- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Смъртни присъди
100000 глоба за носене на газов пистолет ?![]()
![]()
![]()
Не знам за какъв точно случай ми говориш ,но аз лично от 15 годишен си имам газов пистолет. И то купен от родителите ми. Не че реално ми трябва/ше ,но оръжията са ми мания.
Плюс това едно време нямаше закон ,който да възпира децата да носят ГСО - нямаше възрастова граница просто.
Предполагам си наясно ,че и една химикалка е по-опасна от газовия пистолет ако целта е да нараниш някого
Не може някакъв 15 годишен пикльоМоля занапред се изразявай по-ясно. Едно е 15 годишен ,съвсем друго 18.Тука говорим за 18 годишно момче,което е разчленило съученика си!!!!!
Не знам как така болшинството от хората са толкова....праволинейни.
Я си представи утре твоето дете (примерно 8ми клас - 15г) го тормози някой дришльо в училище и то взело ножа от вкъщи уж с умисъл да се пази....и вземе ,че заколи въпросния дришльо.
Не казвам ,че е такъв случая ,за който ти говориш ,разбира се.
Е добре ,в тази хипотетична ситуация мислиш ли ,че детето ще е отговорно за действията си ?
А мислиш ли ,че въпросния "дришльо" ще е заслужил смъртта си ?
Не можеш просто така да изръсиш подобно твърдение по отношение на група ,която дори не осъзнава напълно последствията от действията си.
Точно за това озлобено отношение към "прегрешилите" говоря. Ако ти дадат оръжие в ръката и отсреща човек ,който е осъден на смърт защото е убил двама души (примерно защото са били някакви педофили и са изнасилили детето му ) ти ли ще си този ,който ще дръпне спусъка ? Ще можеш ли ?
Въобще мислиш ли ,че такъв човек заслужава затвор или каквото и да било наказание ?
И в този ред на мисли отново - тези въпросните двама заслужавали ли са смъртната присъда или просто са били отритнати от обществото ,нелекувани психично болни ?
Много е лесно така - хайде да ги избиваме всичките. Но проблемът произтича от това ,че едва ли има живо същество на тази планета ,което да е способно да отсъди кое е правилно и кое не.
Затова правото във всяка нормална държава се гради на морала ,който е производно на мярката за "нормално" поведение в обществото.
Как може да смяташ ,че е неправилно да се убива ,а да желаеш да убиеш ,за да получиш възмездие ?
аз съм твърдо ЗА да се върнат смъртните присъди, настана голямо беззаконие и всеки прави каквото си иска, все по-извратени и жестоки убийства, случката от банката в Сливен и още други са достатъчно показателни, че в БГ демокрацията е крайна!
^ не е лесно да си толкова прост.
Крайна била демокрацията. Дай да я 'намалим' малко ,а ? Да хванем да си спретнем една абсолютна монархия ,та да няма престъпления. Викам да изберем Митьо Пищова за цар. Ще й отива на Б-я.
Преслава може да е царицата. Или някоя по-цицеста. Все 1.
Ся сериозно :
Ти сериозно ли ? Наистина ли си мислиш ,че за проблемът с престъпността решението е въвеждането на смъртни присъди ? Уау.аз съм твърдо ЗА да се върнат смъртните присъди, настана голямо беззаконие
Без да изпадам в подробности - болшинството от извършваните престъпления май не подлежат на такова наказание ,а ?
Дали ще отрепеш 10 човека годишно или не май не прави особена разлика.
Auriss, просто им чети коментарите вместо вицове...ако смяташ да ги научиш или убеждаваш в нещо - заеби тая работа. Идва бай заяждач дет не разбира грам и ти обяснява колко си прост и как тряя се въоражаваме и трепем, щот виждаш ли тва е единственото решение.![]()
може и да се вписвам в рамките на определението "прост" но имам свое мнение и то е категорично, давай да махаме всички закони и присъди, няма смисъл от тях щом с налагането им можем да спасим само 10 човека![]()
ми нали утре десетия може да си ти или някой твой близък, ама то да ти кажа и за да си прост се иска акъл
^^ Ама ти сериозно ли?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Тая вечер сте във някакво настроение за разказване на вицове...
