- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Колко езици знаеш ?
немски, английски и френски, като него съм го позабравила..![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
аз пък знам български разбира се, румънски и английски и уча немски![]()
Английски, Френски и Португалски (перфектно). Английски сама си го научих по-принцип, бях доста години в Португалия а от там идва Португалския и Френския, по-принцип в португалските училища се учи португалски, английски + португалски или испански.
български очевидносвободен английски ( уча го от 11 години ), испански, но леко запъвам на моменти и малко руски
![]()
0..;дд (не съм чак толкова добра, че да знам някой език от...до..така че)
уча български, немски, френски и английски и съм учила испански.
Български, разбира се. Английски (долу-горе), китайски, руски, турски. Искам да се захвана да уча испански.
Български, Английски и Иврит, но само разговорно, сигурно никога няма да се науча да чета и пиша.
ми ако не бройм български и английски и македонски който всеки ги знае ... миии урду и казашки
Английски, Руски, малко Френски и мааааааааалко италиански. Ама много малко.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
немски ,английски ,български ( доста добре при това) , датски и руски .
Английски-85% (на разговори вече понакуцвам, не съм практикувала от твърде много време)
Португалски-10%, да кажа здрасти, чао и основни работи-да, разбирам-много добре, ако говорят бавно, но аз да го говоря-има време :Д
Испански-малко основни неща
Няма как да не знам понеже като международен шофьор съм обиколил половиния свят,нещо което на теб никога няма да ти се случи.А това колко е конкурентноспособен българина..погледни си подписа и ще си отговориш на въпроса от къде са тези наблюдения.Българина има ниски критерии и няма желание за развитие
Аз всъщност защитавах твоята теза, но ако наистина твърдиш, че знаеш основите на сума езици, то тогава мога да ти се смея с пълно гърло. Братовчед ми е международен шофьор, така че не ми ги пробутвай тия.
Ако за теб основи е да кажеш "Къде е бензиностанцията?", окей.
И тва последното е просто смешно. Да не говорим, че подписът ми няма връзка с тая тема.
Българинът има ОГРОМНИ претенции, но не и задник, за да работи за осъществяването им, съответно желание за развитие.
^Мхм. Мразя тази тема. Много ми е чудно, когато някой напише колко достатъчно добре владее език в проценти. Е, какво включваш в тези проценти?
Вие като казвате, че говорите английски/немски/турски/етц. перфектно, това означава ли, че знаете колкото един англичанин/германец/турчин/етц.?
Обясних защо съм си написала английския по тоя начин.
А другите езици са ми в процес на учене, особено португалския.
Можех и да напиша испански, португалски и английски без да уточнявам детайли. Не виждам смисъл обаче.
Никога не съм казала, че владея даден език перфектно. Дори българския.
Нещата в цялата тая тема са твърде спорни. Все едно Ивка да е учила в езикова гимназия, аз в смотан техникум. И моя български да куца, а нейния да е перфектен. Т'ва че съм българка, не значи че знам перфектно български. Както и примерно като някой е чужденец и е задължително да знае колкото тези хора от съответната страна. Имайки на предвид, че се овладява средното ниво като цяло. Аз тук като ги слушам, някой път не им разбирам от смешните диалекти, съкращения на думи грешно използване на род и число. Ама се свиква. Понякога дори може да те питат от къде си - ако говориш твърде правилно и книжовно. Защото освен по телевизията, друг не говори така.
Български и Алнглийски англииски много добре говоря намират се думи които не ги знам ама ги научавам и усъвършенствам свободно си го говора