- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Колко езици знаеш ?
Английски-85% (на разговори вече понакуцвам, не съм практикувала от твърде много време)
Португалски-10%, да кажа здрасти, чао и основни работи-да, разбирам-много добре, ако говорят бавно, но аз да го говоря-има време :Д
Испански-малко основни неща
^Мхм. Мразя тази тема. Много ми е чудно, когато някой напише колко достатъчно добре владее език в проценти. Е, какво включваш в тези проценти?
Няма как да не знам понеже като международен шофьор съм обиколил половиния свят,нещо което на теб никога няма да ти се случи.А това колко е конкурентноспособен българина..погледни си подписа и ще си отговориш на въпроса от къде са тези наблюдения.Българина има ниски критерии и няма желание за развитие
Аз всъщност защитавах твоята теза, но ако наистина твърдиш, че знаеш основите на сума езици, то тогава мога да ти се смея с пълно гърло. Братовчед ми е международен шофьор, така че не ми ги пробутвай тия.
Ако за теб основи е да кажеш "Къде е бензиностанцията?", окей.
И тва последното е просто смешно. Да не говорим, че подписът ми няма връзка с тая тема.
Българинът има ОГРОМНИ претенции, но не и задник, за да работи за осъществяването им, съответно желание за развитие.
Вие като казвате, че говорите английски/немски/турски/етц. перфектно, това означава ли, че знаете колкото един англичанин/германец/турчин/етц.?
Обясних защо съм си написала английския по тоя начин.
А другите езици са ми в процес на учене, особено португалския.
Можех и да напиша испански, португалски и английски без да уточнявам детайли. Не виждам смисъл обаче.
Никога не съм казала, че владея даден език перфектно. Дори българския.
Нещата в цялата тая тема са твърде спорни. Все едно Ивка да е учила в езикова гимназия, аз в смотан техникум. И моя български да куца, а нейния да е перфектен. Т'ва че съм българка, не значи че знам перфектно български. Както и примерно като някой е чужденец и е задължително да знае колкото тези хора от съответната страна. Имайки на предвид, че се овладява средното ниво като цяло. Аз тук като ги слушам, някой път не им разбирам от смешните диалекти, съкращения на думи грешно използване на род и число. Ама се свиква. Понякога дори може да те питат от къде си - ако говориш твърде правилно и книжовно. Защото освен по телевизията, друг не говори така.
Български и Алнглийски англииски много добре говоря намират се думи които не ги знам ама ги научавам и усъвършенствам свободно си го говора
Български, английски, учила съм руски 3 год. и поназнайвам малко, в момента уча френски ... Мечта ми е да знам и италиански, но има време .. :Д
pxaxpaxpaxaxaxa..... otvorkovci i otvorki..
Български, английски, руски, френски, италиански, немски, испански и сега почвам японски.![]()
Английски и руски до някаква степен.
Имам познания и по немски,но не са кой зная какви,за да го броя.
Български - много добре
Английски - много добре (предимно съм се самообучавал, освен това съм го учил 7 години)
Немски - добре (учил съм го 7 години)
Руски - средно (учил съм го 4 години)
^Колко години си учила въпросните езици? Живяла ли си в страните, където те се говорят? Какво означава "знам ги всичките"? Знаеш 1000 думи на кръст, които въртиш в ежедневието, пък и толкова са ти много.
Къде видя злоба? :Д смятам, че това е един от най-очовечените ми коментари.
Говорите вие 1000 езика... Как ли пък не. 95% от вас дори втори език не говорите. Та даже почвам и да се замислям колко и Български знаете. Не е като аз да съм пример на тази тема, но не и като аз да живея в България и да се напъвам да говоря на друг език само и само за да съм модерен...
Да, ще знаеш, че се "напъваме" да говорим на друг език, за да сме модерни :Д :Д