- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Смъртни присъди
не бе, не нападам хората, защо все ми правят забележки, че постовете са ми агресивно написани![]()
А според теб не е ли жестокост някой да изнасили и убие 5 момиченца,и накрая да се размине с малко по-добър адвокат,като невменяем с 10 години затвор ?! Според мен на такива хора разстрела им е малко.Трябва да бъдат изгаряни,или разпъвани на кръст публично,все още не мога да преценя кое е по-агонично.Първоначално написано от 7227
"ЗА" смъртна присъда. Не може един изнасилвач, педофил или рецидивист да бъде осъден на 20 години и след това да бъде пуснат. За такива само СМЪРТ.
За.
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът..!
Смъртната присъда е отменена в много държави, защото се изхожда от идеята, че на по-късен етап може даден човек да се окаже несправедливо осъден. Тогава след смъртна присъда ще е късно.
ти знаеш ли колко много са 20 години?Първоначално написано от infern00
..
Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]
Най-тежкото наказание трябва да е доживотен затвор. Да мисли за деянията си всеки божи ден докато не си отиде от този свят. После Господ ще го съди.
20 години в България е само на теория...Точно преди няколко седмици пишеше по вестниците,че са пуснали някакъв за изнасилване и убиване след 3 години затвор и срещу няква парична гаранция...Първоначално написано от mecho8888
Както в цивилизованите д-ви според мен трябва да се решава с референдум. Щеше да е хубаво да бъде сложена анкета...
Ако има екзекуции за тежки престъпления като убийство и нагоре, това би било доста икономически изгодно. Все пак издръжката на 1 затворник за 30 години е доста парички..представете си за цял затвор...
От друга страна и в България има доживотен затвор БЕЗ право на отмяна. Следователно, проблема не е в затвора, а в съдебната система позволяваща им да излизат на свобода след 10 години. Лично моето мнение е за умишлено убийство - доживотен затвор. В зависимост от начина на извъшване колко тежък режим.
Напълно ПРОТИВ!! .. Дори и един убиец , отнел живота на много хора , не че не заслужава да бъде осъден , но не и на смърт , според мен! Мисля , че ако един човек бъде убит .. то това не е присъда , а някакво .. спасение ли-не знам,не мога точно да го обасня .. ако умре се маха от този тежък свят , и мъки в затвора .. докато ако е доживот (вместо смъртна присъда) .. то смятам , че това би било по-удачния вариант , защото ще изживее наказанието , което заслужава ..![]()
И да .. изключително грешно е един убиец или изнасилвач да излезе от затвора едва след 10-20 години .. та то там може и още повече да се е озлобил.Малко са хората , които си вземат бележка от излежаните години .. повечето след като видят ,,бял свят,, продължават с мръсните си дела. Мисля , че .. едва ли нещо ще се промени!![]()
![]()
![]()
![]()
Хах .. сетих се и , че в днешно време , в България вкарват някой ,,мутри,, в затвора , само и само да останат живи ..
То и това за покайването не е сигурно, щото има много затворници, дето са висели толкова време в затвора, че са си свикнали там и някои като ги пуснат, те пак извършват престъпление, за да се върнат...
..
Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]
Само дето тая присъда БЕЗ право на замяна за добро поведение може да се преразгледа и да стане С право на замяна. После може за прилично държане от доживотен да стане осъден на 20 години. После за нам си кава работа и болест 10 и оп един изнасилвач блудствал с 15 непълнолетни момичета и убил 7 жени по особено жесток начин ще се мотка на улицата благодарение на шашавата ни система. За това - смъртно наказание. Welcome to Bulgaria.Първоначално написано от GregoryHouse
Амк е прав...А иначе не мисля,че смъртта за тях е спасение.Като се има впредвид,че сигурно към 2/3 от затворниците са социално слаби,даже си живеят много по-добре в затвора,отколкото на улицата...А за останалта 1/3 дето са "заможни" затворници не може да не знаете...Единия имал телевизор в килията.Другият пък съвсем случайно го засекли на Слънчев бряг и така![]()
..
Ако убиеш човек си убиец. Убийците да ги наказваме със смъртно наказание - убийство. Тоест и ние ставаме убийци...парадоксално еПък и кои сме ние да решаваме кой ще живее и кой не?! Какво ни различава от тези убийци, които убиват много често други точно за да ги накажат по някакъв начин. И ние убиваме тях, за да ги накажем...найс.
Както казах amk93. Проблема е в съдебната система, а не в това дали има смъртно наказание или не. Поста ти го потвърждава.
И след 50 години, болния мозък пак ще го влечат 10 годишни дечица. Убиецът все ще е способен на ново убийство и т.н.Първоначално написано от mecho8888
Аз съм "за" смъртната присъда за тежки престъпления и при безспорни доказателства.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Виждал съм как се осъжда без доказателства и как се оправдава с безспорни доказателства...Първоначално написано от Violenza
Съдебната система е проблема...
Имам предвид при функционираща съдебна система, не съм го уточнила в поста си.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
За връщането на смъртните присъди и ТВУтата съм.Не може някакъв 15 годишен пикльо да убива и после да му се разминава,защото Закрила на детето го пази.Не може някакъв да разчлени съученика си и после да си клати краката,докато родителите на убито момче плачат и не могат да си намерят място от мъка.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Ама и не може да изпратиш хлапе в ТВУто ,където ще стане още по-закоравял престъпник.
И повярвай ми ,вината не е на 15 годишното дете ,а съвместно на родителите ,училището и държавата.
Въобще такива крайни мерки са за много крайни ситуации ,в които индивидът напълно съзнателно и целенасочено е извършил едно или повече тежки престъпления.
Факт е ,че съдебната система все още е много....примитивна. И то не само тук. И наказва еднакво тежко хора ,които са и които НЕ са заплаха за обществото. Просто от желание за възмездие.
Добре дооообреПървоначално написано от slicky
) хахах ами да!
Хубаво би било да могат сами да изберат,дали да лежат доживоТТТТ или да ги премахнат с инжекция ! Това е добро решение и за двете страни особено пък,ако говорим за случай при който е отнет човешки живот по особено жесток начин...![]()
![]()
Музиката живее във всеки един от нас !!!
Какво съзнателно и несъзнателно бе??Тука говорим за 18 годишно момче,което е разчленило съученика си!!!!!Първоначално написано от Auriss
Отделно,за такива като хлапето с газовия пистолет ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!! да се наложи много солидна глоба на родителите.Не 500 и 1000,поне 100000.След това ще видим дали малкия пикльо ще носи пистолет наляво и надясно.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!