарха в отсечката Витошка/Раковска също има..

П.П. От стъклата обаче в никакъв случай недей да пестиш пари!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си