
- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- От кухнята на Форума
Аз, като една голяма почитателка на бисквитената торта,споделям рецепта за тези, които не са опитвали. (ако има такива)
* 1 л прясно мляко
* 400 г oбиновени бисквити
* 60 г ягодово,шоколадово или малиново нишесте
* цветни пръчици
* 200 г смлени орехи по желание
Прясното мляко се слага на предварително загрят котлон да заври. Нишестето се разтваря в малко топла вода и после се добавя към прясното мляко, като се бърка до сгъстяване. В тавичка се нареждат един блат от обикновените бисквити, и отгоре се излива нишесте, след това отново бисквити и отново нишесте. Поръсва се с цветните пръчици за украса по избор. Може да се украси и със смлени орехи. Готовата торта се оставя да престои за час в хладилник за да се стегне.
![]()
Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...
Sigrina, направо давай рецептите за десертите.![]()
Ако обичаш.![]()
Копвам си поста от другата тема
Рецепта за Скариди с чесън и магданоз
Необходими продукти:
500 г скариди
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
25 г масло
1/2 с.л. лимонов сок
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Скаридите се почистват. В тиган се нагрява зехтинът и се запържва пресованият чесън. Добавят се скаридите. Внимателно се разбъркват, докато не започнат да променят цвета си. Прибавят се лимоновият сок и маслото. Ястието се пържи до готовност и се сервира, поръсено с магданоз.
Още една подобна рецепта
Скариди в масло
Продукти:
Скариди
50-60гр масло
1ч.л червен пипер
1ч.л соев сос
сол
черен пипер
Запържват се скаридите,посоляват се,малко преди да свалим от котлона,поръсваме с черен пипер,с червения пипер и едната лъжичка соев сос.
Сладкиш с шоколадова заливка
Продукти:
3 яйца
1 коф.кисело мляко
1ч.л сода Бикарбонат
1ч.л бакпулвер
1 1/2 ч.чаша захар
1/2ч.чаша олио
1 ванилия
2-3с.л. какао
3 1/2 ч.ч брашно
За заливката:
1ч.ч. прясно мляко
3с.л какао
малко масло
1/2ч.ч захар
(по желание и един шоколадV
Разбиват се яйцата,добавя се кис.мляко с разтверените в него набухватели,добавя се захарта,ванилията,олиото,к каото и накрая брашното.Пече се в правоъгълна,намаслена тава при 200гр,за около 15мин.Да изстине.
Всичко за глазурата,без шоколада се слага на котлона да заври.Като поври 1-2мин се спира котолона и се натрошава шоколада,бърка де докато се разтопи напълно.
Сладкишът се набожда с вилица и се залива със заливката.
Сметанови кексчета
3 яйца
100 гр масло
2 коф.(400)гр заквасена сметана
1 бакпулвер
1 ампула ванилия
2 ч.ч захар(може и 1 1/2 чаша)
2 1/2 ч.ч брашно
Маслото(на стайна температура) се разбива със захарта,прибавят се яйцата,сметаната,бакпулвер а,ванилията и накрая брашното.Изсипва се във форми за мъфини и се пече при 180гр около 40 мин.
Шоколадово парфе
Блат:
Ползвам бишкоти.Може да се направи и пандишпанов блат.
Парфе:
250мл прясно мляко
250мл сметана
2 яйца
4-5с.л захар
1 шоколад
1 есенция ром
1 желатин
На дъното на тортена форма нареждам бишкотите,потопени в прясно мляко.
Разбивам яйцата,добавям прясното мляко,захарта,шоколада(70%) и есенцията ром.Слага се на котлона да заври и да се разтопи шоколада.Оставя се тази смес да се охлади.Сметаната се разбива с миксер.Желатина се разтваря в малко вода,като набъбне се разтапя на водна баня.Шоколадовата смес се добавя към сметаната,разбърква се с дървена лъжица,като се охлади желатина и той се добавя към сместа.Изсипва се във формата и се оставя в хладилник да стегне желатина.Украсява се по желание.
Върху блата могат да се наредят и плодове и тогава да се залее със сметановата смес.
Дамски каприз/Може да го срещнете и като Коприе
Необходими продукти:
за блата:
4 бр. жълтъци
1ч.ч. захар
1/2ч.ч. олио
1ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода за хляб
1 и 1/2ч.ч. брашно
за глазурата:
200 гр. конфитюр
4бр. белтъци
10с.л. захар
Начин на приготвяне:
От 4 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците заедно със захарта се разбиват с помоща на миксер докато се получи еднородна смес. След това последователно се прибавят олиото,киселото мляко,содата и брашното като е добре отново да се разбива с миксер,но на по-бавна степен. Когато се получи напално хомогенна смес, тя се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка, за да не залепва. Пече се на 200t за около 15 мин. През това време се разбиват пак с помоща на миксер отделените белтъци с 10-те с.л. захар докато станат на сняг. Готовият блат се намазва отгоре обилно с конфитюра и се оставя за 3-4мин. да поеме. Най-отгоре се разстилат и разбитите белтъци. Накрая се връща целият сладкиш обратно във фурната за кратко, докато белтъците порозовеят.
