- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
15 ли 30грешно нали ? изписах 1 страница.
Подобна съм решавала някъде, сега ще потърся, ако не пак ще я решаПървоначално написано от aras97
![]()
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
МерсииПървоначално написано от SladkaZagadka
![]()
![]()
абе ето ти формула : брой точки + 70 и това цялото делено на 28 ...
awesomesheepy, дай някоя задача и ще ти обясня . те почти всички се решават по един и същи начин ... към 16.20-30 ще се прибера от урока ии тогава ще ти пиша .. дай я на лично ако искаш (:
от 9:30 до 12:30 бях на математика ... седмокласниците бяхме освободени и не ходихме на спортния денZ в нашето у-ще са сложили само на половината ученици и естествено аз не съм от тях
![]()
btw по математика се проверяват черновите но само за 29 и 30 зад. и ако открият нещо вярно ти дават точка ... аз сега ще реша няколко теста и после ще си припомня някои работи
Задачи от движение:Първоначално написано от awesomesheepy
Основна формула S=v.t
S – път, V – скорост, t = време за движение
Препоръчвам ти да си правиш таблица, мене много ми помага!Чертежът също не е излишен, но аз рядко го правя. Тя садържа 3 колкони, и в зависимост от колко движения има, толкова реда надолу. Всяко движение е различна кола,лодка т.н. или след престой.
Пример:
Условие: Разстоянието А-В е 120 км. Една кола се движи с 50 км/ч., а друга с 70 км/ч. Ако двете коли тръгнат една с/у друга от А и В, то колко часа след тръгването ще се срещнат?
Решение: озн. с х времето на 1 кола, обаче те са се движили еднакво време => х = и на време втора кола.
S първа кола = v първа кола . t първа кола
S първа кола = 50.х
S втора кола = v втора кола . t втора кола
S втора кола = 70.х
50х + 70х = 120 км (общ път)
120х = 120
х = 1ч. ( са се движили)
Отг: 1ч.
Задачи от работа:
Основна формула A=N.t
A - свършена работа N - норма ( работа за единица време) t - време
Това с таблицата важи и тука...3 колони. Колкото работи толкова реда!Тук обаче има един момент в началото.Преценяваш дали да преиемаш работата за 1 или не. Ако в условието е дадено нещо което можеш да попълниш в колоната с нормата или в тази с работата не приемаш работата за 1, но ако имаш в условието дадено само време, работата е 1!Примерна задача няма да давам, защото то е аналогично с примерната за движение, като разликата е че вместо скорост има норма и вместо път - работа.
Задачи от смеси и сплави:
Умножава се кг./л. на цялата смес/сплав по процентното съдържание на едната съставка и в колона 3 се получава кг./л. на тази съставка.
Тук пак има таблица.. Колоните са 1. количество от едната сплав 2. %-но съдържание на единия метал/течност и 3. количеството от съставката чиито проценти си написала в колоната с %.
Ето пример:
Условие: Една сплав с 30%-ово съдържание на мед се смесва с друга сплав с 50%-ово съдържание на мед. Колко кг. от втората сплав трябва да се смесят с 10 кг от първата за да се получи сплав с 45%-ово съдържание на мед?
Решение: означаваме с х - кг. от втората сплав ( те се търсят)
1 сплав: 10. 30/100 = 300/100 кг. мед (не го съкращавам нарочно)
2 сплав: х.50/100 = 50х/100 кг. мед
3 сплав (10+х).45/100 = (450 + 45х)/100 кг мед
Уравнение:
300/100 + 50х/100 = (450+45х)/100 /.100 (за двете страни)
300+50х = 450+45х
5х = 150
х = 30 кг. ( са добавено от 2 сплав)
Отг: 30
![]()
![]()
Дано да помогне на някого
4 и нещоПървоначално написано от l0verch0y
![]()
А между другото за 29та и 30та задача, мисля, че ако напишеш грешно твърдение, но нататък всичко ти е вярно, и получаваш грешен отговор с правилно решение (тоест, имаш грешки в изчисленията, но си спазваш формули и такива неща), пак взимаш точки. Но не съм на 100% сигурен..Първоначално написано от aras97
BOY
26 предполагам си искала да кажеш.. аз стигнах донякъде на онази задача, дето я даде, но после ще я довърша, защото след малко съм на урок и трябва да си допиша домашната..Първоначално написано от aras97
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
ох аз мисля че на текстовите ще се справя но да кажем на 30та която е геометрична... просто ми е трудно да разсъждавам в/у геометричните ;[ ох дано се паднат задачи от работа някъде по 2ри модул...те най-много ми се нравят от всички текстови :Д:Д
и бтв /мда винаги съм неразбрала/ гледат се решенията само и единствено на 29 и 30? първи модул,26,27 и 28 се гледа само бланката с отговорите нали?![]()
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
DuDeN Страшно съм ти благодарна!Мерси.
