.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 79
  1. #26
    Аватара на BlueMushroom
    Регистриран на
    Jun 2007
    Град
    your mind,your body and your soul
    Мнения
    568
    Аз, като една голяма почитателка на бисквитената торта,споделям рецепта за тези, които не са опитвали. (ако има такива )

    * 1 л прясно мляко
    * 400 г oбиновени бисквити
    * 60 г ягодово,шоколадово или малиново нишесте
    * цветни пръчици
    * 200 г смлени орехи по желание

    Прясното мляко се слага на предварително загрят котлон да заври. Нишестето се разтваря в малко топла вода и после се добавя към прясното мляко, като се бърка до сгъстяване. В тавичка се нареждат един блат от обикновените бисквити, и отгоре се излива нишесте, след това отново бисквити и отново нишесте. Поръсва се с цветните пръчици за украса по избор. Може да се украси и със смлени орехи. Готовата торта се оставя да престои за час в хладилник за да се стегне.


    Wouldn't life be perfect if mondays were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause so much drama, guys weren't so confusing and all alcohol was free...

  2. #27
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Sigrina, направо давай рецептите за десертите.
    Ако обичаш.

    Копвам си поста от другата тема
    Рецепта за Скариди с чесън и магданоз

    Необходими продукти:

    500 г скариди
    1 с.л. зехтин
    2 скилидки чесън
    25 г масло
    1/2 с.л. лимонов сок
    2 с.л. ситно нарязан магданоз

    Начин на приготвяне:

    Скаридите се почистват. В тиган се нагрява зехтинът и се запържва пресованият чесън. Добавят се скаридите. Внимателно се разбъркват, докато не започнат да променят цвета си. Прибавят се лимоновият сок и маслото. Ястието се пържи до готовност и се сервира, поръсено с магданоз.

    Още една подобна рецепта
    Скариди в масло

    Продукти:
    Скариди
    50-60гр масло
    1ч.л червен пипер
    1ч.л соев сос
    сол
    черен пипер

    Запържват се скаридите,посоляват се,малко преди да свалим от котлона,поръсваме с черен пипер,с червения пипер и едната лъжичка соев сос.

    Сладкиш с шоколадова заливка

    Продукти:
    3 яйца
    1 коф.кисело мляко
    1ч.л сода Бикарбонат
    1ч.л бакпулвер
    1 1/2 ч.чаша захар
    1/2ч.чаша олио
    1 ванилия
    2-3с.л. какао
    3 1/2 ч.ч брашно

    За заливката:
    1ч.ч. прясно мляко
    3с.л какао
    малко масло
    1/2ч.ч захар
    (по желание и един шоколадV

    Разбиват се яйцата,добавя се кис.мляко с разтверените в него набухватели,добавя се захарта,ванилията,олиото,к каото и накрая брашното.Пече се в правоъгълна,намаслена тава при 200гр,за около 15мин.Да изстине.

    Всичко за глазурата,без шоколада се слага на котлона да заври.Като поври 1-2мин се спира котолона и се натрошава шоколада,бърка де докато се разтопи напълно.

    Сладкишът се набожда с вилица и се залива със заливката.

    Сметанови кексчета


    3 яйца
    100 гр масло
    2 коф.(400)гр заквасена сметана
    1 бакпулвер
    1 ампула ванилия
    2 ч.ч захар(може и 1 1/2 чаша)
    2 1/2 ч.ч брашно

    Маслото(на стайна температура) се разбива със захарта,прибавят се яйцата,сметаната,бакпулвер а,ванилията и накрая брашното.Изсипва се във форми за мъфини и се пече при 180гр около 40 мин.

    Шоколадово парфе

    Блат:
    Ползвам бишкоти.Може да се направи и пандишпанов блат.

    Парфе:
    250мл прясно мляко
    250мл сметана
    2 яйца
    4-5с.л захар
    1 шоколад
    1 есенция ром
    1 желатин

    На дъното на тортена форма нареждам бишкотите,потопени в прясно мляко.