КЕКС(МЪФИНИ) С КОКА-КОЛА
Тесто:
150гр. брашно
3ч.л. бакпулвер(1пакет)
30гр.какао
150гр.пудра захар(слагам малко повече)
2 яйца
100гр разтопено и охладено масло(аз слагам 50/50 масло и олио)
125мл кока-кола
50гр смлени несолени фъстъци(не съм слагала,защото не обичам ядки в сладкишите)
Глазура:
100гр пудра захар
15гр какао
4с.л. кока-кола
Смесват се брашното,бакпулвера и какаото,пресяват се,слага се захарта.Прибавя се маслото,яйцата и колата,разбърква се,прибавят се фъстъците.Изсипва се във форми за мъфини или не голяма форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 180гр за около 25-30 мин.
Смесват се съставките за глазурата и се зилива сладкиша отгоре.
Меденки
2 яйца + 1 жълтък
2/3ч.ч бяла захар
1/2ч.ч кафява захар
1 к.ч. мед
1 ч.ч олио
1ч.л сода "Бикарбонат"
1/2ч.л Бакпулвер
1п. канела
брашно за меко тесто.
Омесва се меко тесто.Разточва се и се изрязват сладките с формички.Пекат се на 180 гр.
Украсяват се по желание:
1 вариант- 1 белтък;сок от лимон; пудра захар;сладкарски бои
2 вариант- пудра захар;вода;сладкарски бои
Тирамису
За тортена форма 28см.
3 пакета бишкоти(в пакет са по 12-14 броя)
3 яйца
1/3ч.ч. ром
1/3 ч.ч захар
2ч.ч бита сметана
1кутия Маскарпоне - 500гр
кафе(прясно мляко) за напояване на бишкотите
какао
На водна баня се разбиват яйцата със захарта.Добавя се рома и се бърка до леко сгъстяване на сместа.Оставя се да изстине.Разбива се Маскарпонето,добавя се разбитата сметана и яйчената смес.
Във формата се нарежда ред бишкоти потопени в кафе експресо(аз ги топя в прясно мляко),отгоре се нанася слой от крема,пак ред бишкоти,крем,ред бишкоти и най-отгоре се нанася слой крем.Поръсва се с какао.Да постои поне час в хладилника.
Имам нейде из къщи една рецепта за шоколадов кекс, но не я намирам. Отделно по-нататък ще споделя с вас бабини рецепти за курабийки, меденки /слепени/ и мидички. Ще постна и бабина рецепта за пита.
Много ми се иска да направя капама, но ме е страх да не орезиля продуктите.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Пудра захар с белтък, разбит на пяна. Това си е класическия вариант и е аааадски сладко. Иначе можеш да си направиш глазура с шоколад, която на мен лично не ми допада.Първоначално написано от Ewok
познатоПървоначално написано от HexGirl
Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.
тоо ние с тебе ще сме в едно общежитие бе мада фака![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Ето една хубава рецептичка за пилешки руладини с гъби.![]()
2 бр пилешки гърди - големи /900 гр/
100 г бекон
100 г пушено сирене
500 г гъби - печурки
100-200мл. готварска сметана
зехтин
кашкавал - за настъргване
черен пипер
чубрица
сол
гърди разрязваме на две. Поставяме гърдите в торбичка и начукваме месото, внимателно до дебелина 5 мм.
Така получената пържола, посоляваме и добавяме прясно смлян черен пипер, сол и малко чубрица.
В единия край на всяко начукано месо, слагаме ивици бекон, резен пушено сирене и навиваме на руло. С помощта на клечки за зъби, захващаме месото да не се отвива.
В тиган съвсем за кратко, в малко зехтин, запържваме руладините. Поставяме в тавичка, заедно с нарязаните гъби, добавяме малко мазнина и поливаме отгоре със готварската сметана .Печем около 25-30 минути в загрята фурна (200 градуса).
Настъргваме кашкавал върху руладините и оставяме да се пече, докато придобие златист цвят.
![]()
To infinity and beyond.
