- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Колко езици знаеш ?
Зная български и английски. В момента уча и испански, но него не го зная добре както зная първите два езика![]()
италиански(защото половин година уча там при майка ми) ,български,руски и английски![]()
По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...
Руският и българският са ми родни,мога да говоря и френски гладко,както и английски. Смятам да започна да уча италиански,много ми харесва.)
български,руски,английски, емски,испански и японски като руския го научих перфектно след като 2-ве лета работех само с руснаци,английският го уча от първи клас и няма как да не ми се е набил за 12 години,немския и испанския ходих година и половина на уроци за тях,а японския от анимационното натуто ;d
Български, английски, немски; френски - слабо и малко, така и не го научих, руски - още по-слабо. Ако опре ножа до кокала, разбирам.![]()
Английски - говоря и пиша свободно, но продължавам да имам какво да науча. Ако ми остане време бих отишъл на курс, на който да придобия английски акцент - много ми харесва. Не харесвам американски език.
Немски - уча го, мога да говоря малко, но още не се чувствам комфортно(като Боцовия френски ми е). Смятам да го науча обаче и то добре.
Швейцарски - наричам го така, защото наистина е адски далеч от немския, пък вие ако искате го бройте. И него го уча, ама е трудно, защото той не съществува в писмен вид(поне не официално) и следователно трудно се намират учебници.
Испански - Учил съм го 4 години, много го харесвам, звученето е страхотно, но вече съм забравил 80%, полади неползване последните 15 години. Ако имам време искам да го въстановя.
Руски - говоря и пиша свободно, не съм перфектен в падежите, но не ми пука особено. Ако прекарам 1 месец в руско обкръжение ще го изгладя почти перфектно. Никога не съм полагал специални усилия да го уча, но съм чел доста книги на руски.
Български, английски, френски и устно може да се каже, че разбирам малко японски.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Български и английски. В момента уча френски.
И адски много харесвам испанския и се надявам скоро да започна да го уча! <3
Български, приличен немски и не особено добър английски.
Учила съм и руски, но знам 10 думи на кръст.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Български, английски, руски, френски. Догодина мисля да захващам немския, а живот и здраве може и некой друг.
Respect my authoritah
Ами знам български, От 8 години уча немски и от 4 английски, въпреки това за мен е по-лесно да свържа 2 изречения на английски отколкото на немски.
И заглавието не трябва ли да е "Колко езика знаеш?"
I'm beautiful in my way....
Български,в момента уча Немски защото дойдох в Австрия,и малко Английски.
Не ми пука какво мислят за мен хората.Важно ми е какво мислят за мен,хората които аз държа на тях!
Американски английски/8-12кл/, български/1-12кл/ и най-основните неща на немски/10 и 11кл/ и френски/5-7кл/
Последно редактирано от mlakniwe2 : 02-07-2012 на 17:04
Български, английски и немски.
I won't lie anymore you're the one who's loving my soul you belong to me and all you're love we can't die so easy ...
За хората писали тук явно перфектно владеене е да знаеш 50 думи. Хората цял живот не могат да се усъвършенстват, нашите тука младежи го направиха за 1 година. О боже
За мен добро , а не отлично владеене на език, е когато можеш да говориш устно с някого и да се разбирате,и по специфично:
- да изписваш думите правилно
- да не се замисляш да търсиш думи из паметта си когато говориш и да отговоряш бързо на въпросите на събеседника
- да задаваш въпроси чрез различни думи а не едни и същи фрази всеки път
- когато ти говорят на диалектен език да схващаш поне смисъла и да можеш да отговаряш
- а и също така да можеш да разбираш всяко изречение и смисъл когато гледаш филм и репортаж на чужд език.
Оттук всички най вероятно гледат филмчетата със субтитрички. А тези които знаели руски не могат да кажат 2 думи на кръст, в това съм сигурен на 1000%. Това да си чул някоя думичка от тате или мама не значи че го владееш. Някои хора усъвършенстват родният си език много години, а какво остана да владееш чужд идеално.
Имам 3ма познати които много владеели руски , и един който беше голям англичанин. Като проверихме знанията им наживо се оказа че.....нямат знания. Стояха и ме накараха да превеждам накрая, а аз не разбирам, почти не знам ако трябва да съм честен! А те с отлични знания , нали уж....и после аз се намесвах.
Един съвет- не се изхвърляйте да не ви се смеят. Който си мисли че много владее език, нека си провери знанията преди да пише тук, който владее руски, нека се обади на някой руски магазин и да попита някакъв въпрос, това ще е елементарен разговор. Или се обадете в сащ или англия, разговорите вече не са скъпи международните, попитайте относно някоя рандъм обява и така ще разберете колко сте "отлични". Който се смята за много напреднал нека запише негов разговор и да го пусне тук да се порадваме на "отличното" му ниво
Да не стане като......мухахах
http://www.youtube.com/watch?v=-ABhGlMrLgk#t=0m10s
Последно редактирано от vovka : 02-09-2012 на 20:28