- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Забравени поп-фолк звезди от близкото минало
То и аз не помня много от Тошко Колев, обаче си беше яко. Тук таме има откъси. пък и песните от това- Как ще ги стигнем, 100 кила ракия давам и тн.
Grumpy old madman
На 17. Просто досега не бях чувал за такова предаване, пък и аз отдавна съм бил заспал.Първоначално написано от shadow4e
А за чалгата - Чалгата е индустрия която просто чупи тъпомера по всички скали,а единственото което го чупи повече е аудиторията й
Дребни душички отдадени на повърхностни желания и плътски мераци... Култ към пластмасови безмозъчни изпълнителки, които може да притежавате само на плакат.
Според мен, в случая е много важно, че не чалгата кара една нация да изглежда проста, а обратното: простата нация по естествен път ражда чалга. Както Харли, мисля, беше казал - Чалгата е следствие, а не причина.
Нека само се огледаме и видим кой как живее, какви са темите на разговорите, възгледите и позициите (ако въобще има такива) и си направим съответните изводи.
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
на Митко Пайнера мога да му кажа само евалата...направи си парите човека и го боли к'ура![]()
Слави не мога да го понасям, голема турска подлога е, но песните му ...\
/
http://www.youtube.com/watch?v=cDisdE5e53o
За София Поетики ли става дума? Имам същите наблюдения. Всеки, на когото му е дошла някаква псевдо-гениална мисъл и има някакви връзки, с чиято помощ може да издаде някакво книжле, вече се води писател или поет. Смея да кажа, че голяма част от съвременната българска литература представлява съвкупност от изсмукани от пръстите "мисли". Едно и също нещо казано по един и същ начин. И Същото е и положението и с чалгата, и с киното, и с още 100 неща.Първоначално написано от Sham
Отклоних се. Бойка Дангова и Баровеца някой помни ли ги?
![]()
мое ли да не ги помним.... "лудо главо пияна, чуй ме разбери, аз те обичах но забрави и стига с тез игри"Първоначално написано от TheNewReligion
темата е много отровна майна, не знам просто как се е задържала.
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Чалгата е успешна и печеливша иднустрия и дори да залезе,което след известно време няма начин да не се случи,ще се превърне в един символ на времето когато бившите милиционери става мутри и в годините на стрелбите по улици,ресторанти и тн.В днешно време тя е музиката,който в някаква степен "гали'' сетивата изкарва на показ теми като секс и пари по един вулгарен,но и толкова правдоподобен начин.Иначе съм сигурно,че едно 80% от форумците са кълчи снага на чалга песен.
Та изцяло по темата,никога няма да забравя първия досег до чалгата беше,когато бях на 5 или 6 години.Бях при баба и на нейния телевизор Търново естествено се хващаха 8-канала.Нова Телевизия беше в зората си и чакайки да започне някой от първите броеве на предаването на Крум Савов пуснаха песента Тигре Тигре.Покъртителна песен и клип.След това на 8 гидинки-беше първия рожден ден на една моя съученичка в тях.Тогава беше началото на Каналето и ератЪ на Слави и гварядята му от музиканти.Тогава за първи път разтресъх клощавата си снага на песента Френската гимназия....
Днес има някоя песен от чалгата,която да ме изуми и да се засмея на глупавия и нелеп текст или на това кой я изпълнява.
Днешната "чалга" хич не е чалга... Едно време в песните имаше много смисъл, ся само за ебaн се пее майна...
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
мм да всички пеят някакви простотии даже и те не знаят какво пеят сигурно. Според мен само Ивана пее за нещо по различно от любов и секс
Колкото повече ти чета постовете,толкова повече се изумявам какъв малоумник си.На интересен ли се правиш,не мога да разбера?Т'ва да си праиш ебавката с починали хора,независимо какви са били е малоумно...Нямам думи просто.Първоначално написано от terrorclub
Как не знам имена на мъртви чалга певци/певачки, че да видиш тогава кво ставаше.
Като ти гледам аватара няма да се очудяПървоначално написано от Wildchildd
кво му е на аватара бе? култовия образ..Първоначално написано от bogzfaggot
![]()
а Тодор Колев е пичага.. ''Мария..жената на всички мъжеееее''хаха
Преди на аватара ми беше Виле Вало, ма тва не виждам кво общо има с мнението ми по темата и за чии ми се дървиПървоначално написано от guinessgirl
.
Слави отдавна се изчерпа. Има добри попадения на хумор благодарение на актьорите Краси Радков, Мариян Бачев и Виктор Калев. Те му правят цялото шоу. Не случайно преди време яктьорската вечер беше насрочена само за Понеделник, а последните пъти като го олучвах почти всяка вечер ги включваше в сценария просто защото няма с какво друго да привлече. Чалга-певачките ги кани поради същата причина - почти никаква гледаемост няма и се хваща за тях като удавник за сламка.
