.
Отговор в тема
Страница 132 от 293 ПървиПърви ... 3282122128129130131132133134135136142182232 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 276 до 3 300 от общо 7312
    http://cheteneto.com/literatura/notions/ ^^ надявам се това да ти помогне : ))
    I don't understand why people don't have a fucking sense of humor - Megan Fox

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Благодаря ти много

няма проблем нали за това съм тука

Град
    София
    zlatit0o принципно аз ги бях писала и ги намерих - на стр 158
    Ето ти ги пак ,за всеки случай :
    Анафора - повтаряне на думи или изрази в началото на стихове
    Епифора- повтаряне на думи или изрази в края на стихове.
    Апосиопеза - замълчаване, прекъсване на речта, изразено с многоточие.
    Антитеза- съпоставяне на думи и понятия с противоположно значение.
    Инверсия-разместване на думите в изречението с цел да се подчертае значението на разместената дума и да се засили емоционалното въздействие на речта .
    Композиция- начинът,по който е изградена литературната творба - подреждането и свързването на отделните моменти в нея
    Метафора- дума или израз в преносно значение
    Метонимия- преносна употреба на думите,при която пренасянето се осъществява въз основа на вътрешна връзка - названието на един предмет се заменя с названието на друг
    Алитерация- повторение на съгласни звукове със сходно значение , чрез което се поражда слухов ефект
    Асонанс - повторение на гласни звукове,чрез което се постига музикалност .
    ♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥

Цитирай Първоначално написано от theonlyone123
    zlatit0o принципно аз ги бях писала и ги намерих - на стр 158
    Ето ти ги пак ,за всеки случай :
    Анафора - повтаряне на думи или изрази в началото на стихове
    Епифора- повтаряне на думи или изрази в края на стихове.
    Апосиопеза - замълчаване, прекъсване на речта, изразено с многоточие.
    Антитеза- съпоставяне на думи и понятия с противоположно значение.
    Инверсия-разместване на думите в изречението с цел да се подчертае значението на разместената дума и да се засили емоционалното въздействие на речта .
    Композиция- начинът,по който е изградена литературната творба - подреждането и свързването на отделните моменти в нея
    Метафора- дума или израз в преносно значение
    Метонимия- преносна употреба на думите,при която пренасянето се осъществява въз основа на вътрешна връзка - названието на един предмет се заменя с названието на друг
    Алитерация- повторение на съгласни звукове със сходно значение , чрез което се поражда слухов ефект
    Асонанс - повторение на гласни звукове,чрез което се постига музикалност .
    оо супер много ти благодаря и аз ги търсих

I remember your name crying in a rain
    When you left and close my door
    I remember myself in my emptiness
    Waiting for a special call…

Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3

Град
    София
    Пак заповядай
    ♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥

Супер фен Аватара на awesomesheepy
    Такам..за почивните дни ми се очертава да уча:
    История-урок)
    Биология-урок)
    Математика-домашна)
    Математика-домашна за уроците)
    Математика-упражнения за контролното-понеделник)
    Литература-преразказ)
    за уроците по БЕЛ - 5 тези)

това..гадосттттттттттт

п.п тази вечер си я направих чалга вечер :Д макар и да не слушам често,и да не е моя стил,има някои добри песни,и се разцепих хах (::

Супер фен Аватара на polssa
    Град
    съмуеър ин йор фъкин хед :)
    Честит 3 Март на патерица
    Сега ставам и отивам да решавам задачки, че математиката не ми върви...след обяд може да изляза някъде....
    I'm great in bed.
    I CAN SLEEP FOR DAYS.

-I love you.
    -Cool. I love food.

В понеделник ще правим трансформиращ преразказ на някакъв разказ на Алеко Константинов.Ще сме на 2 групи.Ако някой знае негов разказ със селски човек и лисица,да казва. Във вторник по биология за червеите.На 15 трябва да ходим на някакъв образователен концерт.
    Сега ставам да преговарям по биология и да си правя тетрадка с теореми.

