- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Хора,много ви моля за бързичък отговор :д Утре е олимпиадата по БЕЛ (ясно ми е,че няма да се класирам на 2 кръг) обаче,тези които вече са ходили,моля ви кажете ми каква е темата ? и дали е преразказ или текст разсъждение ??Иначе днеска си написах по АЕ,Физика и Мат
![]()
Мими да ти кажа нашата госпожа каза,че ще е на съчинение-разсъждение на изучен текст... и аз ще ходя... стискам палци!
охх днес сутринта олимпиадата по мат....шок и ужас... за 2а съм сигурна,че ми вярна и чертежа също...2б доста стоях на нея...и накрая я реших ама ебаси толкова различни ми изглеждаха на чертежа ;[ ама четежа и на нея мисля,че ми е верен... 3а и б...омг мразя параметрите! реших само А ама и нея как я реших..криво ляво... 1а беше лесна...ама 1б ;ххх толкова време се чудех как да направя таблицата..и как да обърна часовете...бтв записах си задачите на едно листче и ако някой иска мога да ги постна :]
ии цял ден съм се разкарвала навън...![]()
сега ще поуча за олимпиадата по БЕЛ за утре ;[ хубавото е,че ще е на изучено произведение...а ние не сме взели много..само на прощаване,немили-недраги,една българка,опълченците на шипка и българският език.ох чак сег аосъзнавам колко неща могат да се паднат...ии като се прибера ще си гледам сериала и след тва ще си уча
![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Oh thanks!Първоначално написано от Lanconnection
Би ли само ми обяснил 20,21 и 25![]()
Тринайсета задача е А, дадох я във форум за математика.
За другите две не мога да помогна, не сме го взели още.![]()
20.
ах + 1 = a - 3x
ax + 3x = a - 1
(a+3)x = a - 1
Първи случай: При а + 3 и а - 1 различно от 0, х = a - 1 върху а + 3
Втори случай: При а + 3 равно на 0 (т.е. а равно на -3) и а - 1 различно от 0, 0x = -4 => няма решение
Иначе има и трети случай:
При а + 3 различно от 0 и а - 1 равно на 0 (т.е. a = 1), 4x = 0 => x = 0
21.
Като си направиш чертежа, излиза, че ъгъл А = ъгъл М. Тогава ъгъл М е равен на 80 градуса и от теоремата за сбор на ъгли в триъгълник, ъгъл В става равен на 40 градуса.
25.
А)
Доказваме по първи признак, че AMC е еднакъв с MCB и тогава техните ъглополовящи ще са равни. Доказваме, че NCM е еднакъв с триъгълник MCP пак по първи признак и тогава NM = MP като съответни елементи в еднакви триъгълници.
Б) За да построим триъгълниците АМС и ВМС ни трябва отсечката СМ, която е медиана, а в случая е и ъглополовяща, защото триъгълникът е равнобедрен. Оттук ъгъл АСМ е равен на ъгъл МСВ. ACN e половината от ъгъл АСМ, заради ъглополовящата. АСМ е равен на МСВ, така че все едно ACN е половината от МСВ. МCP също е половината от МСВ. Следователно двата ъгъла са равни.
Г) Ще докажем, че двата ъгъла са еднакви, като ги включим в еднакви триъгълници. Триъгълникът е равнобедрен, т.е. СА = CB и ъгъл А = В. Аналогично на подточка Б), доказваме, че ъгъл ACN = ъгъл BCP. И двата ъгъла са равни като съответни елементи в еднакви триъгълници.
Остава грешното да е В.
Ники, пусни ги разбира се
Днес денят беше..... яккутре отново на ледената пързалка и такааммм ..
![]()
![]()
![]()
Вие попринцип имате ли си точен ден от уикенда,в който да учите? В събота по-умерено ли учите,или си научавате всичко,за да ви е свободна неделята (: ?
Аз уча повечко в събота,в неделя като цяло повече по разказвателните,и решавам задачи.(: и за уроците уча в неделя..
Какви са ви оценките за сега,за втори срок? (:
Аз имам само:
Литература-5
История-6
Може ли да ги постнеш ? ;дд че ми е интересно да видя как ще ги реша хДПървоначално написано от LaChupacabra
Днеска бях на уроци , мина г/д добре ии после ходих в мола![]()
![]()
Утре пак ще ходя навънка ии нещо съм го отдала на почивка този уикенд![]()
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
моите оценки за 2-ри срок са:
АЕ - 5
Физика - 3
Химия - 6
Математика - 6
Днес си научих по математика, АЕ, БЕ, опитвах се и по история ама не ми се получиутре ще си направя съчинението, ще реша 1 тест по БЕЛ и задачи по математика и ще уча по химия
1 . 7x+5 - 15x+24 = 3x-2 -x
7 2 28 4
ох нещо не става май... значи една седма,7х+5 върху 2 ,15х+24 върху 28 и 3х-2 върху 4
тая съм я записала доста съкратено защото бързах дано ме разберете..всмисъл записвала съм само числата и т.н. за тва някой неща ще ги пиша по памет... примерно думите които не помня точно ще слагам в кавички'Една бригада' боядисва половината 'стена' за 2ч. и 30мин. След '2ч. и 30мин.' увеличава с 2квадратни метра.Довършва за 2ч.и 20мин.Колко кв.метра е боядисала запървите 3 часа?
