Но той ме попита защо искам да съм с него и хиляди други абсурдни неща.Едва днес,след толкова време ,той ми показа,че не се ...чувства..сериозно обвързан с мен.Опита се да ми каже,че не бива толкова да се привързвам към него и т.н. Оказа се ,че " обичам те по някакъв начин,но не съм сигурен ,че е като теб" и ,че това положение " за момента ми е достатъчно".Доскапах му настроението,заявявайки,че не мога просто да се пусна по течението,защото имам чувства и колкото повече се оставя да мечтая,толкова повече ще съм наранена накрая.
Явно той е по-независима личност от теб и го притеснява това, че си го взела твърде насериозно.
Обсебваш ли го? Зависима ли си от него?

Може и да има 'страх от обвързване'. Странно е, че е искал да живеете заедно и сега ти говори така. Но може да се е отказал от идеята, като е видял, че задълбочаваш прекалено. Вероятно връзката ви му харесва по този начин, без да се 'филмирате'.

Така като пишеш, оставам с впечатлението, че той държи на теб, но не е влюбен-загубен или зависим от теб. Просто ходите или нещо от тоя сорт. Вероятно е добър младеж и е загрижен за теб - не е от безотговорните, които ще те 'полеят със студен душ', показвайки ти грубо и безочливо, че чувствата ви не съвпадат. Сигурно затова се е поинтересувал защо толкова го обичаш - за да се убеди дали наистина си толкова хлътнала по него. Твоето прекалено влюбване може би не му харесва с оглед на това, че не може да му отговори подобаващо. Не казвам, че не те харесва де. Той сигурно се страхува, че не може да ти отвърне по същия начин - вероятно те обича по-малко, отколкото ти него и не му е приятно от този факт.
Страшно е да излизаш с някого и да не можеш да му задоволиш потребностите. Да усещаш, че не можеш да му дадеш толкова, колкото той ти дава. Все пак това е отговорност. Той те държи в ръцете си и навярно не желае да се подиграва с чувствата ти, затова и те разпитва, и се отнася с уважение. Съвестен е, държи достатъчно на теб, за да не иска да те нарани и да те отблъсне, но може би го плашиш с прекалената си сериозност.
Остави нещата да узреят в сърцето му - дай му време може би, пространство.

Странно,наистина : ?