- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Колко езици знаеш ?
Български, английски, испански, и започнах да уча френски.
............(MuSiC)............
Английски знам така, фифти фифтиПочти разбирам какво ми говорят, но рядко ще мога да отговоря.
Мисля, че много хора бъркат думите ЗНАМ и УЧИЛ СЪМ. Аз мога да твърдя, че знам само български. Иначе по вашата логика, трябваше да напиша български, английски, руски и немски. Не е зле. Иначе след българския слагам руския, разбирам го перфектно, но на писане не ме бива. Знам го от мама, в училище не съм го учила. Английският.. с него съм в някакъв постоянен конфликт. Толко зор съм си давала и имам чувството, че тоя език е забранен за главата ми и не го възприема!!! След толкова години, продължавам да НЕ разбирам английски филми, мамка му. Иначе мисля, че с англоговорящ бих се оправила, но скапаните филми ми сриват самочувствието жестоко. Немския го уча в училище, но съм на минимално ниво, трудно ми е да говоря, идва ми по-скоро на английски мисълта.
Български, Английски, на прилично ниво Немски
Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.
За английския и аз съм тъй.Уча и руски,ама за английския хвърлям 2 пъти повече усилия,обаче пак не става.Първоначално написано от Moderatorius
По истинският смисъл: Знам руски и български. Уча френски, руски (като втори език в даскало освен като роден). Уча английски език от околния свят.В смисъл понаучила съм го от нета, от тв... Знам няколко думи на сръбски, холандски, финландски и немски.
![]()
Блъгарскии .. ии АНГЛИЙСКИ ;дд
Нuкой не остава девствен .. ЖUВОТА преебава всuчкu! ; ))
български и английски .. предстои ми да науча нови 2![]()
theo <333
+1Първоначално написано от GD
![]()
български, английски и съвсем малко френски
Български , Английски и Японски и сега ще почвам испански![]()
Български,Английски,Испанс ки и малко Гръцки..
Българския го знам защото ми е роден език..
Английският в училище и ще ми трябва защото навсякъде се говори,научих го лесно.. Бях си направила листове на които да пише напримерно само животни на др. само храни и т.н и малко по малко го научих..
Испанският също в училище за мен той е един от най-лесните езици..
научих го по същият начин като Английския..
Гръцкият го научих защото майка ми и баща ми преди работеха там и трябваше всяко лято да ходя там с брат ми но за съжаление се объркаха нещата и не стана но важното е че г/д го знам..
![]()
BELIEVE IN YOUR DREAMS..!!!!
Български,английски (не перфектно,има още какво да му уча) и в момента уча немски : )
Български отлично.
Трънски - всъщност това е диалект на българския, ама думите са толкова различни, че направо си е отделен език. Само го разбирам и мога да кажа някои думи.
Английски - уча го от 4 клас до сега. Владея го отлично. Имам сертификат IELTS.
Руски - уча го от 8 клас до сега. Сертификати ТРКИ-3 (TORFL-1) и В2
Немски - учих го 6 месеца. Почти не го говоря, мога само боя да си изкарам. Имам сертификат за А1.
Беларуски - имам приятели от беларус и покрай тях го усвоих до степен да разбирам и да чета.
На чешки, гръцки и румънски знам няколко прости изречения в случай че се изгубя.
Старият ми акаунт е kalashnik.
Български-роден ми е естествено.
Английски - говоря го от съвсем малка 4,5 някъде започнах и го знам перфектно.
Руски - справям се добре,но има още какво да се желае
Български, английски и немски език. И трите ги говоря отлично. Искам да науча и френски, въпрос на време.
Bulgarski,Turski,Angliiski,Nemski i Ruski.Ruskiq go razbiram samo kato mi govorqt inache ne moga da go govorq
На мен езиците от край време са ми страст. Освен родния език, английския го знам на много високо ниво, са само сертификат трябва да взема. В училище уча немски, който до 12 клас ще трябва да го знам перфектно. Отделно на уроци ходя по шведски и японски - тях също ще ги науча идеално до влизане в университет. А понеже уча в класическата гимназия уча и три мъртви езика - латински, старогръцки и старобългарски. И.. май само това :Д Но невъзможни неща няма - например един от мойта гимназия(завършил преди много години), сега е отворил преводаческа агенция, знае около 40 езика.
български то е ясно
използвам руски
перфектно знам английски (понякога ме питат да ли съм българка което е много странно)
и сега започвам намски и надявам се френски
а и това с 40те езика е много гот
Български и по малко руски и английски...
Животът не е толкова ужасно и сложно нещо,той е такъв,какъвто е!
Български , английски /уча го от 1ви клас ,но има още какво да науча,определено/ и от миналата година уча руски и ми оставиха 6 за годината...По руски нямах нито една 5ца ,само 6ци и ми е много интересн и лесен за сега.
Мога да кажа по някоя дума да доста езици,разбрах,че мога дауча езици без да ми стане скучно.И за това съм учил какви ли не...иначе говоримо знам испански,английски,френски ,български и арабски.Много пътувам и така съм ги научил.