- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Колко езици знаеш ?
Еми български, въпреки че не съм българка но вижея от малка в България. Английски уча от малка. Укараински доста от майка ми, защото е украинка, но не мога да пиша. И македонски от баща ми, който е македонец, но също не мога да пиша. Руски разбирам само като ми говорят, но не говоря добре. Иначе руския ми е любим :P .
Не знам дали съм писала тук, мързи ме да търся.
Принципно се води, че уча руски (от 5 клас, сега съм 11, -1 година... 5 години?!), ама освен "здравствуйте" друго не знам..
Знам български, естествено, отлично бих казала хахаха.
Знам английски, само изпитите да си взема и всичко е ok.
Знам иии френски, все по-добре (щом започнах да tweet-вам на френски)..
И дотук.
Опитах се сама да уча испански, защото го обожавам, ама съм прекалено мързелива сама да се занимавам.
Българскии..
Английски уча от 1. клас, а сега уча и в 1 АЕГ, така че трябва да го науча перфектно..![]()
Знам малко испански и ще уча френски догодина .. Надявам се да го науча на добро ниво ..![]()
Приятелите са като звездите .. Когато стане тъмно, само те се виждат ..
Български, Английски, Немски,малко Руски и Гръцки
It's too late to change events, it's time to face the consequence!!
български , англиийски и в момента уча испански и гръцки![]()
Нещо , което е невъзможно днес може да е възможно утре !![]()
http://www.facebook.com/#/pages/-Bla...10647422318793 - помогнете на страничката да се развие :P
английски,немски и руски![]()
Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?
Български
Английски - уча го от 11 години, практикувам всеки ден с английско говорящи и пиша много.
Немски - уча го от 5 години, като 3 от тях са в профилирана паралелка с усилено изучаване.
Руски - мога спокойно да се оправя в Русия. Всичко, което знам съм го чувала в домашна обстановка, демек нашите са ме учили. Този език го слушам от както се помня.
Знам и испански, френски, полски, сръбски и китайски, колкото да не закъсам тотално в някоя от страните. Дори не съм сигурна дали мога да вържа цяло изречение. Но от думите и изразите, които знам, ще ме разберат предполагам.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Български, английски, испански (кастеяно и ОТЧАСТИ катал
Български,английски,руски и мааалко немски![]()
Говоря три![]()
български, сръбски, испански.
А италиански разбирам .. но не го говоря
R-X + 2Na + R'X' --> NaX + NaX' + R-R+R-R'+R'R'
Гов0рi мi на гЪзЪь и се м0ли Dа не ПрЪднАxDD![]()
-> Šemsa Suljakovic & JV - duni vetre jace (music)
За жалост не съм по езиците, освен Българският, знам и малко Руски
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
Освен Български знам английски,френски,руски и турски...разбирам гръцки и италиански....
Най-много използвам английски.
Един език се учи цял живот!
Учила съм английски и италиански. Чудесно си ги разбирам, но дойде ли моментът да говоря омг...паника съм голяма за тях.
Разбирам немски,испански(по-лесен ми е за разбиране от италианския, които съм учила), руски(в момента го уча). Уча и старогръцки.Френският с повече практика и ще го разбирам по-добре. Подобрих си нивото и на сръбският като разбиране.
Като цяло съм полиглот с тази разлика, че не искам да говоря.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Български,Гръцки и Английски перфектно
Горе-долу италиански и френски.
Български , Английски и Немски владея писмено и говоримо
Италиански и Сръбски разбирам, но за съжеление не ги говоря, пък и да пиша на тях не мога ..![]()
иначе в момента имам мерак да уча Испански, но не си намирам подходящ учител![]()
Sometimes a smile is all it takes to steal someone's heart !
Знам български и английски,почти перфектно.
Уча в момента испански,доста знам.
Латински и гръцки знам...
С руснаците ще се разбера,ама доста неграмотно![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Добре бе, българи сте, защо трябва да казвате,че говорите Български ?!?
Говоря: английски,немски,френски,р ски в момента уча холандски и испански.
Не знам защо, ама имам смътното усещане, че половината от писалите в тая тема говорят пълни глупости xD Доста трудно е да знаеш повече от два езика така, че да можеш свободно да разговаряш на всякаква тема с някой, на когото този език е майчин, а тук има всякакви полиглоти с по 4-5 че и нагоре езика, бреееей... Аз ( освен българския, очевидно, който между другото доста хора не владеят, тъй като си допускат съвсем елементарни правописни грешки постоянно ) знам английски, който освен че уча от първи клас ( в училище език според мен НЕ МОЖЕ да се научи, пълна пръчка е ) 2 години съм учил всички предмети на него извън България, в училище за чужденци, така че го знам... поне много добре. Освен това знам и руски, доста добре, макар че там граматиката доста ми куца, но почти винаги уцелвам правилния падеж например, тъй като го намествам "по звучене"... Него го научих в същия период, защото навсякъде извън училище говорех на руски. Тук приключват езиците, които наистина знам, и започват тия, в които имам някаква представа... Немски - учих го ... 3, 4 години ? Не съм сигурен xD Но знам, че не мога да съставя повече от 3-4 изречения свързани, макар че доста голяма част от НАПИСАН текст например разбирам, като ми говорят ми е доста трудно... Японски - просто ми е интересен езикът, пък и имах най-добър приятел японец, и научих доста думички и фразички. Латински - просто ми е интересен и ми харесва как звучи... Знам и разни фрази на езика на елфите от романите на Толкин, ама не се хваля![]()
Испански,защото живях 5 години в Испания.
Български ! Английски,Холандски и Руски. Иначе разбирам немски и сръбски,но ме е срам да се опитам да говоря. Тая година започнах да изучавам Испански.
Български, Английски, Руски и разбирам малко Турски![]()
Аз съм на 13 и говоря перфектно 3 езика и разбирам английски, но не говоря толкова добре.