    Разбивам яйцата,добавям прясното мляко,захарта,шоколада(70%) и есенцията ром.Слага се на котлона да заври и да се разтопи шоколада.Оставя се тази смес да се охлади.Сметаната се разбива с миксер.Желатина се разтваря в малко вода,като набъбне се разтапя на водна баня.Шоколадовата смес се добавя към сметаната,разбърква се с дървена лъжица,като се охлади желатина и той се добавя към сместа.Изсипва се във формата и се оставя в хладилник да стегне желатина.Украсява се по желание.
    Върху блата могат да се наредят и плодове и тогава да се залее със сметановата смес.

    Дамски каприз/Може да го срещнете и като Коприе

    Необходими продукти:
    за блата:
    4 бр. жълтъци
    1ч.ч. захар
    1/2ч.ч. олио
    1ч.ч. кисело мляко
    1ч.л. сода за хляб
    1 и 1/2ч.ч. брашно

    за глазурата:
    200 гр. конфитюр
    4бр. белтъци
    10с.л. захар

    Начин на приготвяне:

    От 4 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците заедно със захарта се разбиват с помоща на миксер докато се получи еднородна смес. След това последователно се прибавят олиото,киселото мляко,содата и брашното като е добре отново да се разбива с миксер,но на по-бавна степен. Когато се получи напално хомогенна смес, тя се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка, за да не залепва. Пече се на 200t за около 15 мин. През това време се разбиват пак с помоща на миксер отделените белтъци с 10-те с.л. захар докато станат на сняг. Готовият блат се намазва отгоре обилно с конфитюра и се оставя за 3-4мин. да поеме. Най-отгоре се разстилат и разбитите белтъци. Накрая се връща целият сладкиш обратно във фурната за кратко, докато белтъците порозовеят.

    КЕКС(МЪФИНИ) С КОКА-КОЛА

    Тесто:
    150гр. брашно
    3ч.л. бакпулвер(1пакет)
    30гр.какао
    150гр.пудра захар(слагам малко повече)
    2 яйца
    100гр разтопено и охладено масло(аз слагам 50/50 масло и олио)
    125мл кока-кола
    50гр смлени несолени фъстъци(не съм слагала,защото не обичам ядки в сладкишите)

    Глазура:
    100гр пудра захар
    15гр какао
    4с.л. кока-кола

    Смесват се брашното,бакпулвера и какаото,пресяват се,слага се захарта.Прибавя се маслото,яйцата и колата,разбърква се,прибавят се фъстъците.Изсипва се във форми за мъфини или не голяма форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 180гр за около 25-30 мин.
    Смесват се съставките за глазурата и се зилива сладкиша отгоре.

    Меденки

    2 яйца + 1 жълтък
    2/3ч.ч бяла захар
    1/2ч.ч кафява захар
    1 к.ч. мед
    1 ч.ч олио
    1ч.л сода "Бикарбонат"
    1/2ч.л Бакпулвер
    1п. канела
    брашно за меко тесто.

    Омесва се меко тесто.Разточва се и се изрязват сладките с формички.Пекат се на 180 гр.
    Украсяват се по желание:
    1 вариант- 1 белтък;сок от лимон; пудра захар;сладкарски бои
    2 вариант- пудра захар;вода;сладкарски бои

    Тирамису

    За тортена форма 28см.

    3 пакета бишкоти(в пакет са по 12-14 броя)
    3 яйца
    1/3ч.ч. ром
    1/3 ч.ч захар
    2ч.ч бита сметана
    1кутия Маскарпоне - 500гр
    кафе(прясно мляко) за напояване на бишкотите
    какао

    На водна баня се разбиват яйцата със захарта.Добавя се рома и се бърка до леко сгъстяване на сместа.Оставя се да изстине.Разбива се Маскарпонето,добавя се разбитата сметана и яйчената смес.
    Във формата се нарежда ред бишкоти потопени в кафе експресо(аз ги топя в прясно мляко),отгоре се нанася слой от крема,пак ред бишкоти,крем,ред бишкоти и най-отгоре се нанася слой крем.Поръсва се с какао.Да постои поне час в хладилника.


