След като скъсахме с последното ми гадже , заради прекалена ревност от негова страна и прекалено много раздразнителност от моя , решихме да си останем приятели. Първоначално , понеже аз бях тази , която прекрати връзката , не можеше да се държи нормално . Постоянно ми обясняваше как съм била най-сериозното му гадже , как няма да ме забрави , как винаги ще ме обича и т.н. Естествено , осъзнавах , че е въпрос на време да ме преживее и да започне да го разправя на друга . Дори се дразнех , защото и аз не го бях преживяла напълно , но знаех , че не трябва да се събираме отново .
В един момент се отдръпна . Приех го , защото знаех , че така или иначе все някога щеше да стане , бях подготвена , а и аз вече като че ли нямах чувства . Всичко беше окей , докато не тръгна с едно момиче . С въпросното момиче бяхме в лоши отношения още докато ходех с него . Не я понасях , както си е и сега , той много добре знае това . Навърташе се покрай него още докато бяхме заедно , но тогава изобщо не я отразявах, знаех ,че няма от какво да се притеснявам . Когато се разделихме , подозирах , че може да стане по-настоятелна и нямах проблем , докато не се случи... Тя е пълна моя противоположност , просто всичко , което аз не съм . В момента са заедно , разправя и същото , което разправяше на мен . Естествено , отдалечи се доста от мен , нещо като близки познати сме . Знам , че няма от какво да се дразня, скъсахме отдавна , имала съм връзки , несериозни , след него , а в момента дори и нещо по-сериозно , преодоляла съм го … Но просто полудявам . Не знам защо , но ми иде да скоча и да и изтръгна гръкляна , буквално . Не се разбирам , знам , че не го обичам , не бих била с него , дори и да имах възможността , но просто не мога да понасям да ги гледам заедно . Чувствам се като егоист, сякаш искам аз да продължа , а той не …
Не знам , може би е нормално , но просто не мога да си обясня откъде това поведение и мислене в мен… А може би просто е невъзможно бивши гаджета да са приятели и трябваше отдавна да съм го изтрила от съзнанието си . Вие на какво мнение сте по въпроса , имали ли сте подобни случаи ?