Първоначално написано от ri41
![]()
![]()
![]()
Ъъъъъъъ
![]()
![]()
Чакай малко. Аз имах предвид ,че в Б-я се извършват основно дребни мошенически престъпленийца и едва ли повече от 10-ина човека годишно (примерно) трепят 2+ човека ,че да заслужат инжекция (или там както си планирал да ги трепеш). Пък и имайки предвид флегматичността на българската съдебна система едно дело сигурно ще се гледа 20години и още 50 ще се преразглежда. То в САЩ им отнема някакви абсурдни години за да се пристъпи до изпълняването на присъдите ,какво остава тук.
По принцип ,само по принцип ,съм напълно ЗА това нещо. НО в един имагинерен свят ,в който хората са интелигентни ,възпитани и с очертани цели в живота. Престъпления вършат морално деградиралите, психично болните и тези ,които не виждат друг начин.давай да махаме всички закони и присъди, няма смисъл от тях
За последните съм 100% против да бъдат наказвани ,стига да не са първото или второто в допълнение.
Нека те образовам малко.
Целта на съдебната система е да определя наказанията на базата на заплахата ,която престъпникът представлява за обществото. Това е предназначението на един перфектен съд в една перфектна държава.
За съжаление ,обаче , по цял свят съдът се използва не за справедливост ,а за възмездие.
Ако възмездието носеше справедливост ,всички трябваше да сме се избили.
Виж ги албанците.
Точно в този ред на мисли смъртното наказание Е просто един акт на отмъщение ,не на справедливост.
Както ти казах - целта на съда е да прецени заплахата ,която представляваш за обществото и евентуално да те вкара в затвора.
Е ,каква заплаха представляваш ти за обществото с доживотна присъда без право на отмяна (примерно) ?
PS: взех да се повтарям ...
Едит: забравих. Хаусчо ,този въпросния "бай заяждач" помня как му се смях в една тема ,в която ти обясняваше как си купил незаконен пистолет от бул.Сливница. Така и не ми се отдаде възможност да те питам - абе ти върза ли му се на глупостите
.
Слабо ме вълнува дали е истина или не. Не се итересувам от болните брътвежи на идиоти. Ако е истина по-зле за тези около него, току виж изкочил някой мангал па извади патлака и гъмне някоя бременна майка...
Смъртни присъди НЕ трябва да съществуват. Има много други начини престъпниците да бъдат третирани. Те могат да бъдат полезни за обществото. Хиляди неща могат да бъдат извършвани от затворници. Най- простото е - да копаят лозе.
Напълно съм съгласен с теб за превъзпитаването и връщането в обществото, но не можеш да отречеш, че някои хора си заслужават трепане.Първоначално написано от ZipFail
П.П. Някой ми беше казал, че в Китай, роднините на затворниците ги издържат, като така облекчават държавата от ненужни харчове. Май това трябва на повече места да се въведе.![]()
Why do you live?
Because I have something worth living for....
За смъртната присъда съм, но тя трябва да се прилага само за тежки престъпления, и то след като е доказана неоспоримо вината на заподозрения.Първо - въвеждането на смъртна присъда ще има психологически ефект в-у потенциалните престъпници. Второ - според мен смъртната присъда е един вид жест към затворниците, тъй като и те са човешки същества.Аз поне винаги бих избрал нея пред това да гния в затвора 30 години или доживот, вярвам и за други е така.И най-важното - така доказано виновните са изпращат на съд, далеч по-съвършен и справедлив от човешкия.А именно - Божия съд.
Не поставяй въпросителен знак там, където Бог е поставил точка.
[vbox7]http://www.vbox7.com/play:5bcbac11[/vbox7]
Против - по-лесно е да те убият, отколкото да лежиш доживотна-дори да не се разкаеш винаги ще се чувстваш все едно си пропуснал нещо(живота си), а не че просто все едно нещо е приключило...
+след като не сме сигурни какво става след смъртта(има много мнения по въпроса) не може да наказваме хора за делата, които са извършили приживе, с малко(или много) разсъдък, чрез убийство, защото:
1.това е второ престъпление
2.психиката най-вероятно остава ненаказана
3.смъртта не е нещото, което плаши най-много хората(поне някои и мен)