Сетих се за една бърза и икономична " пица " от стар хляб.![]()
ПРОДУКТИ
1/2 хляб (зависи от тавата)
1/2 ч.ч.дом. пюре
200 гр пуешко филе
1 бурканче гъбки(за предпочитане е да са пресни)
1 голяма глава лук
1/2 ч.ч. царевица
1 ч.л. чубрица
1 ч.ч. настърган кашкавал
олио и червен пипер
Тази е с такива продукти , но може да се използва всичко налично в хладилника.![]()
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тавичката намажете с олио, коричката на 'пицата' става хрупкава. Тавата може да се намаже и с олио-разбъркано с червен пипер.![]()
1. Наредете филийките, и с допълнително хляб запълнете всички дупки.
2. Намажете обилно с доматено пюре.
3. Нареждаме филето, гъбките и ръсим с чубрица.
4. Добавяме лукък-нарязан на кръгчета и царевицата.
5. Поръсваме с кашкавал
6. Печем
Аз лично преди да подредя хляба го топя съвсем малко в прясно мляко.. става страхотно. Може да се използва и пълозърнест хляб.![]()
![]()
To infinity and beyond.
Много, много познато..Първоначално написано от tqnko
Иначе, довечера мисля да изпробвам рецептата на kalpazanka за кекса с кока-колата, звучи ми вкусно ии..лесно за приготвянеПък и от кога ми се яде кеекс -.-
But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..
кефи ме мисленето ти, доста теми се заключиха ' продавам ' нищо, че има раздел борса и повечето от тука не влизат там о,О и тогава не пишехте ' тая тема е за тука щото повечето от всичко тиййн не влизат в борса ' кефи ме тоя двоен стандарт съвсем искренно.Първоначално написано от HarleyFlanagan
някой може ли да даде рецепта за роло стефани много го обичам, но немога сам да си го приготвя ;s
Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``
Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!
women are people too
sometimes
чее то рулото стефани е нааай лесната маджа
правиш смес като за кайма
слагаш я да стегне в хладилника малко
разстилаш я на кърпа или домакинско фолио под формата на правоъгална кора
нареждаш моркови леко задушени предварително , яйца варени , кашкавал може , гъбки и маслинки . Навиваш като повдигаш кърпата .
Накрая притискаш двата края да се запечатат като капачета .
Местиш в намазнена тава и печеш
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
3/6 яйца
500мл/1л. прясно мляко
ванилия
настъргана кора от лимон/портокал
разтопена захар
И най-простичкия и вкусен крем карамел.
Жалко, че малко хора го обичат.
този лимон пък къде го слагашПървоначално написано от Noir
![]()
иначе на мен това ми е любимия десерт
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Настъргвам коричките от лимон или портокал, за аромат.
После не се усещат, освен ако кората на лимона не е много твърда, така че трябва да се избере внимателно.
ум аз си го обичам нормален без такива екстри
както мама ми го прави![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
тоест мелям месо ? ;дПървоначално написано от HexGirl
Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``
Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!
women are people too
sometimes
Ето една много яка тортичка от рула. Мнооого , много простичка и страшно вкусна.![]()
Продукти :
две рула "7 дейс" / големи /
голяма коф. заквасена сметана - 400гр.
коф. течен шоколад - 300гр.
1 пак. желатин
5-6 бисквити
1 банан (може и без него)
1. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа.
2. Разбивате сметаната с течния шоколад и разтворения желатин (внимавайте да не се пресече). Може да сложите повече или по-малко шоколад по ваш вкус. Изсипвате половината смес в купата и отгоре нарязвате един банан.
3. Досипвате останалата смес.
4. Бисквитите ги натопете леко в мляко или сироп, или сладък сок и ги нареждате върху крема. След обръщане на сладкиша те се явяват като дъно.
5. Оставяте го за 2-3ч. поне в хладилника и го обръщате
![]()
To infinity and beyond.
^ Това филии хляб ли са :shock: :lol: :razz:
Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.
таЗ тема дразни изключително много по тва време. Поне не пускайте картинки,че ми потекоха лигите.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Първоначално написано от Infinity
* това ще го пробвам - мн апетитно изглежда![]()
![]()
![]()
)
Една много лесна и много, много, много вкусна рецепта, която сигурно повечето от вас са си правили
Сандвичи със сирене
трябват ви сирене, масло и хляб
смесвате сиренето и маслото (горе-долу 1:1) и мажете върху филиите. Печете ги скаричка (такава една с реотани отгоре), докато не хванат коричка ииии са готови
![]()
изглеждат горе-долу така
http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...=48444%3Bimage
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
тва е сравнително трудно, дай нещо по-лесничко...Първоначално написано от Ewok
![]()
^ хич не е трудно, даже е лесничкои то не се водят точно сандвичи, а принцеси ии да, вкусни са ..
Тая тема като гледам само няквии кексове, мъфини, торти, ролаа..огладнях от вас ;д
But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..
Ee, не може всичките наведнъжПървоначално написано от kalpazanka
кажи една две, които са ти харесали повечко и ще ги напиша
![]()