    Имам нейде из къщи една рецепта за шоколадов кекс, но не я намирам. Отделно по-нататък ще споделя с вас бабини рецепти за курабийки, меденки /слепени/ и мидички. Ще постна и бабина рецепта за пита.
    Много ми се иска да направя капама, но ме е страх да не орезиля продуктите.

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  3. #28
    Мега фен Аватара на babity
    Регистриран на
    Sep 2007
    Мнения
    8 255
    Цитирай Първоначално написано от Ewok
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    И как се казва тоЗ крем дето е на поничките на Хоумър и е в най-различни цветове...?[/b]
    То не е крем ами е захар смесена с още нещо и оцветител
    Пудра захар с белтък, разбит на пяна. Това си е класическия вариант и е аааадски сладко. Иначе можеш да си направиш глазура с шоколад, която на мен лично не ми допада.

  4. #29
    Цитирай Първоначално написано от HexGirl
    не ям месо
    след 16 дена пристигам у София и няма да мога да готвя ..... че съм на общежитие :(
    познато
    Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.

  5. #30
    Мега фен Аватара на HexGirl
    Регистриран на
    Dec 2007
    Град
    niderlandia
    Мнения
    3 303
    тоо ние с тебе ще сме в едно общежитие бе мада фака
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

  6. #31
    Мега фен Аватара на Infinity
    Регистриран на
    May 2008
    Мнения
    5 543
    Ето една хубава рецептичка за пилешки руладини с гъби.

    2 бр пилешки гърди - големи /900 гр/
    100 г бекон
    100 г пушено сирене
    500 г гъби - печурки
    100-200мл. готварска сметана
    зехтин
    кашкавал - за настъргване
    черен пипер
    чубрица
    сол

    гърди разрязваме на две. Поставяме гърдите в торбичка и начукваме месото, внимателно до дебелина 5 мм.

    Така получената пържола, посоляваме и добавяме прясно смлян черен пипер, сол и малко чубрица.

    В единия край на всяко начукано месо, слагаме ивици бекон, резен пушено сирене и навиваме на руло. С помощта на клечки за зъби, захващаме месото да не се отвива.


    В тиган съвсем за кратко, в малко зехтин, запържваме руладините. Поставяме в тавичка, заедно с нарязаните гъби, добавяме малко мазнина и поливаме отгоре със готварската сметана .Печем около 25-30 минути в загрята фурна (200 градуса).
    Настъргваме кашкавал върху руладините и оставяме да се пече, докато придобие златист цвят.



    To infinity and beyond.

  7. #32
    Мега фен Аватара на Infinity
    Регистриран на
    May 2008
    Мнения
    5 543
    Сетих се за една бърза и икономична " пица " от стар хляб.
    ПРОДУКТИ
    1/2 хляб (зависи от тавата)
    1/2 ч.ч.дом. пюре
    200 гр пуешко филе
    1 бурканче гъбки(за предпочитане е да са пресни)
    1 голяма глава лук
    1/2 ч.ч. царевица
    1 ч.л. чубрица
    1 ч.ч. настърган кашкавал
    олио и червен пипер
    Тази е с такива продукти , но може да се използва всичко налично в хладилника.

    НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
    Тавичката намажете с олио, коричката на 'пицата' става хрупкава. Тавата може да се намаже и с олио-разбъркано с червен пипер.
    1. Наредете филийките, и с допълнително хляб запълнете всички дупки.
    2. Намажете обилно с доматено пюре.
    3. Нареждаме филето, гъбките и ръсим с чубрица.
    4. Добавяме лукък-нарязан на кръгчета и царевицата.
    5. Поръсваме с кашкавал
    6. Печем
    Аз лично преди да подредя хляба го топя съвсем малко в прясно мляко.. става страхотно. Може да се използва и пълозърнест хляб.


    To infinity and beyond.

  8. #33
    Голям фен Аватара на SummerDream
    Регистриран на
    Jul 2009
    Град
    Пловдив
    Мнения
    937
    Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Цитирай Първоначално написано от HexGirl
    не ям месо
    след 16 дена пристигам у София и няма да мога да готвя ..... че съм на общежитие
    познато
    Много, много познато..

