Не знам защо, ама имам смътното усещане, че половината от писалите в тая тема говорят пълни глупости xD Доста трудно е да знаеш повече от два езика така, че да можеш свободно да разговаряш на всякаква тема с някой, на когото този език е майчин, а тук има всякакви полиглоти с по 4-5 че и нагоре езика, бреееей... Аз ( освен българския, очевидно, който между другото доста хора не владеят, тъй като си допускат съвсем елементарни правописни грешки постоянно ) знам английски, който освен че уча от първи клас ( в училище език според мен НЕ МОЖЕ да се научи, пълна пръчка е ) 2 години съм учил всички предмети на него извън България, в училище за чужденци, така че го знам... поне много добре. Освен това знам и руски, доста добре, макар че там граматиката доста ми куца, но почти винаги уцелвам правилния падеж например, тъй като го намествам "по звучене"... Него го научих в същия период, защото навсякъде извън училище говорех на руски. Тук приключват езиците, които наистина знам, и започват тия, в които имам някаква представа... Немски - учих го ... 3, 4 години ? Не съм сигурен xD Но знам, че не мога да съставя повече от 3-4 изречения свързани, макар че доста голяма част от НАПИСАН текст например разбирам, като ми говорят ми е доста трудно... Японски - просто ми е интересен езикът, пък и имах най-добър приятел японец, и научих доста думички и фразички. Латински - просто ми е интересен и ми харесва как звучи... Знам и разни фрази на езика на елфите от романите на Толкин, ама не се хваля