Здравейте моля на всички които са носили брекети да споделят как са им ги сложили болеше ли и как говорехте? защото и аз ще слагам но се притеснявам благодаря!
Говор – брекетите са изцяло от външната страна на зъбите и не променят говора по никакъв начин.
Дискомфорт – поставянето на брекетите е съвсем безболезнено, защото те се лепят с лепило. Първите няколко дни брекетите дразнят устните и бузите, но постепенно лигавицата свиква с променения релеф и ще спрете да ги усещате. Освен това, зъбите изтръпват и ще може да ядете само по-меки храни (супи, млека, картофи). Повечето пациенти имат минимални оплаквания, но други вземат обезболяващи. Степента на дискомфорт зависи от това колко криви са зъбите и от психическата нагласа. Обикновено този период трае 4-5 дни като най-критичен е денят след слагането на брекетите. С всеки следващ ден ще се чувствате все по-добре и брекетите ще станат част от Вас. При всяко активиране (веднъж месечно) зъбите отново ще изтръпват, но много по-слабо и обикновено за ден-два.
Естетика – брекетите са два вида – метални и прозрачни. Между тях няма разлика в качеството на лечение, в удобството за пациента и в крайния резултат. Пациентите сами избират кои предпочитат.
Бог да благослови Google.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Аз нося брекети от 2 години вече.В началото първата седмица е най-гадно защото не си свикнал още и постоянно ти боде и дращи от пръстените не можеш да ядеш нормална храна и т.н
Всичко си минава с времето и няма да ги усещаш след време.![]()
Заслужава си всяка болка, която изпиташ повярвай ми ..![]()
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
до таква степен ще свикнеш,че след като ти ги махнат,ще се чувстваш много странно.
първата седмица е най гадна,защото езика ти е постоянно на тях и се раздразнява.
и първата седмица действието е най-голямо.аз ядох само картофено пюре и пиех обезболяващислед това ще те боли когато ти ги затягам.
самото слагане е малко гадно,защото ти вкарват някво голямо нещо в устата и продължителноста е около 1-2 часа.
Аз имам в момента,може би до няколко месеца ще ми ги махнат.Ако искаш пиши на ЛС,