- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- П.П Прощавам си,че мисля така.
Пак не си прав/а (извинявай, не съм сигурна момче или момичеПървоначално написано от strave
). Защо, когато има брак с деца и ти не си... хм, щастлив с половинката си, да се натискаш да седиш? Дори децата усещат, когато между родителите нещо не е наред и с това вредиш на тях...
Но не съм съгласна, че любовта е единственият извор на щастието. Напротив, ако имаш правилната нагласа, всичко може да те направи щастлив.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Момче съм.Приемам,че е възможно и да си права изказвам мнение,а и самата тема предполага голяма възможност за дискусия именно защото много хора са сблъсквали с проблема да изпаднат в ситуация в която ежедневието да ги погълне и връзката им да се лиши от смисъла,който са влагали преди в нея.![]()
^ Съгласна.
Просто исках да кажа, че любовта не е всичко за успешната връзка.
Но когато ежедневието лиши връзката ви от смисъла, който преди сте влагали в нея... винаги може да откриете друг смисъл и това пак да ви е достатъчно да продължите.
Неведнъж съм казвала - всичко е въпрос на нагласа и желание. Ако от самото начало човек си мисли, че не би могъл да бъде с другия цял живот - то просто подсъзнателно ще саботира сам връзката...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
ShtrudeL, самата аз също имах такъв период, когато бях на твоята възраст. Просто едно към едно с нежеланието да живея под един покрив с мъж, доста дълго си казвах, че не искам деца, тъй като, с нежеланието да се обвързвам, бих разбила и техния живот и представи за семейство и/ а и как няма, като има всяка година "нов тати"/, но с времето поулегнах. С времето приоритетите се пренареждат. Не става въпрос да мислиш за това кой ще ти реди хаповете за паркинсон, като станеш на 70, нито кого ще юркаш да мие чиниите или нещо от сорта. Самотата тежи. Кофти тръпка си е да се прибереш в апарамента след тежък ден и да няма с кого да си обелиш една дума, да няма кой да ти се обади да те пита как си, да няма на чие рамо да се облегнеш при нужда, да заспиваш сама и при всеки шум да се ококорваш и да не те лови сън до сутринта. Такива сме, че не можем по сами.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Мислиш така само защото не си опознала истинската любов.
Банално ама,то всичко банално е истина...или почти всичко.
Може да стоиш до някого ако трябва и 30 години,без и да ти хрумне да му изневериш,само ако имаш всичко от което имаш нужда.Ако той ти дава всичко,което искаш,и ти се отдаваш,поначин по който искаш.
Иначе да,в тиин възрастта не може да става дума за такива неща,поне не и в днешно време.
Типичен пример обаче са баба ми дядо ми.По тяхно време родителите са избирали съпруг/а за детето си.Но дядо и баба толкова се обичали,че дори имали смелостта да се противопоставят на тогавашният морал и възгледи.Било им е трудно,но ето има няма 40 и кусур години откак са заедно и се гледат тоолкова нежно,не съм ги чувала да се обиждат никога!
И сега в тия "тъпи и модерни" времена всички сме много големи философи,много я разбираме любовта,а всъшност излиза,че сме ОГРАНИЧЕНИ<ТЪПИ<МАЛОУМНИ и вярваме само на това,което ни е изгодно.Не обичаме да се жертваме за другите.Дори навлезе и думата "мазохист".Много често почна да се използва.Сигурно за това има толкова самотни хора.Просто не са готови да повярват,нито да се жертват.Звучи перифразирано,но за завършек ми хрумна това:"За голяма мечта,трябва голяма саможертва"--мазохисти,а?Бих казала мечтатели,или още по-добре---хора с изпълнени мечти!
ПП:Нека авторката не се чувства пряко засегната от думите ми.Не визирам нея,това са собствените ми наблюдения за повечето хора!
Ай със здраве,че бахти романа изписах
![]()
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
Ще си намериш и ти майстора(истинската любов имам предвид)
пп.Какви са тия отегчени и пълни с песимизъм теми,млада си,я се стегни и си намери някакво занимание и приятели,и се радвай на животаБезделието ражда демони
,направи нещо,за да си щастлива,нещо,което те удовлетворява и запълва времето и теб самата
![]()
Първоначално написано от anonimchetou
Много съм съгласна с теб. Наистина тръпката не е вечна, но истината е, че след тръпката, идват други неща, които също са много хубави, като чувството за сигурност, това, че познаваш човека, толкова добре и той те познава, не е нужно да играеш роли, нито е нужно да се обясняваш или оправдаваш, защото той сам разбира всичко, спомените, от хубавите ви моменти заедно се трупат и...това е много по-ценно от първоначалната тръпка.
Ще намериш истинската любов,ще си намериш майстора,като порастнеш ще разбереш дрън дън...
Защо си мислите,че не мислех като вас до преди месец-два-три? И не, не ми е щръкнало ей така вчера да мисля така.
Реално погледнато съм права. ^^
Оптимистично хората просто остават с човечето до себе си,защото не искат да оставят 3-5-7-10 години брак/връзка и да останат сами. Знаят,че не се обичат,но просто остават заедно. Примиряват се.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Ами това е твоят начин на мислене..И мен ме е страх,че някога ще почна да мисля като теб,дано не стане.В момента вярвам,че съществува такава вечна любов като по филмитеПървоначално написано от ShtrudeL
,макар и да не се случва на всеки.
И все пак не го мисли,както казах,няма да е зле да си намериш друго занимание
![]()
Просто Страх.
Реално погледнато не си права. Това, че си виждала стотици такива връзки, не значи нищо. Пък и не смятам, че компетентността ти е на такова ниво, че да можеш да преценяваш какво чувстват хората помежду си толкова добре. Хмм, както и да е.
