- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- От кухнята на Форума
Ето тук е мястото на всички готвещи форумджии да пишат и споделят .
Всички кулинарни питания и идей да се побликуват тук .
Дали става дума за сандвич или шоколадов фъдж няма значение![]()
Дано темата просперира и се развива пък и да ни научи на по нещо
![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Щрудел с ябълки...![]()
Нужни са ти колограм ябълки , пакет финни кори , орехи , лешници , канела , есенция ром , малко олио или разтопено масло и пудра захар .
В една голяма купа настъргваш ябълките слагаш орехите натрошени преди това есенцията от ром лешниците и бъркаш с лъжица . Добавяш малко от разтопеното масло или олио и пак бъркаш . Слагаш половин чаша пудра захар и пак бъркаш може и нормална но с пудра е по добре .
В тавичка слагаш 2-3 финни кори малко олио или масло и слагаш част от плънката . Това го правиш докато напълниш тавата . Недеи слага само по една кора слагаи по няколко .
Накрая нарязваш щрудела заливаш с малко разтопено масло и буташ да се пече .
Когато го изкараш от печката обилно поръси с пудра захар докато е още топло .
Същото нещо става с бутер тесто на кори.
НАстилаш тавичка като оформяш ръб които да излиза съвсем леко от тавата . Надупчваш го леко с вилица и мажеш с масло . Изсипваш цялата смеска . Нарязваш 1 кора от тестото на дебели 2 см ивици и ги нареждаш като решетка отгоре . Подвиваш краищата на долната кора над решетката ~нз дали разбра~.
Печеш когато е готово поръсваш със пудра зарар Smile
Важно е добре да го надупчиш за да не се подува !
Горните ивици също се дупчат Smile
това зимата си го правя всяка седмица [/i]
Шапкарю .....
Твърдо решен съм най-накрая да започна да си готвя, че ми писна от студентски изпълнения.![]()
А ти само някакви десерти правиш...
Дай рецепта за нещо по-сериозно, нещо с мръвка примерно.![]()
не ям месо но мога да готвя месо![]()
Вчера бях на гости на баща ми и му правих пиле на грил но то не е голяма философия![]()
Мажиш с олио и червен пипер и ръгаш на грила![]()
през 10 минути пръскаш с бира .
За 40 мин перфектно изпечено .
Мога да ти дам готини месни рецепти който мама ме е учила .
след 16 дена пристигам у София и няма да мога да готвя ..... че съм на общежитие![]()
Шапкарю .....
Време беше и за такава тема .. дори мисля, че трябва цял раздел![]()
Студентска резцепта с мръвка![]()
600 гр . свинско месо ~може и пилешки гърди~
100 -150 гр кашкавал
600 мл.литра бира
черен пипер , сол , малко мед и олио
Нарязва се месото на филета . Ако е свинско може да се начука малко .
Най-лесно става като го сложите в пликче и така го начукате , за да не се разкъса. Всяко парче месо омазвате леко с мед .
В тавичка от иенско стъкло или по голямо гювече нареждате един ред месо и отгоре 1 ред кашкавал също нарязан на филии . Върху кашкавала поръсвайте малко сол и малко черен пипер . Редите така докато свършат продуктите . Накрая наливате до средата на съда бира и малко олио ~може и без него~
Слагате в загрята фурна с капак или домакинско фолио ~алуминиево~
Оставяте да се готви до почти готов вид . Махате капака за 10 мин да се запече .
![]()
Може да се нарежат малко гъби които да сложите отстрани в бирата .
Шапкарю .....
Зарекла съм се тези дни да правя кекс, понеже от няколко години не съм.
Имаме си рецепта с мама, но и тя я е забравила.
Наистина има доста рецепти из нета, но не искам да експериментирам със случайно подбрана от нета.
Затова ще съм благодарна на Naive да сподели рецептата за това.Първоначално написано от Naive
Както и рецептичката на guinessgirl не бих отказала.
На вас ви имам доверие.
