- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи седмокласници
Здравейтее.. ето от мен няколко задачи:
26. Група ученици, пътуващи в 3 еднакви училищни автобуса, заемат 4/5 от местата в тях. Слад като 1/4 от учениците слезли, останалите продължили пътя в два от автобусите. Каква част от местата в тези два автобуса са били заети ?
ако някой я реши нека пусне решението
30. Даден е четириъгълник ABCD s <BAD=70 градуса. Права, минаваща през средата на CD и перпендикулярна на CD, пресича страната AB в точка M и разполовява лицето на четириъгълника. Ако <AMD=<BCM , докажете, че триъг. AMD е еднакъв на тръг. BCM и намерете острия ъгъл м/у ъглополовящите на ъглите ADM i BCM.
и на тази ако може решението![]()
Охх тея задачи .. направо ужас![]()
.. не всичкото отгоре днес имам рожден ден ... много ми е забавно ...
![]()
![]()
![]()
Just Siseyy Hater's ...
Айде честит рожден ден и утре да се справиш много добре! Представям си, като се върна ще има направени 20 стр.![]()
Днес имах последен урок по математика, в който решавахме задачи втори модул! Днес не смятам много да се натоварвам, за това сега сядам само да преговарям от учебника теоремите и основните задачи и по-късно ще реша два цели теста (първи и втрои модул) и довечера с момичетата от вчера ще решим 2-3 задачки и тва ще е!![]()
Без уроци ще изкарам повече от 70-80% от учениците, а може и повече...
Честит рожден ден на адашката!Всичко най-хубаво!И успех утре![]()
И на мен днес последен урок по математика,
ще реша няколко теста,
ще преговоря теореми,основни задачи и етц.
даже може и да излезна да разтоваря малко..
Притеснение за сега няма толкова голямо..(:
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб![]()
Сигурно си получила, че -а<-1/4 и си забравила, че като умножаваш двете страни на едно неравенство по -1 (за да премахнеш минуса от двете страни) знака на неравенството се обръща (> става <, < става >).Първоначално написано от musiic
![]()
Дайте някоя задача-геометрична !![]()
57?Първоначално написано от aras97
Ааа, решение може ли...![]()
А една съученичка има утре. Много хубаво ще си прекара.Първоначално написано от SiSi7yYy
Е, все пак Честит рожден ден. Да си жива и здарва и всичко най-най. И нека изпита ти бъде повече от лесен.
![]()
Ууууупс... Не 57, а по-скоро 9![]()
Моляя, пуснете решението, че на мене все някое ми остава самичко...![]()
Първоначално написано от Lanconnection
Би трябвало да е правилно, но нека учителката потвърди![]()
30. Даден е четириъгълник ABCD s <BAD=70 градуса. Права, минаваща през средата на CD и перпендикулярна на CD, пресича страната AB в точка M и разполовява лицето на четириъгълника. Ако <AMD=<BCM , докажете, че триъг. AMD е еднакъв на тръг. BCM и намерете острия ъгъл м/у ъглополовящите на ъглите ADM i BCM.Първоначално написано от kamen971
![]()
Първоначално написано от p0rt0kalkaa
23 градуса?
Първоначално написано от aras97
Трябва да преговарям отново.
![]()
И аз така се опитвах, с отделяне на точни квадрати, ама все оставаха сами някои от нещата![]()
Някой да я реши, моляя![]()
Някой може ли да пусне някаква 30 задачака?![]()
aras 97 ще може ли все пак решението на уравнението?
Задачите от 2рия модул обикновено са доста тежички,не се паникьосвайте мнозинството няма да ги реши.Иначе успех утре на всички!
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
хораа... от миналогодишния изпит нито 29, нито 30 задача мога да реша ... а уж съм добра по математика .. изпадам в някво пълно отчаяние, ще ревна след малко .... имам адското чувство, че утре ще се проваля ....
Дори да си ги решила донякъде ти дават някакви точкиПървоначално написано от vannes
Например за чертеж ти дават 1 точка и т.н.. И мене малко ме обзе паниката
с много мъки реших 30 задача..
Ами да, неслучайно казват,че днес не е хубаво да решават!
Иди се разходи в някое близко паркче или просто се заеми с нещо друго и бъди уверена,че утре ше успееш! (:
Спокойно, бе, хора!! Ще се справите!![]()
Арас97, откъде дойде това + 3?Останалите неща горе-долу ги разбрах.