- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- преписване
Здавейте,има една приятелка която е тъпичка. Живеем в една кооперация , в един клас сме , познаваме се от деца, обаче не спира да ме изнервя.
Та както споменах е тъпичка и миналата година (8 клас) буквално я носих на гърба си. Помагах и когато я изпитват ,преписваше нонстоп на всеки тест , когато учител зададе общ въпрос и дигна ръка винаги ме питаше за отговора и дигаше и тя. Проблема е , че в края на годината завърши с 5.47 и какво се бяхме скарали и и викам цяла година оценките ти изкарвам ти ще ми бучиш и тн. а тя ми вика - да ама като те нямаше на теста по математика си изкарах сама 4 нали :@ :@ :@ майко пощурях.Имало е случеи в които ми е казвала ако ми помагаш на теста ще излезем следобед (понеже гледа по 3 сериала на ден и не излиза никога )
Сега се задава 9 клас и ще сме в профилирана паралелка (тя как може да не върви зад гъза ми) и от сега е почнала да ми се мазни оо ти ще ми помагаш нз си ко , а аз не искам да и помагам , за бога 9 клас съм след някой друга година матури ще имам, пък и разбирам да подсказваш ама на среща също да ти помагат!!!
оф нз нз, че и не мога да седна на друг чин, защото всеки си е намерил с кой да стои!
Моля ви помагайте искам да сме си приятелки, но не и аз да съм и подметка и само да ме използва.
Много е просто - не й подсказвай.![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
ясно, обаче искам да си останем приятелки пък по този начин тя ще се разсърди
Ако ти е истинска приятелка няма да се сърди.Поговори с нея и й кажи,че приятелството не се измерва в броя шестици или двойки и че в живота трябва да се трудиш,за да постигнеш,това,което искаш.Кажи й да не разчита на теб.Нека сега сами за себеси да се спасявате.
Тя не ти е приятелка, а използвачка. Кажи и да си седне на д-то и да учи малко. В час не и подсказвай, като те пита защо не си и казала, отговаряш "не те чух" или "искам да внимавам" или нещо подобно..
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Подсказвай й грешно.
Как така, по дяволите още не сме почнали и вече всеки си е намерил с кой да седи!?
Абее сама си си го направила до някаква степен. В смисъл ако не й беше подсказвала толкова много, сега нямаше да е така. Да ти имам и приятелката, всмисъл и на мен ми прилича на използвачка. говори с нея или ще я носиш и тази година на свой гръб![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Да подсказваш грешно е подло...Първоначално написано от Djuff
Спри да и подсказваш, пък и като гледам май само те използва
![]()
Тя не ти е приятелка,само те използва.Започни да и противоречиш,защото тя в момента си мисли,че каквото каже това става.Но не е познала.Спри да и подсказваш,не й разрешавай да преписва.А когато започне да ти се подмазва и кажи в очите:край,повече нищо няма да ти помогна или нещо подобно.Дай й да разбере,че не си толкова наивна,колкото си била миналата учебна година.
Тя не ти е приятелка само те използва както са ти казали и преди мен. Като няма с кой друг да седнеш ми седни сама кво щи стане!? Подсказвай й грешно да изкара няколко 2-ки и готова ще те остави на мира. И да не ти пука че ще се сърди.![]()
Сълзите ще си скрия маската на щасливо момиче ще си сложа болката и любовта ще отричам ще съм щаслива външно а отвътре ще плача ..
ЖЕНСКО СЪМ !
Кажи и че не е честно ти да и изкарваш оценките! После като порасне, ти няма да работиш вместо нея да я издържаш я...Тва нейното си е чисто нахалство. Не може тя да си гледа сапунките а ти да се бъхтиш като грешен дявол, за да има тя добри ощенки. Тъпо е просто и мисля, че ако ти е приятелка ще те разбере, а ако не значи е просто тъпа използвачка!![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
Първоначално написано от elito0o0o0
Принципно ако ти е такава приятелка не знам какъв е проблема да й помагаш.При положение,че знаеш,това нее чак такова усилие ;]
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Ооо... ПОВЯРВАЙ МИ! НЯМА! Дръж се хладнокръвно, все едно че не ти пука за нея и че си и много ядосана ти и накрая тя ще започне да ти се мазни! и аз имах един такъв съученик и накрая му се разсърдих и не му говорех не му обръщах внимание и той сам дойде да ми се четка и мазни!Първоначално написано от gegata15
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Знам как се чувстваш,повярвай ми.Така бях от 5ти до 8ми клас.Около 5-6 или повече мои приятелки искаха да им подсказвам и да им правя тестовете,и аз се съгласявах![]()
![]()
![]()
![]()
А ако откажа ме питаха защо или казваха че ми се сърдят.Така си и развалих успеха и сега отидох в клас,който повечето са умни и няма да има подсказване.Абе общо взето избягах от любимата ми паралелка за да се спася от подсказване и решаване на чужди тестове...а и да правя домашни и есета
И сега една от приятелките ме пита ти защо отиде там?Сега кой ще ми подсазва
![]()
![]()
ОМГ
![]()
И аз казах ами ще си учиш затова се махнах от този клас и тя млъкна.Така че,поговори с нея или си учете заедно и и набий малко акъл в главата за да не и подсказваш,или просто и отказвай,но недей да подсказваш грешно,защото после ще е по-трудно за оправяне.Просто поговорете ако ти е истинска приятелка ще те разбере
.Успех
!