От тук взех рецептата за този мъфин. Има и още мнооооого. Но ти нали не искаш да експериментираш... може да не ти допадне вкуса заради крема сиренето, прецени сама.Първоначално написано от cherinka
Вчера набързо направих това и станаха много вкусни, въпреки че уж сама си измислих рецептата:
200гр краве масло
200гр пудра захар
300гр брашно
1 бакпулвер
4 яйца
малко ром
ванилия
Разбиваме маслото и захарта, докато се получи крем, след това прибавяме жълтъците, бакпулвера, ванилията, брашното и рома, и разбиваме сместа. Разбиваме белтъците и ги добавяме към сместта. Изсипваме я в някаква форма за кекс и печем на 180 градуса при предварително загрята фурна.
Глазурата я направих така:
1 белтък
половин чаена чаша захар
и течен шоколад
Когато кексът е готов, го намазваме с приготвената глазура и чакаме да изстине.
Едит: и по възможност сложи пудра захар.
Не, че нещо, ама има ли нужда от две теми? http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=359301![]()
по-вкусно от спагети карбонара нема![]()
Отново съм тук,на всички ви напук
вчера си правих чийзкейк и си го изядох даже![]()
иначе първия път кат правих кекс някаф и му слагах подправкии с брат ми си го изядохме
![]()
![]()
На акъл като не сте, с кво от мен сте по - големи???!!
Марулята се намачква и овкусява с малко зехти и пожелание оцен/лимонов сок. На дребно се нарязнат домата и краставицата и се прибавят. Слага се още царевицата , крутоните и рибата.
Ако искате да е по-засищаща може да добавите и шунка , кашкавал..
абе на мене ми е много приятна тая салатка.![]()
По-късно ще дам рецептата за една много яка бисквитена торта.![]()
To infinity and beyond.
Първоначално написано от HexGirl
Така ми харесва повече.
Я дайте една класическа рецепта за палачинки.
И как се казва тоЗ крем дето е на поничките на Хоумър и е в най-различни цветове...?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
То не е крем ами е захар смесена с още нещо и оцветителПървоначално написано от ShtrudeL
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
Ще дам рецепта за любимите ми мъфини с ябълки - аз правя сместа и я изсипвам във форма за кекс(каквито и мъфини да правя),че за мъжо да има повече. Та:
*
2 ч.чаши брашно
*
1 -1 /2 ч.лъжица сода
*
1- 1/2 ч.лъжица бакпулвер
*
1 ч.лъжица канела
*
1/2 ч.лъжица индийско орехче
*
2/3 ч.чаша захар
*
1/2 ч.чаша орехи
*
1 ч.чаша обелени и нарязани на парченца ябълки
*
1 яйце
*
1 ч.чаша прясно мляко
*
3 суп.лъжици масло, разтопено
Загряваме фурната на 180гр. Подготвяме си 12 формички за мъфини.
Смесваме брашното, содата, бакпулвера, канелата и индийското орехче. Прибавяме ябълките, орехите, захарта.
Отделно разбиваме яйцето, прясното мляко и маслото. Обединяваме двете смеси.
Запълваме купичките за мъфините, само 2/3 от тях. Печем за 20-25 мин или до готовност. Извадете и охладете.
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
[color=olive][b]Ще дам рецепта за един мой любим сладкиш с ключовото наименование... внимание... негърско дупе.![]()
1 кофичка кисело мляко
2 чаени чаши захар(200 гр)
Това с виличка си го бъркате 15 минути.![]()
Мъфини със сладко от боровинки
Продукти:
2 ч. ч. брашно
1 / 2 ч. ч. захар /на вкус/
1 п. бакпулвер
щипка сол
1 ч. ч. кисело мляко
1 / 2 ч. ч. растителна мазнина
1 яйце
1 ванилия
сладко от боровинки
пудра захар
Приготвяне:
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.
Добавяме захарта и разбъркваме.
Млякото смесваме с яйцето и мазнината и разбъркваме с миксер.
Смесваме сухата и мократа част и рабъркваме с миксер.
Накрая добавяме вонилията и разбъркваме към тестото.
Приготвяме формата за мъфини и в гнездатата слагаме хартиени капсули.
С лъжица насипваме част от тестото и добавяме 1 ч. л. сладко от от боровинките, като с малка ръжичка правим дупка в тестото.
Отгоре покриваме с още малко тесто.
Печем на 170* С около 30 - 50 мин. или до златисто.
Изваждаме, поръсваме с пудра захар и охлаждаме на метална решетка.