Иначе чалгата от моето детство е на светлинни години от това, което се лансира в момента. В днешни времена всяка втора кифла с по-богато гадже решава, че ще гради кариера в поп-фолк индустрията. Няма никакви гласови данни, но е наблъскана до горе със силикон,перхидрол и грим и затова се гледа и слуша. Жив пример е Андреа - че тя милата изобщо не може да пее, гласът й се обработва с кви ли не програми, за да се притъпи виенето и добре че е хванала онзи румънеца Кости да й краде песнички, та да се слуша. Някой от слушащите я забелязал ли е, че тя има 1-2 самостоятелни песни, които да се слушат - всичко останало й е дуети с румънеца. Ама понеже изглежда като кукла барби й всеки и точи лиги и й се възхищава...
Едно време тия глупости ги нямаше. Аз си спомням Кати, Ивана, Глория, дори и Мария БЕЗ силикони и гримове. Ако намерите снимка на Мара Отварачката отпреди десетина години ще видите, че тогава е изглеждала 300 пъти по-добре от сега. Дори и песните й бяха много по-на ниво от сегашните.
С Кати не знам какво се случи - последно четох в някакво списание, че се е омъжила и има дете и заради това е прекратила музикалната си кариера, ама колко е вярно само тя си знае...
Като цяло това, което се продуцира в момента е много зле и дали ще залезе или не е въпрос на време да се разбере. Според мен винаги ще си има хора, които да срушат, но може би ще са драстично по-малко.
А Митьо Пайнера - дреме му на него дали днеска ще е Кати, утре Гергана, в други ден Андреа - той си прави паричките
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Ще се разрева от смях хораа![]()
![]()
Помните ли Коста Марков
![]()
*Имам само 1 сърце, или каквото беше там*... Имаше една Деси май че, която пеше епичната песен "Майсторе" *майсторе, пипни тука майсторе...*.. Една друга класика "Банана", за изпълнителката не се сещам... Имаше и Пантерите, Малките Пантери, даже и 88.. Всички изброени май не просъществуваха дълго... Впрочем, попаднах на една песен на Мая и Магапаса, където Мая е руса!!!
![]()
а песента е "нямам думи" - КАТаджийската
http://www.vbox7.com/play:d67f9750
![]()
Айде, поздрав за всички, които с умиление си спомнят за "ония времена"
Истинският непукист е този, на който не му пука дали му пука или не!
Позз
[vbox7]http://vbox7.com/play:4ba40a48[/vbox7]
активизъм/превенция; писане; музика
Като сме тръгнали с поздравите....
[vbox7]http://vbox7.com/play:a50b3ff5[/vbox7]
Old but gold. Някой ако се сеща как се казва песента да каже. Аз знам само, че е на Руси Русев.![]()
Да,даже и песен има за неяПървоначално написано от slicky
(майка си...)
Шофирай разумно - стигни жив!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGo13lxxVTg&feature=player_embedded#![/youtube]
Направо плачевно.
Как саркастично-трагични са лириките, и как нежна песента...
активизъм/превенция; писане; музика
Забравиха ги, защото не им бяха достатъчно провокативни клиповете. Сега попаднах на този клип и съм направо така.![]()
Сигурно е било яко на снимачната площадка, но тези определено са прекалили. Тези девойки въобще имат ли други песни или това е дебютът? Скоро не бях гледала видео на чалга и не знам дали това вече се счита за нормално.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jb26q59SW-I&feature=related[/youtube]
XAXAXA![]()
Първоначално написано от shadow4e
![]()
сега гледах 'На четири очи с Цветанка Ризова", та имаше избрани моменти от гостуванията на някои поп фолк изпълнителки
напълниха ми главата доволно с обяснения за чалга културата
сега почна много яко филмче по дисни канала
сменяш, прецъкваш каналите - навсякъде некоя поп фолк звезда се обяснява
друго си е халмарк, про беге, дискавъри, хистъри, е-травел, латино фиеста, кулинарТиВи и т.н.т.нт.нт.
готино е като нямаш 5 канала на кръст, мое си отпуснеш душата пред ТиВи-то![]()
eбаси курвенските истории.
като не могат да привлекат с глас, с голотия ще е...
Шадоуче, аз наобяд го видях за сефте тоя клип и макар да съм почитател на жанра и да съм видяла доста, ми увисна ченето. Иначе дамите изобщо не са дебютантки. Напротив, в предишния си клип носега монахински одежди.