Ами ти сама си допуснала да стане така! Всяко нещо си има граници. Не казвам, че не трябва да й помагаш, но не и да я оставяш да ти се качва на главата. Плюс това, като й подсказваш и помагаш, а тя сама нищо не прави, по- зле за нея самата. Съветвам те да й кажеш нещата в прав текст и хич да не ти пука! Дори и да се разсърди ще си намериш нови приятели, от такива нямаш нужда.![]()
Ти си нейното кученце . Тя те използва, тъй като е видяла че си прекалено доверчива и лесно се огъваш. Вината от една страна е твоя - ти го допускаш, ако не ти харесва й кажи "чао" . Няма решението само да падне от небето, помисли малко . Когато ти си на училище й помагаш, а когато не си ? Най-вероятно си е намерила и "План Б" . Както и да е, помисли, заслужаваш ли такава "приятелка"? Която не излиза, само те използва, не прави нищо за теб и не ти помага? Огледай се , има хиляди . Не продължавай да седиш с нея само от притеснение, че няма с кого .
Love is everything!
Здравей сладурано
Аз имам същия проблемТъй като миналата година дойде нова ученичка и никой не говореше с нея аз реших да и подам ръка и да се сприятелим.Както си мислех така и стана.Обаче тази ми съученичка всеки де като просяк ми се молеше за домашни всяко междучасие.Аз като за начало и давах,исках да и помогна все пак е в ново даскало и е хубаво да се представи добре.Но тя продължаваше да ми иска домашни и много често с това което препише си изкарва оценките.Аз усетих че ме използва и реших да се отдръпна от нея.Но тя започна да ми се подмазва да ми се хвърля на връта във всеки удобен случай.Аз един ден бях решила да и обясня че това което прави не ми харесва и че не съм съгласна с намеренията й.Само че тя излезна доста хитра и щом видя че това с пеписването беше до тук реши един вид да ми отмъсти
И тъй като следващия час имахме Български тя вдигна ръка за да я изпитат(но преди това беше преписала от мен незнайно как,някои от съучениците ми казаха че просто отишла на чина ми и е взела тетрадката)и предсстави моето домашно.Писаха й 6.След това изпитаха мен и щом класната видя че имам същото домашно като нейното въпросното момиче стана и заяви че съм преписала от нея.И естествено ми писаха 2.Не ми беше гадно заради оценката а заради нейното предателство.Аз като за начало и помогнах и като човек и обясних че това не може да продължава така а тяяя.........
Абе според мен трябва да поговориш с нея и да спреш да и даваш да преписва.А ако тя направи нещо подобно на това което направи моята "приятелка" трябва просто да я зарежеш и това е![]()
Такова ''приятелство'' веднага бих прекратила! Все пак не си малка за да решаваш сама, но такова поведение спрямо нея не се търпи. Някой да ми каже ( на когото съм помагала и е имал хубави оценки, което не се случва почти никога, защото обичам това, което знам аз да го кажа, а не някой вместо мен ! ), че, когато му помагам ще излиза с мен..е не, благодаря ! Това си е чиста използвацияВярно били сте от малки заедно, но това, което прави тя го правят малките 3-4-5 клас.. Не си позволявай да падаш на нейното ниво ! Или поговори с нея по въпроса или просто нищо няма да се промени..Предпочитам да се скарам с приятел, но той да разбере какво да НЕ прави повече. Успех!
![]()
For some people life is only black & white – from time to time some gray tones…There is nothing wrong with the rainbow you are either colorblind or you are not brave enough to see the beauty of the life and all the colors that exist.Life without color is no life to live.