* От една доза излизат 12 стандартни мъфина.
Преди малко дадох заявка на мама какво да ми купи за салата с риба тон.
За първи път ще я правя в нас, да видим какво ще стане.
Иначе правя адските торти, но любимата ми е доста сложна схема. Наскоро се научих да правя Гараш и тирамису![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
[quote=Pedigree][color=olive][b]Ще дам рецепта за един мой любим сладкиш с ключовото наименование... внимание... негърско дупе.![]()
1 кофичка кисело мляко
2 чаени чаши захар(200 гр)
Това с виличка си го бъркате 15 минути.![]()
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
Ето една много лесна рецептичка за зеленчуци със сметанов сос и пилешко месо. Трябват ви микс замръзени зеленчуци / броколи , цветно зеле , моркови , царевица .. / , 0.5л. готварска сметана " Hopla"
, малко пикантина за овкусяване , пилешко месо / каквото искате / и пушено сирене.
Размръзявате зеленчуците във микровълновата , след това ги отцеждате и слагате в един тиган на котлона. Заливате ги със сметаната , като не добавяте мазнина. Поръсвате със пикантина , а ако нямате може със някаква друга подправка , която харесвате. Слагате в тигава и пушеното сирене , което сте нарязали на колелца.
Преди това сте запържили малко пилешкото. Добавятего в тигана със зеленчуците и разбърквате добре всичко. След около 30мин. соса се е сгъстил и ястието и идеално за консумация.
Ето , нещо такива се получава :
![]()
![]()
![]()
To infinity and beyond.
^ Допада ми. ще го прбвам. тези дни ми се готви![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Дадох рецепти за салата , основна , а сега е време за десерта !![]()
Рецепта за Бързи гофрети / наистина бързи !! / , но ви трябва гофретник.![]()
Продукти:
/ за около 8-10 порции /
2 големи яйца
2 чаши брашно
1 и 1/3 чаши мляко
1/2 чаша растително олио/мазнина
1 супена лъжица захар
4 чаени лъжици бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте уреда за гофрети (ако нямате в някакъв друг уред)
Разбийте двете яйца в голяма купа, добавете и другите съставки, при което разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Излейте 2/3 от сместта в уреда. Печете 5 мин. или докато приключи изпарението. Отстранете внимателно получената "вафла".
Процедирайте по същия начин и с останалата част от сместа.
Аз заливам гофретите със течен шоколад и две топки сладолед, но вие можете да си ги залеете със каквото пожелаете. Със топинг също става добре.![]()
Да ви е сладко !![/img]
![]()
![]()
![]()
To infinity and beyond.
Крема на поничките на хоумар е глазураслага се на бисквити на кексчета на всичко .
Води се захарна глазура и мисля че имаше белтък вътре . Баба прави сладки с такава глазура и шоколадови пръчици .
Шапкарю .....
Веднага ..Първоначално написано от ShtrudeL
Класическа рецепта за палачинки
Продукти са около 8 броя:
2 яйца
около 2 чаши пр. мляко (400 мл)
около 2 чаши брашно
щипка сол
олио 2-3 суп. лъжици
Приготвяне:
В дълбока купа разчупете яйцата. Разбийте със солта. Добавете с бъркане млякото. Постепенно добавете и брашното. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете 1-2 супени лъжици олио.
Загрейте тигана. При тефлонов тиган можете да не използвате мазнина.
Поставете около един черпак от сместта и разлейте по цялата основа на тигана. Оставете да се пържи до лекото отделяне на краищата на палачинката.
Обърнете с помощта на дървена шпатулка. След като връхчетата зарозовеят и се повдигнат, палачинката е готова.
Гарнирайте по желание.
Добър апетит!
Eх, най-накрая една тема като за менМного обичам да готвя, работила съм като готвач в един средиземноморски ресторант, а после и в един сладкарски цех. А сега искам да отворя собствен ресторант, ако има желаещи да са спонсори, нека да ми пишат
Това последното в кръга на шегата. Както и да е, ето снимки на частта от моите изпълнения, които съм успяла да снимам преди да бъдат изядениКойто се интересува от нещо определено да пита за рецептата
http://www.facebook.com/album.php?ai...&id=1384260217