- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Аз имам, 6 по литература на изпитване на "Българският език". За утре не знам какво имам да пишаУтре ще видя
![]()
Честит 8 март на всички![]()
Мъдростта на живота се състои в отстраняването на маловажните неща.
от днес имам една адски незаслужена 6 по физикаии контролното по руски беше лесно (така де, не беше лесно ама преписах всичко от тетрадката
) ии по литература сме със студентка и нали имахме тези и госпожата излезе от часа за 5 мин и точно тогава оная ме вдигна да чета и каза че била много подробна а пък госпожата после като влезна и почна да обяснява кво трябва да има в тезата и то е 1 към 1 с моята теза ии не искаше да ме чуе щото вече бях чела ии остана за утре и ако й го прочета тя ще реши че от нея съм го чула а не че съм си го измъдрила сама
ииии съм на театър в петъък
ии братчето ми има рожден ден в четвъртък (става на една годинка сладура сладъкк
) ии няма да ходя на даскалоо !!
много ме е страх за контролната в понеделник по математика
![]()
I don't understand why people don't have a fucking sense of humor - Megan Fox
твой си е проблема
аз имам 6 по биология
6 по география
и на 27 и 28 март
ще ходя на национален кръг на олимпиадата по химияйес
Неска с тва момиче не сме си казали нито думатя сигурно си мисли, че скоро ще й простя ама мен ме устройва
Иначе неска беше много яко щото последния час на класа момчетата се бяха организирали и ни подариха цветя
а ме изпитаха по физика ама нищо не ми писаха
![]()
Аз май ще се класирам за втори кръг по история. Кой знае, ще видим точките скоро . Момичета, как учите формулите по химия? Аз гледам да чатна логиката, обаче каква логика има в Na + O2 => Na2O2 ? Работя с валентностите и пак трябва да се получи различноо?
Love is everything!
тва за мен ли ??Първоначално написано от biolojkata95
загадкеПървоначално написано от SladkaZagadka
някои неща просто трябва да се запомнят
например
натрият
калият
рубидият и цезият образуват пероксиди
докато литият не образува пероксид
водорода също образува пероксид-известен в практиката като кислородна вода
при проблеми с химията питайте
може и на ЛС да ми пишете
ще се отзова
beachg
beachgirl
да това се отнася за теб
вместо да се оплакваш и да губиш време
си сядай на з******** и учи
защото и аз съм минала през този период и на мен са ми били трудни тези неща но не съм се оплаквала
а съм учела сериозно
при проблеми с химията или биологията
пишете тук или на ЛС
добре ок но спри моля те .. да разбрахме, че и ти си минала през това, разбрахме, че си си скъсала задника от учене и си се справила страхотно ... НО АЗ НЕ МОГА ВЪВ ВСЯКА СЕКУНДА ДА УЧА ... имам си и свободно време, през което седя на компютъра и пиша тук ...иначе много мило, че си предлагаш помощта : ) аа и още нещо .. ти какво правиш в тази тема на СЕДМОКЛАСНИЦИ, при положение, че си девети клас ? (освен че ни даваш акъл де .. )
biolojkata95 е съжалявам ама аз смятам,че всичките седмокласници в тая тема само се оплакват..всмисъл тука всички си изливаме... чувствата мислите и така ЛОЛ
мързи ме да уча по руски...пфф може би по-късно ще видимбтв студентката която почна да ни преподава по химия мноооооого ме кефи
не стига,че е хубава ами и е мила и преподава добре и пита лесни неща
![]()
![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
ок спирам с мрънкането
извинявайте ако съм ви омръзнала
и преди съм писла но и на теб ще отговоря
знам че е за седмокласници темата
но ми е приятно да ви чета и да ви помагам
така ч е ако имате нещо неясно по математика
химия
биология
или лит.
питайте
или ми пишете ЛС
biolojkata95 все пак , не мисля,че за 2 мин да влезнем и да си излеем душата във форума , ни се отразява на ученето , все пак , това са 5 мин , а не цял час ... все едно ..