Сяя се чудя дали да уча днес или утре имам по:
    Математика-домашна 5 задачи и ще решавам допълнително задачи че съм супер ЗЛЕ
    Биология-Уроците за червеите
    ЗИП БЕЛ-2 теста
    География-да си преговоря всички уроци за АЗИЯ

I remember your name crying in a rain
    When you left and close my door
    I remember myself in my emptiness
    Waiting for a special call…

Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3

Аз днес няма да излизам.Някво студено е,и се отказах.
    Спах.Сега чета една книжка <3. и после ще уча по:
    биология-урок
    история-урок
    и математика-домашната за уроците ще напиша(3-4 задачи е)

И така.
    Другото следващите 2 дни.

Голям фен Аватара на LaChupacabra
    сега си написах по математика,в момента пиша по география ии за понеделник ми остава по история и руски ..ще ги напиша или след малко или утре

оуу кажете някоя хубава книга.. много ми се е дочело нещо..няма значение дали романтична или някаква фантастична книга
    two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]

Аз чета най-вече книги от ''Приложна психология''.Адски ми харесват.

Сега чета тийн вариянт - '' Книга за успеха '' Интересна е.И ми помага. След нея почвам '' Книга за приятелството '' вътре са включени цитати на известни личности,съвети,подвизи,ин ормацийки и такива нещица.

Абе,психологията много ме влече,'баси яката наука е.

П.П : Препоръчвам ти '' С дъх на канела '' - Никълъс Спаркс. .Книгата повече ме кефи от филма.
    Или ''Паднали ангели'' - Лорън Кейт <3333

Супер фен Аватара на kik7
    Град
    Стара Загора ;]
    научих си по АЕ и по Химия .. по БЕ до половината .. към 18:30 ще излизам и като се прибера ще гледам филм

научих си по всичко ^^ за следващите 2 дни ми остава само да решавам задачи... а колко ме мързи :// тая вечер може да си почета малко по история ии ще си почивам
    two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]

Аз сега за час,час и половина ще науча,по каквото си реших днес (история,биология и математика-за уроците 4 задачи) и съм готова)

После ще гледам тв,ще съм си на компа,може да изгледам някой епизод на skins <3 ще се къпя,и такам (:

Добро утро (:

Днес какви са ви плановете?

Град
    София
    Добро утро на всички
    Какви са ви плановете за днес ?
    На мен :
    сега ще си напиша по литература
    после ще си напиша по БЕЛ от уроците
    след това ще си хвърля душ
    по-късно излизам на кафенце
    ии една фр ще ми дойде на гости и ще преспи у нас

Аз :

+ ще уча по История
    + ще пиша задачите за домашна по Математика
    + ще правя преразказ по литература
    + ще се къпя
    + и излизам

good morning ^^
    научила съм си по всичко...така че цяяял ден ще си мързелувам ^^ ще гледам някое филмче,по-късно една приятелка ще дойде в нас и така ;ДД може да ида и до книжарницата по някое време да потърся 'с дъх на канела' а и си харесах и една друга книжка така че...

охх и ще седна да реша няколко задачи вече..обещавам!

ДОБРО УТРО !! (поне за мен е сутрин сега ;дд) днес ще търся в нета 'помощ' за домашното ми по литература, което е теза на тема „сблъсъкът свое-чуждо в бай ганьо у иречека“ и от вас помощ приемам ! ;дд ии също ще излизам ако приятелката ми земе да се събуди че тя спи до 100 часа ... ии това е май а понеделник нямам нищо друго освен по литература ..

За днес имам много работа.
    -да си реша домашната за урока по математика
    -да напиша за вторник по математиката в училище
    -да направя преразказ на Една българка 5глава...Тая по български каза,че утре няма да е в града,ако е хубаво времето..Така че стискам палци да е,но за всеки случай ще направя преразказа.
    +тестове за Българския език май имам
    И нещо много интересно-физиката май започва да ми харесва. Този втория дял ми е някакси приятен,пък и откакто имах най-много на контролната за първия дял от целия клас..Много се изненадвам.

ъмм не мога да ти помогна много,но помня ,че в часа госпожата ни обясняваше нещо от рода на: Баай Ганъо дори не прави опити да се запознае с западната култура.Той обикаля Европа не с цел да разгледа историческите паметници и културните наследства на западно-европейците а само и едниствено за да продаде мускалите си.
    Майката на Иречека се опитва да му покаже снимки но той не се интересува ни най-малко.

дано ти помогне ^^

http://download.pomagalo.com/380782/...at/?search=403 мисля да препиша 2 абзац и дотам ;дд

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си