- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Книги, които НЕ можете да прочетете
+1 За На изток от рая.. Харесваше ми езика ама не знам,не знам просто спрях да я четаПървоначално написано от PinkFloydSound
![]()
1984 просто на един дъх я зех,много ми беше интересна.
ПОДИГОТО....причината е, че заспивам от скука на 15-тата страница![]()
Зарязала съм "Ковчег с южно изложение", "Свят за изпиване", "Под игото" и "На изток от рая". Първите две са на съвременни български автори, ама нещо просто им куца на тия книги- на моменти са адски описателни, а в други моменти става дума за неща, 'дето само авторът си ги знае и само той се разбира за какво пише, което е супер тъпо и дразнещо. Направо ме побърква. И въобще ми мирише на някакви псевдо-мислители. "Под игото" просто ми е скучна. Вазов има къде-къде по-интересни произведения, които са способни да ме заинтригуват. А "На изток от рая" някой ще каже, че е най-великата книга, но на мен ми е адски описателна. Т'ва буквално ме побърква, не мога да чета половин час за това как слънцето изгрява. На мен самата т'ва ми звучи повърхностно, но нямам намерение да си губя времето с неща, които просто не са ми интересни и не ми доставят удоволствие. Сега трябва да чета "Илиада". Не знам как ще се справя просто...Тааа, да. Едно от нещата, които ме побъркват са прехвалените книги, които накрая за мен се оказват безинтересни.
Клетниците също не можах да се насиля да я прочета, защото също ми беше твърде тежка. Аз бях способна още в час да се разълцам, докато сме чели откъси за да ги анализираме.
Оставих "Механичното пиано" на Кърт Вонегът като изчетох три-четири страници и се почувствах,че още не и реда на тази книга.След това пък реших да взема да прочета "За мишките и хората"и нея оставих без да има сериозна и смислена причина и сега чета "Сбоогом на оръжията"от Хемингуей![]()
Не понасям чиклит : X В действителност направо МРАЗЯ.Първоначално написано от Briseis
Тинейджърските също.. пълна отврат. Не знам как се излъгах да си купя една "здрачовска" книга за момче-върколак, което се влюбва в нормално момиче, но се насилих едва за 20 страници - няма толкова плоски четива.
Не съм дочитала "Атинянката Таис" - интересен исторически роман на Иван Ефремов, но не достатъчно интересен за менПросто не е вълнуващ... до средата стигнах и го оставих.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Оставих "Чичовци". Прекалено скучна ми беше. Не съм дочитала "1984" и "Парфюмът".
In life, unlike chess, the game continues after checkmate.
Лелее, верно, "Чичовци"... "Пичи масали за живота и скучното ежедневние на средностатистическия подбалкански селянин от старо време."
EPIC! PRIDE!
Няма толкова залухава книга.
активизъм/превенция; писане; музика
Парижката Света Богородица - Виктор Юго
Ne poznawam chowek ,koito me obicha
Aз пък я прочетох за една вечер на глас (!!), тъй като класната ми се развика защо не я знам...Първоначално написано от semantics
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
"Диви разкази" на Николай Хайтов.
Някои ми харесаха (Дервишово семе, Мерак, Дърво без корен), но повечето не.
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Аз така и не успях да дочета "Дядо Горио" на Балзак... Само я започнах и така си останах май на първа глава...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
На мен френските изобщо не ми вървят. Клетниците, Дядо Горио, Тримата Мускетари - всичките ми се струват много мудни и прекалено описателни. Чета, чета и имам чувството, че нищо не е станало и ... оставям книгата. Нещо хич не се разбираме с франсетата.
Вместо това съм чел някакви български тип Няма нищо по-хубаво от лошото време![]()
Grumpy old madman
На няколко пъти започвах "Дзен и изкуството да караш мотоциклет"... е не можах и не можах да я дочета. А много ласкаво ми я бяха препоръчали... нямаше я по книжарници, в библиотеката трудно се докопах до нея.. и накрая - тц. Не се получи.
Просто на моменти прекалено много ми идваше описанието как работят мотоциклетите с всичките му технически подробности...
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Клаузевиц - Теория на голямата война - супер завъртян стил и прекалено философска. Много говори, нищо не казва.
И тази не я дочетох. Първо ме затормози уникално малкия шрифт. После от готино описателна стана твърде-много-не-готино описателна и я зарязах.Първоначално написано от jghgh
Я някой чел ли е цялата "Записки по българските въстания"?![]()
Audio ergo sum
И аз не можах да я прочета. Гогол не пише лошо и дори разказите и повестите му ги бива, обаче Мъртви души не ми тръгна и тъй то.
Same here...Първоначално написано от HarleyFlanagan
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Две са тези книги. Едната е точно "Записки по българските въстания." Стигнах до 1/3 от книгата и просто не можех да си я причиня тая мъка повече...
Другата е "Нещата се разпадат" на Чинуа Ачебе. Едвам стигнах до 1/2 и просто се отказах. После прочетох резюмето на финала и разбрах, че ставало по-интересно.
В момент се подготвям психически да мина през "Мадам Бовари," защото ми трябва по литература, а чух, че не е особено интересна за момчета....![]()
"Раждането на трагедията от духа на музиката"-Ницше беше ми за дом.по философия,поне 5 пътих почвах да я чета стигах до някъде и я зарязвах.Тоя Ницше мн сложен за разбиране.Добре че в гугъл имаше резюме и успях да схване горе-долу за к'во стаа дума
Охх, аз съм най - зле от всичкии .. направо ме е срам от себе сиПод Игото
![]()
всеки път, като я почна и точно да ми стане г/д интересно иии намирам нещо по - интересноо и такамм ..
![]()
едно момиче ми подари една 100 годишна книга за рд-то и я започнах, но още на 5 стр се отказах... то направо турски сериал![]()
![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)