- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Забравени поп-фолк звезди от близкото минало
Няма лошо да слушаш/ползваш комерсиална музика/масова 'култура', стига да отваряш очите си и за истинското изкуство.
Невероятно впечатление ми направи поста на Sham за хляба и зрелищата - точно така е, права си. Не мисля че има как по-добре да се каже.
Учителката ми по БЕЛ нарича това^ "кебапчийско изкуство". Навсякъде се промотира именно то и тва'й.
Не можеш да дадеш на стадото отведнъж високо изкуство, защото нещата стават по по-друг начин - трябва да предлагаш различни неща, да вдигаш нивото на изкуството и хората сами се учат. Не може на един оскотял народец да предлагаш отведнъж Шекспир примерно (не знам какъв пример и аз да дам), но тук имам чувството че целенасочено не се вдига нивото на изкуството. Има си нормално изкуство де, но за него не се дъни толкова, колкото за 'кебапчийското'.
Само искам да се изкажа и за Лейди Гага.
Албумите й са зарибителни, но като всеки поп, това е един предъвкан и опакован наново продукт.
Лесно се забравя, не оставя нищо в теб. Текствоете са тъпи, мелодийките лесни. Самите балади не оставят в теб чувството, което може да остави някоя балада, писана по по-дълбок начин.
Попът е плитко 'изкуство'.
Лейдито аз я уважавам и ми допада, но какво положително има в клиповете й? Нещо ново са, определено, внасят свежест в света на комерсиалната музика, но клипът на Alejandro например си е истински сатанизъм...
В момента я въртят масово, защото наистина е МНОГО оригинална. Адмирации за буквално неповторимия имидж, но музиката е боза - лесно забравяща се при това. Иначе я слушам, де. Приятни мелодии, на които, уви, лесно ще им изневеря с друг поп следващото лято...
В предългото си мнение искам да кажа евала и на WinstonSmith, защото навсякъде срещам фенове на Слави и се дразня като почнат да ми обясняват колко е велик, след като не еПросто се съгласявам с поста ти, няма смисъл да ти повтарям думите.
А конкретно до чалгата - аз напоследък слушам стабилно и се вижда и по ласт.фм-а ми. Мен не ме е срам, защото не се вкарвам във филма на чалгата. В който филм са не малко младежи на моята възраст.
Моят живот например не е поп-фолк.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride