- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
http://cheteneto.com/literatura/notions/ ^^ надявам се това да ти помогне : ))
I don't understand why people don't have a fucking sense of humor - Megan Fox
няма проблем нали за това съм тука![]()
zlatit0o принципно аз ги бях писала и ги намерих - на стр 158
Ето ти ги пак ,за всеки случай:
Анафора - повтаряне на думи или изрази в началото на стихове
Епифора- повтаряне на думи или изрази в края на стихове.
Апосиопеза - замълчаване, прекъсване на речта, изразено с многоточие.
Антитеза- съпоставяне на думи и понятия с противоположно значение.
Инверсия-разместване на думите в изречението с цел да се подчертае значението на разместената дума и да се засили емоционалното въздействие на речта .
Композиция- начинът,по който е изградена литературната творба - подреждането и свързването на отделните моменти в нея
Метафора- дума или израз в преносно значение
Метонимия- преносна употреба на думите,при която пренасянето се осъществява въз основа на вътрешна връзка - названието на един предмет се заменя с названието на друг
Алитерация- повторение на съгласни звукове със сходно значение , чрез което се поражда слухов ефект
Асонанс - повторение на гласни звукове,чрез което се постига музикалност .
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
оо супер много ти благодаря и аз ги търсихПървоначално написано от theonlyone123
![]()
I remember your name crying in a rain
When you left and close my door
I remember myself in my emptiness
Waiting for a special call…
Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3
Пак заповядай![]()
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
Такам..за почивните дни ми се очертава да уча:
История-урок)
Биология-урок)
Математика-домашна)
Математика-домашна за уроците)
Математика-упражнения за контролното-понеделник)
Литература-преразказ)
за уроците по БЕЛ - 5 тези)
това..гадосттттттттттт
п.п тази вечер си я направих чалга вечер :Д макар и да не слушам често,и да не е моя стил,има някои добри песни,и се разцепих хах (::
Честит 3 Март на патерица![]()
Сега ставам и отивам да решавам задачки, че математиката не ми върви...след обяд може да изляза някъде....
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
В понеделник ще правим трансформиращ преразказ на някакъв разказ на Алеко Константинов.Ще сме на 2 групи.Ако някой знае негов разказ със селски човек и лисица,да казва.Във вторник по биология за червеите.На 15 трябва да ходим на някакъв образователен концерт.
![]()
Сега ставам да преговарям по биология и да си правя тетрадка с теореми.![]()
Сяя се чудя дали да уча днес или утреимам по:
Математика-домашна 5 задачи и ще решавам допълнително задачи че съм супер ЗЛЕ
Биология-Уроците за червеите
ЗИП БЕЛ-2 теста
География-да си преговоря всички уроци за АЗИЯ![]()
I remember your name crying in a rain
When you left and close my door
I remember myself in my emptiness
Waiting for a special call…
Eric <3 Pam <3 Jessica <3 True Blood <3
Аз днес няма да излизам.Някво студено е,и се отказах.
Спах.Сега чета една книжка <3. и после ще уча по:
биология-урок
история-урок
и математика-домашната за уроците ще напиша(3-4 задачи е)
И така.
Другото следващите 2 дни.
![]()
сега си написах по математика,в момента пиша по география ии за понеделник ми остава по история и руски ..ще ги напиша или след малко или утре![]()
![]()
оуу кажете някоя хубава книга.. много ми се е дочело нещо..няма значение дали романтична или някаква фантастична книга
![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Аз чета най-вече книги от ''Приложна психология''.Адски ми харесват.
Сега чета тийн вариянт - '' Книга за успеха '' Интересна е.И ми помага.След нея почвам '' Книга за приятелството '' вътре са включени цитати на известни личности,съвети,подвизи,ин ормацийки и такива нещица.
Абе,психологията много ме влече,'баси яката наука е.
П.П : Препоръчвам ти '' С дъх на канела '' - Никълъс Спаркс. .Книгата повече ме кефи от филма.![]()
Или ''Паднали ангели'' - Лорън Кейт <3333
научих си по АЕ и по Химия .. по БЕ до половината.. към 18:30 ще излизам и като се прибера ще гледам филм
научих си по всичко ^^ за следващите 2 дни ми остава само да решавам задачи... а колко ме мързи :// тая вечер може да си почета малко по история ии ще си почивам![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Аз сега за час,час и половина ще науча,по каквото си реших днес (история,биология и математика-за уроците 4 задачи) и съм готова)
После ще гледам тв,ще съм си на компа,може да изгледам някой епизод на skins <3 ще се къпя,и такам (:![]()
![]()
Добро утро на всички![]()
Какви са ви плановете за днес ?
На мен :
сега ще си напиша по литература
после ще си напиша по БЕЛ от уроците
след това ще си хвърля душ
по-късно излизам на кафенце
ии една фр ще ми дойде на гости и ще преспи у нас
![]()
Аз :
+ ще уча по История
+ ще пиша задачите за домашна по Математика
+ ще правя преразказ по литература
+ ще се къпя
+ и излизам![]()
good morning ^^
научила съм си по всичко...така че цяяял ден ще си мързелувам ^^ ще гледам някое филмче,по-късно една приятелка ще дойде в нас и така ;ДД може да ида и до книжарницата по някое време да потърся 'с дъх на канела'а и си харесах и една друга книжка така че...
![]()
охх и ще седна да реша няколко задачи вече..обещавам!
ДОБРО УТРО !! (поне за мен е сутрин сега ;дд) днес ще търся в нета 'помощ' за домашното ми по литература, което е теза на тема „сблъсъкът свое-чуждо в бай ганьо у иречека“ и от вас помощ приемам ! ;дд ии също ще излизам ако приятелката ми земе да се събуди че тя спи до 100 часа ... ии това е май а понеделник нямам нищо друго освен по литература ..
За днес имам много работа.
-да си реша домашната за урока по математика
-да напиша за вторник по математиката в училище
-да направя преразказ на Една българка 5глава...Тая по български каза,че утре няма да е в града,ако е хубаво времето..Така че стискам палци да е,но за всеки случай ще направя преразказа.
+тестове за Българския език май имам
И нещо много интересно-физиката май започва да ми харесва.Този втория дял ми е някакси приятен,пък и откакто имах най-много на контролната за първия дял от целия клас..Много се изненадвам.
![]()
ъмм не мога да ти помогна много,но помня ,че в часа госпожата ни обясняваше нещо от рода на: Баай Ганъо дори не прави опити да се запознае с западната култура.Той обикаля Европа не с цел да разгледа историческите паметници и културните наследства на западно-европейците а само и едниствено за да продаде мускалите си.
Майката на Иречека се опитва да му покаже снимки но той не се интересува ни най-малко.
дано ти помогне ^^
http://download.pomagalo.com/380782/...at/?search=403 мисля да препиша 2 абзац и дотам ;дд