Аз утре мисля да ида на последен урок,е така,преговорно..и това ще да е..
После до вечерта ще решавам задачи,и каквото стане на следващия ден..
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб![]()
Аз пък по геометрия съм добър.Петъка ни върнаха класните по мат. и имах 6.00 нямах нито една грешка.Всичките обяснения бяха верни,но ме затрудняват по сложните текстови задачи.Иначе по геометричните 30 примерно нямам проблем.Като се натрупат на текстовите:тръгнал,върнал се и просто гледам и не се сещам как да съставя уравнението на пробния имах 4 т. на текстова.По геометрия като започна да си описвам,просто ми върви мисълта.
Мен пък ми вървят алгебричните-отделяне на точен квадрат, намиране цели стойности на параметри и т.н.-обикновено към 26 и 27 задачи от 2ри модул..Геометрията ми е г/д-хем я разбирам, хем неАзз след малко отивам на урок, после ще мина да си взема един голяямм сладолед и си идвам пак да решавам .. Утре пак ще ходя на урок..
I'm great in bed.
I CAN SLEEP FOR DAYS.
-I love you.
-Cool. I love food.
И на мен по ми върви геометрията,въпреки че и с алгебрата не съм зле де. Ето една лесна задача за загравяне,после ще пусна още.![]()
Ако хy=1 x+y=5/2 ,то x^2+y^2 e равно на?
Първоначално написано от Waterpolo1997
![]()
Ще потърся от тези които съм решавала и ще пусна други после.
мен ми се получава 3,25 ;D ъъ може ли решението? искам да видя къде бъркам :/
two thousand years I've been awake waiting for the day to shake...to all of you who've wronged me...I am.I am a zombie. :]
Ето решението:
xy=1
x+y=5/2
x^2+y^2=?
(x+y)^2=x^2+2xy+y^2
(5/2)^2=x^2+2.1+y^2
25/4=2+x^2+y^2+2
x^2+y^2=6,25-2
x^2+y^2=4.25![]()
"Причината, поради която не пия, е че искам да знам,когато си прекарвам добре."
(Нанси Уичър Астор)
Ами аз го решавам така:
x+y=5/2 повдигаме на втора степен от двете страни и развиваме формулата
(x+2)^2=25/4
x^2+2xy+y^2=25/4
x^2+2+y^2=25/4
x^2+y^2=25/4-8/4
x^2+y^2=17/4=4,25
Пуснете още някоя такава и после за финал една геометрична .![]()
оу да някой ако има задачи от типа на 30та моля да постне защото те са поне според мен най-трудните...а и дават цееели 10т. :/ ;D
Eто една по-лесна 30 задача :
Даден е остроъгълен ABC. Точка M (M лежи на BC) е на равни разстояния MN и MP съответно от страните AB и AC, като ъгъл PMN = 120 градуса. Ако AM = 12 см, намерете разстоянието от точка P до страната AB.
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.
Ето една 30-та задача:
В триъг. АВС ъглополовящата АL разполовява медианат СМ. Ако ъгъл ВСМ=30, намерете големината на ъгъл АВС.
Пускам и решението, ако нещо не ви се получава да видите:
http://dox.abv.bg/files/listtree
Just be yourself!
абе хора нещо в мен май не е в ред, защото не ми се получават задачите .....
magiie, тва не ми се отваря ..