Чалгата е успешна и печеливша иднустрия и дори да залезе,което след известно време няма начин да не се случи,ще се превърне в един символ на времето когато бившите милиционери става мутри и в годините на стрелбите по улици,ресторанти и тн.В днешно време тя е музиката,който в някаква степен "гали'' сетивата изкарва на показ теми като секс и пари по един вулгарен,но и толкова правдоподобен начин.Иначе съм сигурно,че едно 80% от форумците са кълчи снага на чалга песен.
Та изцяло по темата,никога няма да забравя първия досег до чалгата беше,когато бях на 5 или 6 години.Бях при баба и на нейния телевизор Търново естествено се хващаха 8-канала.Нова Телевизия беше в зората си и чакайки да започне някой от първите броеве на предаването на Крум Савов пуснаха песента Тигре Тигре.Покъртителна песен и клип.След това на 8 гидинки-беше първия рожден ден на една моя съученичка в тях.Тогава беше началото на Каналето и ератЪ на Слави и гварядята му от музиканти.Тогава за първи път разтресъх клощавата си снага на песента Френската гимназия....
Днес има някоя песен от чалгата,която да ме изуми и да се засмея на глупавия и нелеп текст или на това кой я изпълнява.