- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любовта или Гордостта?
Кое според вас е по-силно любовта или гордостта?
Замислих се за това поради факта, че много често човек не може да преглътне гордостта си и да отстъпи пред любовта.
Например:
Момичето чака момчето да се обади, но то не се обажда цяла седмица; съответно не искайки да преглътне гордостта си момичето не звъни на момчето, за да не се унижава.
Или Момчето вижда своята приятелка да се разхожда със съученика или колегата си и къса с нея, защото му е засегната честа. Въпроса ми е може ли любовта да бъде достатъчен мотив да подтиснем гордостта си?
Зависи страшно много от човека и ситуацията.
относно въпроса ти - да, любовта може да бъде достатъчен мотив да подтиснем гордостта си стига тя да е истинска
П.С - По този въпрос може да се размишлява прекалено много и съм сигурна, че пак няма да се стигне до точен извод.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
По принциоп гордостта винаги (почти) побеждава, щото сме егоцентрични същества. Иначе любовта сама по себе си е повече от достатъчен повод да си седим на Д-то и да не правим сцени.
Но това не значи че ще се случи, защото рядко е необходимо и достатъчно условие. Нерационални сме хората и това си е![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
най-добре е да ги съчетаеш и двете по някакъв начин
I can't stop myself from loving you <3
Когато обичаш истински няма място за гордост. Този , който обича по-малко или изобщо не обича, поставя гордостта пред любовта.
В любовта не трябва да има гордост. Губи време и нерви.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
" За да съм добра с теб, лоша съм със себе си "
Ne poznawam chowek ,koito me obicha
Съгласна.Гордостта ти може да се прояви,само ако другия те нарани и трябва да го зарежеш.Първоначално написано от anonimchetou
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
Аз съм ЗА гордостта над любовта, но просто не се получава, както и с вас самите.
Всеки прави компромиси със себе си, ужким партньорът му е да е добре и да е щастлив.
А пък и многобройните теми в този раздел подсказват, че почти никой не си гледа гордостта, ами залага на чувства. И не защото искат, а защото така се получава...
В любовта НЯМА място за гордост.От това, нищо хубаво не може да излезе.А този, които е твърде горделив - или все още чувствата му са слаби, или изобщо няма такива.![]()
Big or small, lies are lies!
Оох, колко забавно.. случаят при мен е същия, както при първата описана ситуация!![]()
Иначе по темата мисля, че спокойно може да се преглътне тази гордост в името на любовта, разбира се първо трябва да прецениш дали си заслужава и да действаш! Защото в една песен се пееше: "губиш време, губиш мен".
Лятото в душата ми вече ме кара да мисля по различен начин за теб. Дори по-скоро само се сещам! Tи все още искаш и не спираш да
искаш само онова,което още не си получил.Само хубавите неща на витрината, които не си имал шанс да докоснеш с треперещи за притежаване пръсти.И играчките,които са ти се сторили скучни и си захвърлил,а след това си видял,че просто не си знаел как да играеш с тях...![]()
Гордостта ми е голяма , но се обедих , че любовта е по -силна![]()
Гордостта е просто извинение за нежеланието да признаем собствените си грешки пред себе си...
Извод:Гордостта е наложителна,само когато ние сме в правото си![]()
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
Когато любовта е силна , значи е достатъчен мотив за да подтиснем гордостта си . Но в повечето случаи , не го правим ...
За нещастие 90 % от моите връзки са завършвали , заради шибаната ми гордост ..
Memento mei, memini tui!
Мога да преглътна гордостта си,но зависи от ситуацията,човека.Например ,ако не ми звъни,а аз искам да го чуя,ще му звънна.Правила съм го и продължавам.Има много случай,в които си казвам:няма да му се обадя,нека той сам го направи.Но уви,забравям за гордостта си и действам.
Има различни моменти,но в повечето гордостта е глупост.Ако любовта е истинска защо да правим неща , които не искаме или биха ни донесли болка ?
Гордост!
Любоввв...стане ли въпрос за нея .. няма гордост![]()
За съжаление гордостта надделява при повечето хора. При мен не е така, защото любовта ми е наистина силна и гордостта няма думата!![]()