    Иначе, довечера мисля да изпробвам рецептата на kalpazanka за кекса с кока-колата, звучи ми вкусно ии..лесно за приготвяне Пък и от кога ми се яде кеекс -.-
    But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..

  9. #34
    Голям фен Аватара на go71n
    Регистриран на
    Jan 2008
    Мнения
    806
    Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Цитирай Първоначално написано от Seductress
    Не, че нещо, ама има ли нужда от две теми? http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=359301
    Тази е за този раздел, защото повечето от тези потребители не влизат там...
    кефи ме мисленето ти, доста теми се заключиха ' продавам ' нищо, че има раздел борса и повечето от тука не влизат там о,О и тогава не пишехте ' тая тема е за тука щото повечето от всичко тиййн не влизат в борса ' кефи ме тоя двоен стандарт съвсем искренно.

    някой може ли да даде рецепта за роло стефани много го обичам, но немога сам да си го приготвя ;s
    Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``

    Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!

    women are people too
    sometimes

  10. #35
    Мега фен Аватара на HexGirl
    Регистриран на
    Dec 2007
    Град
    niderlandia
    Мнения
    3 303
    чее то рулото стефани е нааай лесната маджа
    правиш смес като за кайма
    слагаш я да стегне в хладилника малко
    разстилаш я на кърпа или домакинско фолио под формата на правоъгална кора
    нареждаш моркови леко задушени предварително , яйца варени , кашкавал може , гъбки и маслинки . Навиваш като повдигаш кърпата .
    Накрая притискаш двата края да се запечатат като капачета .
    Местиш в намазнена тава и печеш
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

  11. #36
    3/6 яйца
    500мл/1л. прясно мляко
    ванилия
    настъргана кора от лимон/портокал
    разтопена захар

    И най-простичкия и вкусен крем карамел.
    Жалко, че малко хора го обичат.

  12. #37
    Мега фен Аватара на HexGirl
    Регистриран на
    Dec 2007
    Град
    niderlandia
    Мнения
    3 303
    Цитирай Първоначално написано от Noir
    3/6 яйца
    500мл/1л. прясно мляко
    ванилия
    настъргана кора от лимон/портокал
    разтопена захар

    И най-простичкия и вкусен крем карамел.
    Жалко, че малко хора го обичат.
    този лимон пък къде го слагаш
    иначе на мен това ми е любимия десерт
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

  13. #38
    Настъргвам коричките от лимон или портокал, за аромат.
    После не се усещат, освен ако кората на лимона не е много твърда, така че трябва да се избере внимателно.

  14. #39
    Мега фен Аватара на HexGirl
    Регистриран на
    Dec 2007
    Град
    niderlandia
    Мнения
    3 303
    ум аз си го обичам нормален без такива екстри
    както мама ми го прави
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

  15. #40
    Да, въпорс на вкус.
    Ванилията върши същата работа.

  16. #41
    Голям фен Аватара на go71n
    Регистриран на
    Jan 2008
    Мнения
    806
    Цитирай Първоначално написано от HexGirl
    чее то рулото стефани е нааай лесната маджа
    правиш смес като за кайма
    слагаш я да стегне в хладилника малко
    разстилаш я на кърпа или домакинско фолио под формата на правоъгална кора
    нареждаш моркови леко задушени предварително , яйца варени , кашкавал може , гъбки и маслинки . Навиваш като повдигаш кърпата .
    Накрая притискаш двата края да се запечатат като капачета .
    Местиш в намазнена тава и печеш
    тоест мелям месо ? ;д
    Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``

    Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!

    women are people too
    sometimes

  17. #42
    Мега фен Аватара на Infinity
    Регистриран на
    May 2008
    Мнения
    5 543
    Ето една много яка тортичка от рула. Мнооого , много простичка и страшно вкусна.
    Продукти :
    две рула "7 дейс" / големи /
    голяма коф. заквасена сметана - 400гр.
    коф. течен шоколад - 300гр.
    1 пак. желатин
    5-6 бисквити
    1 банан (може и без него)

