- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Колко езици знаеш ?
Предлагам заглавието на темата да се промени на " На колко езика можете да кажете здрасти?"
Душичке, споко, ясно ми е..... Като започнем, че имат 22 падежа....А, и са
единствения народ, който може в една дума от две срички да сложи 15 ударения заедно..... Дето шопите могат да сменят ударението на дума с една сричка, бледнее пред тяхното... А, и полският не е по-лесен с тия носови гласни и така нататък...
![]()
Малеее,вие много езици знаете бе,пхахаха.
Някой да знае себуански и хинди??
Наистина ли мислите,че като напишете като отговор,че знаете английски,испански,френски ,португалски,руски,немски,я понски и учите патагонски,на някого ще му прозвучи достоверно??Тук значи имаме много полиглоти,хаха.Темата е колко езика знаете,а не думички на колко езика знаете.
И аз знам на арабски няколко думи,но това не означава,че го владея...No hate,please.
Нямам нищо против никого,но не мисля,че на тази възраст може да знаете толкова езика.Иначе ще сме страната с най-много полиглоти,при положение,че на средна възраст 14-18 години знаете по 5 езика.
По темата:Български(то е ясно) и английски.Догодина ЩЕ уча испански.Иначе ми се иска да знам много езици.
Btw:Надявам се няма правописни грешки,тъй като имам малък проблем с клавиатурата и най-вече space бутона.
Последно редактирано от dark_girl : 06-16-2013 на 14:12
С риск да съм груба ама познавам хора който говорят по 5-6 езика . И няма предвит да знаят отделин думички а самият език говоримо и писмено . Наистина тези хора са по на 30 години но изчуването на езици започва от ранно детство . Това че не ти или друг от форума не срещал човека на 14-18 който говори повече от 2 езика си засяга само вас . Аз познавам такива хора и познанията им далеч не са само до няколко думички .
Аз лично искам да кажа друго.Разбира се,че има и такива хора.Съдейки обаче по коментарите тук,2/3 знаят поне по 5 езика .. И все пак въпросът е „Колко езици знаеш?",а не колко искаш да знаеш или горе-долу разбираш.Няма да се обяснявам повече,разбра се какво искам да кажа.;дд
За хората тук не знам не мога да твърдя че лъжат или не лъжат . Такаде разбрахме се![]()
Интересни са ми хората който знаят персийски и т.н но всичко е възможно в тоя живот![]()
Български и Английски доста добре. Английският не усъвършенстван, но все пак![]()
dimitar
Аз познавам хора знаещи и по странни езици но това са дипломати или хора от службите за нац. сигурност
А не 14 -18 годишни . Не казвам че не може да има но на тази възраст се набяга но по основните езици.
Едва, едва български и английски xD
Учих една година японски в унито, но естествено в главата ми остана само хирагана, катакана и някое и друго канджи. Е, мога да си поискам ядене и да попитам за посоката де : ))
Езици към, които съм проявила интерес, но по една или друга причина не съм успяла да довърша са руският и корейският. Някой ден и за тях ще остане време. ;D
Български, немски и английски.
Имам желание за латински, руски и фински.![]()
Английският го знам перфектно, знам добре немски и руски, а сега ще уча италиански или френски.
Засега 3.![]()
Английски говоря свободно и граматиката много я разбирам. Учил съм 3 години испански и разбирам горе долу нещата.Учил съм и малко арабски , а сега почвам френски ..
Български, немски, който научих след като се преместих, английски и ми предстои да уча френски![]()
Български естествено,английски, руски, немски, гръцки, понеже баща ми е грък и искам да уча и френски.
Немски, френски, африкаанс, сръбски (не мн. добре), английски