Гадно е, а?
Като за начало, спри да плачеш! И не се самосъжалявай!
Действай умно. Използвай дипломация, хитрост. Можеш да се измъкнеш от тази каша, стига да се стегнеш и да надигнеш глава!
Отиди и си наплискай лицето със студена вода! Веднага!

Дай им време и на двамата. Спри да звъниш и да им ходиш подир задниците. Така или иначе няма да ти вдигнат в близките няколко дни, защо да се унижаваш?
Можеш да им обясниш накратко какво е станало в скайп. Изпращаш съобщението и спираш бомбандирането с обаждания. Но гледай да започнеш така, че да провокираш да бъде прочетено докрая.

Например:

на нея: "Смяташ, че съм те предала. Чувстваш се отвратена от мен и бла бла бла" - следва обяснение, което трябва да я разчувства по някакъв начин, например "Бяхме силно привлечени един към друг. Сама знаеш, че любовта кара много хора да губят ума си. Аз не съм по-специална. Знаех, че ако узнаеш, ще те загубя като приятелка, а това за мен е нещо немислимо... защото те обичам! Затова го запазихме в тайна. Огромна, ужасна грешка. Можеш ли да ми простиш? Знам, че те нараних. Съжалявам. От няколко дни не спирам да плача. Ако някога усетиш, че можеш поне да опиташ да ме разбереш и да ми простиш... ми отговори"

на него по-кратко и ясно, че мъжете не са по дългите словоизлеяния. трябва да покажеш достойнство и гордост - ако хленчиш, ще бъдеш отсвирена моментално. не се обяснявай дълго, защото го възприемат, като признак на слабост. дай нещо такова: "Да, тя е разбрала за връзката ни. Боли, че вече не сме приятелки, но още повече че боли, задето ти смяташ, че аз съм разпространила този слух".

Това е, мацка. После поемаш дълбок дъх и продължаваш напред. В Бог вярваш ли? Ако е писано да продължиш да си с тези хора, те рано или късно ще ти простят или поне преглътнат. Ако ли не - приеми го като филтър, през който си минала и урок, който е трябвало да научиш. Я да видим дали занапред тайно ще крадеш гаджетата на приятелките си.