- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Кулминацията във "По Жицата" е там където Моканина излъгва Нонка,за да не уби надеждата във нейните светнали очи.
Развръзката е когато споменават,че роднините на Гунчо са виделя бяла лястовица.
[b]И аз съм срещал въпроси от това произведение в някои тестове,но това е защото тестовете са от 2008 година и са по старата учебна програма, когато този разказ се е изучавал,а сега не
Eй тая гад запетайката е не я мога !
Да тогава се е учил ,но сега не.
Мерси, много.
Пуснете каквито и да е тестове, само да са с два модула. Втория модул не ми трябва, но ми се иска да направя още някой тест преди изпита![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Аз в тестовете съм срещала хиляди въпроси за Мамино детенце и Ангелинка.![]()
Неска правих тест на урока,само 2 грешки,но на преразказа се изложих.Ама на изпита няма да се изложаааа.Вие за 15 минути колко пъти прочитате текста?
Ей сега ще реша няколко теста по бел и към 9-10 по мат 1-2.
Ами и 1 и 2 пъти да го прочетеш,важното е внимателно да го прочетеш,за да запомниш съдържанието.Ама това е най-лесното. Средният ми успех е около 30,31 точки. и 60 точки на теста.
Аз на преразказа 31-32 ,а на теста съм имал 65,64,63
Аз на финалния пробен по бг имах на преразказа 34![]()
100% съм сигурна,че кулминацията е там,където Моканина излъгва /благородна лъжа/ семейството.
Ох блазе ви,че ще толкова добре с преразказите.![]()
На мен любима ми е задача за поправяне на грешки..Мисля,че миналата година,а и тази сигурно ще дадат 13 грешки за 13 точки.![]()
Към какви оценки се стремите? Аз по БЕЛ. 5,810 ; по МАТ. 5,30 и бала ми става 34,22.Дано да ги изкарам .![]()
Пф кви са тия изкуствени изчислениа, та чак до стотни...
Стремя се към възможно най-доброто...Не си поставям ултиматуми! не съм сигурна че така се пише де ;д;д;д;дд
Да от Бургас съмПървоначално написано от RY
иначе аз се стремя по БГ да имам 5,65
по Мат- 4,70-4,90 (аз и за толкова си мога :Д)
и с това БАЛ-а ми става 31,7 тва за Бургас е супер,предполагам.
В езикова ли искаш?![]()
Аз искам в търговска с икономика и мениджмънт АЕ.![]()
Стремя се към най-добрия възможен резултат.
Ми защото като си сложих 3 т. повече от пробните изпити толкова ми излезе и повярвай ми това изобщо не са ултиматуми за мен.Първоначално написано от MegiBoOm
![]()
Да в езикова,ако изкарам такива резултати,сигурно ще успeя да вляза във английска или немска.Първоначално написано от RY
По БЕЛ над 5,50 мога да изкарам във всички случаи. На преразказите съм за 32 точки г/д.
По Мат. ми се иска да изкарам над 5, но ще видим.
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Аз за 15 минути си прочитам дидактическата задача,прочитам веднъж,след това започвам да преразказвам като си помагам от текста и накрая се пробвам без да си помагам.След като ми земат текста си пиша мн бързо най-важните неща на някакъв лист и после по тях и по преразказаното в главата ми се водя.Не знам дали някой е разбрал,щото го обясних по най-малоумния начин...
Най-често допускам грешки с запетайките,не много но и 1-2 да са пак костват точки.
Ами аз съм се упражнявала само с четене 2 пъти от друг човек. Свикнах така и не мисля, че ще ми се стори по-лесно като мога да си го прочета![]()
Моят начин е почти същия като твоя.Като ми дадат листа си го прочитам още един път и започвам да го преразказвам от начало.Там където се запъвам си прочитам абзаца един или два пъти и така напред като го мина един път го прочитам пак целия.В последната една минута чета и се опитвам да запомня само имената,които ги пиша веднага след като ми вземат листаПървоначално написано от Waterpolo1997
Имам и един въпрос.В тези 15минути влиза ли четенето от преподавател или не, защото госпожата в училище каза че в 15-те минути е четенето или там пускането на записа![]()
![]()
Eй тая гад запетайката е не я мога !
Здравейте, от доста време чета тази тема ( и аз съм 7 клас) и забелязвам, че всички правят пробни преразкази ( аз също), обаче за мен остава проблемът с оценяването...... как да оценя собственият си преразказ в домашни условия?! Малко ми е напрегнато като чета вашите коментари ( 4-5 теста от по 60 въпроса на ден) , но и се подготвям ( около 2 теста на ден тези дни......) Чувствам се сравнително уверен в себе си. Слабото ми място е българския ( за разлика от повечето от вас)
. Допускам грешки в преразказа... другото не чак толкова... На пробните тестове имам малко над 80т. по бел и на последния по математика 97т.
Вече прехвърлям материала по бел за последен път и така...
Успех на всички![]()
П.С. Боря се за ИЕГ (София) и ФЕГ (София) на второ място.
Аз пък се стремя към най-доброто . Нали знаеш, че като мислиш за оценки ВИНАГИ изкарваш една единица по-малко .. просто е тъпо .. ако си учил за изпита, ще изкараш добра оценка на фона на другите . Ако не си - няма ..Първоначално написано от kamen971
Love is everything!
Аз съм един от хората ,които учат мн ама мн .