В правоъгълник АВСD т.М- среда на СD и т. N среда на ВС
а) Докажете,че ъгъл CDN= ъгъл BAN
б)P e пресечена точка на МВ и DN .Докажете,че ъгъл MAN = ъгъл DPM
Дадени са параметрите: 3аx - x = 3a* -a |**4x (3а+x) - (3a+2x)* | и a(x+12) = -2x-24
a) да се решат
б) Да се напишат еквивалентинте стойности на 'a'
* -на втора
**-модулна черта
ужас.. ЛОЛ
оххх wish me luck утре на олимпиадата...
П.П. как не ми се става в 7 -.-.-.-.-
бтв ако има още будни някой ще ми даде ли само идеи за примерни съчинения разсъждения върху немили не драги,една българка и напрощаване? не самите съчинения а просто идеи за възможни такива![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Ее вашите задачи са били много гадни.![]()
Хора,ако питате за това националното състезание,което е само за 7ми клас,няма никакъв преразказ или съчинение разсъждение.Ако пък е за онова другото,да на него ще е едно от двете.![]()
Утре съм на урок от 9 до 11.30 и после от 2 на олимпиада по история.Твърдо съм решена да стигна до втори,че и до трети кръг.Стискайте палци.
Айде лека и успех утре!![]()
ПС: Ааа забравих да ти кажа примерни теми за съчинение разсъждение...![]()
За "На прощаване" - Житейският избор на лирическия герой, Тълкувание на метафората "на глас тичам народен"
За "Немили-недраги" -Хъшовете-мъченици и герои в 1ва глава (ама може да се разсъждава и за другите глави)
За "Една българка" не се сещам..със сигурност сме правили и други,но сега не ми се търси.
Айде.![]()
Въх..тези задачи за движение ще ме изядат ;//// не мога да ги решавам,изобщо..
вие как ги решавате?имате ли някакъв метод?нещо..тактика..
мъча се,цял ден,не ми се получават.![]()
Тъкмо се връщам от олимпиадатапо Бел. Въпросът беше "Подарена или заслужена е свободата според стих. на Иван Вазов - Опълченците на Шипка" е .. не беше много трудно .. А другото беше есе на тема: "Трудно ли е да сториш добрина" ? Аз си избрах за Шипка .. сега ще видим резултатите след няколко дни .. Някой от вас има ли идея какви са критериите за оценяване ?? Плс кажете
![]()
![]()
И аз не ги разбирам тея задачки![]()
Какви са ви плановете за днеска ?
Моите са :
- сега ще си науча по география
-после една фр ще дойде в нас
-след това ще гл.филм в нас
- и после ще ходиме на кафенце
-след като се върна ще си почивам и съм решила днес да си легна по-рано,за да се наспя ;dd![]()
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
Аз:
-имах урок по математика
-сега ще уча по химия
-почивка
-уча два урока по история
-почивка
-релакс на макс![]()
При мен:
- имам да си направя едни пищови за утрешната контролна
- имам да уча урок по география и в учебната тетрадка да напиша
- може и да спя
- не знам дали ще излизам
- да си преговоря ''Българският език'' по Литература..
Здравейтее. :P
За задачите от движение...Първо си правите таблица, попълвате колонката, в която знаете всичко, т.е. даденото в условието. След това попълвате колонката с х и накрая попълвате третата с формула. Всмисъл, ако знаете времето и сте обозначили скоростта с х, то третата колонка - пътя - я попълвате като умножавате времето по скоростта, тоест, със формула. След това търсите връзката между две от нещата и правите уравнение. Можете да намерите връзката, като потърсите в условието това, което не сте използвали, за да направите таблицата.
Иначе, аз за утре не знам какво имам, обаче няма да пиша сега, мързи ме.xD
Ох...откога не съм писала тук...сега се връщам от олимпиада по БЕЛ (написах 5 страници за съчинение разсъждение в/у "На прощаване" ), а вчера бях на олимпиада по математика (реших 2 от 3 задачи)
Сега отивам да ям, а после имам да решавам задачи по математика...доста натоварена програма тия дни....
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
аз излизах, преди малко се прибрах и ще уча
- съчинение разсъждение
- химия
- ще правя един тест по БЕЛ
- и 10-15 задачи по математика
Пък аз имам:
- Да науча "Опълченците на Шипка" и да напиша изразните средства
- Да уча по География
- Да уча по Физика
- Да напиша по математика
- Да напиша по АЕ.
- и после релакс![]()
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ...КОЛКО МЕ Е ЯД НЕ Е ИСТИНА!
успах се... и не отидох на олимпиадата... АААААА![]()
![]()
![]()
![]()
как ще ми вика класната...
а и ако ми се беше паднала темата за опълченците на шипка...леле щях да се справя отлично
оффф ще откача....
![]()
![]()
Планове за днес:
-да си направя контурна карта по география
-да си напиша по руски,да си науча стихотворението
-да си преговарям Българският език
-урок по история
- и доклад по история..
няма да излизам... ;Д
Поспаланке, нямало ли е някой да те събуди?![]()
Кофти ти се е получило. И при мен стана същото миналата година само че за олимпиадата по математика. Измисли си правдоподобно оправдание и няма да ти вика много.
имаше,имашеимах около 8 пропуснати повиквания от майка ми...ама не съм си чула телефона и...
![]()
![]()