    1. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа.
    2. Разбивате сметаната с течния шоколад и разтворения желатин (внимавайте да не се пресече). Може да сложите повече или по-малко шоколад по ваш вкус. Изсипвате половината смес в купата и отгоре нарязвате един банан.
    3. Досипвате останалата смес.
    4. Бисквитите ги натопете леко в мляко или сироп, или сладък сок и ги нареждате върху крема. След обръщане на сладкиша те се явяват като дъно.
    5. Оставяте го за 2-3ч. поне в хладилника и го обръщате
    To infinity and beyond.

  18. #43
    ^ Това филии хляб ли са :shock: :lol: :razz:
    Може да съм селски бек с брада и мустак, ама си знам мястото, за разлика от тия дето летят на бабения си.

  19. #44
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2009
    Град
    <3
    Мнения
    16 236
    таЗ тема дразни изключително много по тва време. Поне не пускайте картинки,че ми потекоха лигите.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

  20. #45
    Супер фен Аватара на m1nik
    Регистриран на
    Dec 2009
    Мнения
    1 003
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Ето една много яка тортичка от рула. Мнооого , много простичка и страшно вкусна.
    Продукти :
    две рула "7 дейс" / големи /
    голяма коф. заквасена сметана - 400гр.
    коф. течен шоколад - 300гр.
    1 пак. желатин
    5-6 бисквити
    1 банан (може и без него)

    1. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа.
    2. Разбивате сметаната с течния шоколад и разтворения желатин (внимавайте да не се пресече). Може да сложите повече или по-малко шоколад по ваш вкус. Изсипвате половината смес в купата и отгоре нарязвате един банан.
    3. Досипвате останалата смес.
    4. Бисквитите ги натопете леко в мляко или сироп, или сладък сок и ги нареждате върху крема. След обръщане на сладкиша те се явяват като дъно.
    5. Оставяте го за 2-3ч. поне в хладилника и го обръщате

    * това ще го пробвам - мн апетитно изглежда
    )

  21. #46
    Мега фен Аватара на machoka
    Регистриран на
    May 2005
    Мнения
    11 113 835
    ебати тъпата тема

  22. #47
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Една много лесна и много, много, много вкусна рецепта, която сигурно повечето от вас са си правили

    Сандвичи със сирене
    трябват ви сирене, масло и хляб
    смесвате сиренето и маслото (горе-долу 1:1) и мажете върху филиите. Печете ги скаричка (такава една с реотани отгоре ), докато не хванат коричка ииии са готови


    изглеждат горе-долу така

    http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...=48444%3Bimage
    Всеки ден ми е екзистенциална криза.

  23. #48
    Цитирай Първоначално написано от Ewok
    Една много лесна и много, много, много вкусна рецепта, която сигурно повечето от вас са си правили

    Сандвичи със сирене
    трябват ви сирене, масло и хляб
    смесвате сиренето и маслото (горе-долу 1:1) и мажете върху филиите. Печете ги скаричка (такава една с реотани отгоре ), докато не хванат коричка ииии са готови


    изглеждат горе-долу така

    http://www.gotvetesmen.com/forum/ind...=48444%3Bimage
    тва е сравнително трудно, дай нещо по-лесничко...

  24. #49
    Голям фен Аватара на SummerDream
    Регистриран на
    Jul 2009
    Град
    Пловдив
    Мнения
    937
    ^ хич не е трудно, даже е лесничко и то не се водят точно сандвичи, а принцеси ии да, вкусни са ..

    Тая тема като гледам само няквии кексове, мъфини, торти, ролаа..огладнях от вас ;д
    But mostly I hate the way I don't hate u.Not even close, not even a little bit, not even at all..

  25. #50
    Супер фен Аватара на Sigrina
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    София
    Мнения
    1 572
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Sigrina, направо давай рецептите за десертите.
    Ако обичаш.
    Ee, не може всичките наведнъж кажи една две, които са ти харесали повечко и ще ги напиша

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си