Цитирай Първоначално написано от xinfamous
Аз пък ще ви кажа че кик-бокса е доминиращ спорт независимо къде,дали в смесена зала,на улицата или каквото и да било..за разлика от источните спортове където се тренира духа толкова колкото и тялото,където се медитира и се изисква концентрация по време на бой при кб-а ударите и техниката са задвижвани главно от агресията и желанието за победа над противника.Също така кб-а е основа на повечето ММА и K1 стилове.

За кво става въпрос..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=na0Gucw1qK0[/youtube]
За бой - може би, ама до едно време. След 10-15 години тренировки, тялото спира да се развива, както е било след 1-2 години, и тогава като не развиваш психиката, си оставаш дотам.
Навсякъде се изисква концентрация по време на бой, а агресията само пречи на трезвото мислене...когато вниманието ти е насочено само към това как да разбиеш главата на шибаняка отреща, едва ли ще видиш откъде е дошъл тоя крак в зъбите ти
Хубаво е да има хъс и боен дух, агресията и злобата само пречат на представянето..

Иначе на Мирко съм му голям фен...тотално спокойствие, изключителна концентрация и тайминг по време на мач - инстински боец. ( м/у другото е и много интелигентно момче - в момента мисля че е депутат в Хърватия )