♥ ♥ ♥ Докато другuте сu казват: "Амu ако се проваля?" , аз сu казвам: "А ако успея?" ♥ ♥ ♥
разбирам .. наистина никак не съм злобно настроена ако така изглежда, но искам да ти кажа че не ни помагаш като ни казваш да не пишем ..
biolojkata95 Определено с нищо не ми помагаш ;} И ти си казваш оценките и ти казваш къде ще ходиш и т.н.![]()
кк
спирам
ако искатер да съм ви полезна а не досадна
питайте което не разбирате да ви помагам
Недей слуша, като ти казват , че няма логика .. химията е логика .. а ей това , дето не можеш да го схванеш е едно от най-елементарните възможни взаимодействия с натрия/ами я виж с вода и киселини../ .. таа..значи , получава се динатриев оксид , защото кислорода е 2 валентност , сваляме за долен десен индекс на натрия, натрия си е 1 валентност , така че нищо не сваляме и така става .. ако ти е крайно много сложно-не е срамно да отидеш на консултацияПървоначално написано от SladkaZagadka
..А за мееен , ами днеска мина .. никак- нищо не стана интересно, свързано с оценки , освен че разбрах датата на 2 кръг по биология
.. и с приятели - нищо .. имахме последен свободен, пошматкахме се малко за подарък и така ..
.. оо , пропуснах и , че утре ни е страшно гадна програматаа
.. като препикано мушкато съм/с извинение/ .. нямам сили да си уча по нищо .. до сега седях , защото отпразнувахме малко 8-ми март .. и сега имам по математика-СИП , по литература един куп-ще ме изпитват .. по български , физика , история-преговор
![]()
![]()
![]()
flower757 , а защо като и кислорода, и натрия имат двойки, не сложим една отпред и да стане 2NaO ?
Love is everything!
Ух,утре имам контролно по Бг(в/у вид и наклонение) и по математика(ох,дано най-после,5 дни отлага..да го правя вече,и да ми е спокойно)и тъй.
стискайте палциииииииии
И успех на вашите контролни/изпитвания.
не може просто няма такава формулаПървоначално написано от SladkaZagadka
натрия е ор първа валентност
а кислорода о т втора
единствено може да се получи
динатриев оксид
или натриев пероксид
и аз така
Нито искаме да ви гоним, нито нищо. Но biolojkata95 не може постоянно да ни казва за нейните постижения по-миналата година и че постоянно е учила.. че трябвало ние така да правим, да не си губим времето във форума. Всеки сам си решава к'во да прави, аз например на ден повече от 3 часа не отделям за учене. Просто полудявам![]()
.. предполагам и други такива като мене има тук
Ще сме ви много благодарни да ни помагате със задачи и т.н. .![]()
Aмии не може да стане само 2NaO , защото къде ги слагаш индексите, получени от валентността .. а иначе ме подсети за коефициента , че в предишния коментар забравих да доизравня .. ето:Първоначално написано от SladkaZagadka
4Na + O2 -->2Na2O //->долен десен индекс 2 на натрия, защото кислородът е 2 валентност=> сваляме двойката долу ..//
^4 е , защото с коефициента 2 , умножен по 2 атома натрий/долния десен индекс/ , и така при изравняването става 4! не се получава точно .. ще стане по-ясно с индексите едва като кача снимка , ама .. не знам как засега.. ако нещо не ти е ясно, питай пак , защото нещо май не обясних хубаво ..
aras97 супер ме зарадва мнението ти,не знам защо
иначе,благодарим че ще ни помагате.Аз по математиката и химия съм зле,ще се радвам![]()
Всъщност в химията донякъде има логика...просто трябва да знаеш кое с кое може да се свързва, пишеш уравнението и после си е най-елементарна метематикано предполагам, че на мен ми е в кръвта защото баща ми е бил много добър в този предмет като ученик
да се оплача днес имам 3 часа български един след друг
![]()
а иначе вчера вдигах ръка по литература и отговарях на въпроси, не ми писа оценка, но може би е останала с добро впечатление
П.П. Така че химията иска учене, но и разбиранеако не го схващаш, няма и да го научиш....
аз не го схващам и не го уча![]()