"I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."
А може и да си уморена от връзката, в която си сега, и да имаш нужда от време за себе си и спокойствие.![]()
Точно това има предвид и аз.Първоначално написано от kalpazanka
Мисля, че ти трябват няколко нюанса оптимизъм. Не си ли изпитвала безгранична любов към някого? Дори братя, сестри? Това те извисява... не тръпката. Така смятам.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Аз мисля също,че си зависи от хората.Един е вятърничав,друг пристрастен и т.н. Хората се привързват бързо,когато имат силни чувства,според теб защо има толкова бракове,ако им омръзваше и си сменяха половинките като носни кърпи..![]()
• Обичай,за да те обичат! •
Ае мноо ми е интересно...на някой пука ли мо кфо те отблъсква или кво мислиш, а?Първоначално написано от ShtrudeL
Има различни типове хора, на чиито характера се изгражда основно от живота, които водят. Ти като че ли си започнала вече да се стремиш към така наречената свобода може би поради сравнително дългата връзка, която имаш. Аз например искам любов и то доста, но има много обстоятелства, които ми пречат да протегна ръце и да чукам по вратите докато не ми се отвори някоя, а това няма как да не стане ако съм достатъчно настоятелен в тропането. Аз обаче не съм, защото не съм от хората, които имат желание натрапчиво да тропат по чуждите врати след като знаят че даже не са си оправили къщичката.Просто си чакам евентуален подарък от съдбата ако пък ли не ще чакам докато не си оправя някакси собствената къщичка.Да ти сега може би леко си се пренаситила и за това мислиш така. А защо не и това да ти е първата или първата сериозна връзка като цяло. Детето в теб все още иска да се порадва на живота си и за това мислиш така. Може би те е страх и всичко, което пишеш се поражда от несъответствието между реалността и това, което силно ти се иска понякога. Това поражда едно недоволство от теб към заобикалящият те свят и се появява подобни мисли в теб и подобни теми. При много хора е така. И при мен има доста голямо несъотвествие между мечтите и желанията ми от една страна и реалността от друга. Често това озлобява хората. Виждал съм го и го виждам постоянно около мен и се старая да не му се поддавам. Не е казано че ще изживееш живота си с първият, с които си тръгнала. За това са гаджетат-проба,грешка и т.н. Сватбата вече е една много по важна и решителна стъпка в живота. За това според мен за да не съжалява човек един ден и да издържи бракът му за цял живот трябва да внимава кога и за кого точно ще се ожени. Колкото по-късно толкова по-дбре според мен. Под късно разбирам набример около 30 годишен, а не на 50-60-70 години. Самотата понякога е по непритна от всичко друго. Казаха по-горе защо. Няма смисъл да повтарям. Но хората попринцип сме си доста ненаситни животни. Почти никога не сме доволни и винаги искаме това, което нямаме, а ако го получим може и да започнем да желаем съвсем обратното.Първоначално написано от ShtrudeL
![]()
Пиша по темата, а после ако има още нещо ще добавя. Вчера се навършиха 6 години откакто сме заедно. От около 2 месеца вече живеем заедно. За скука и апатия обаче на говоря. Всеки път като е с мен, като знам, че ще си дойде от работа, като го целуна и прегърна,усещам тази топка в стомаха, която имах и преди 6 години. С тази разлика, че сега е в пъти по-силно и по-хубаво. Откакто живеем заедно ми е още по-хубаво. Толкова щастлива не съм била и дори готвенето, чистенето и дребните му недостатъци не ми тежат, а ми харесват, защото сме заедно, двамата и се обичаме. Дано да запазим искрата още много години, но аз с ръка на сърцето казвам, че от ден на ден го обичам все повече и повече и ставам все по-доволна и щастлива. От първия ден на връзката си до сега съм влагала много чувства, усилия, много от себе си, защото съм знаела, че е той - мъжът, който обичам и с който искам да съм цял живот.
Пука ми дали ще ми изневери. Ако го направи това ще е краят. Ние двамата трябва да сме си достатъчни за секс, партньорство, връзка. Не приемам изневярата и бих се побъркала, ако ми се случи.
Не съм си само достатъчна. Чувствам се цяла и завършена с човек до мен и най-вече намирам смисъл в живота си, намирам стимул да въвря напред. Той ми е любовник, приятел, любим, най-близък човек и не си представям да съм без него, защото с него всичко е по-хубаво.
Искам да се оженим не заради документи или пари (и без това аз бих била ощетена, а не аз се дърпам), а заради идеята да заявим пред всички близки и познати, че ние се обичаме, че сме семейство, че си принадлежим. Съпругът на...съпругата на...това искам, а не документа, договора или каквото е там.
Дай по-оптимистично. При мен тръпката не е изчезнала, а и има нещо по-хубаво от нея - дълбоката, всепоглъщаща любов. Няма нищо по-страшно от това да си сам и нищо по-хубаво от това да не си. По цял ден е мотая из апартамента сама и като си дойде цялата къща се изпълва с живот. Вчера не си дойде на обяд и ми беше толкова самотно цели 10 часа без него...Побърках се от самота и от липсата му.
Ах,колко драматизъм в таз тема!!
И аз ти прощавам,че си ограничена,предубедена и лигава.![]()
С това изказване ми правиш впечатление на самовлюбена егоистка... Ако е така, тогава няма какво да обяснявам, защото няма да ме разбереш.Първоначално написано от ShtrudeL
... иначе съм съгласна с русокоска и кремчето.
Има хора, които цял живот се опознават и преоткриват, цял живот имат какво ново да си покажат, цял живот я има тръпката помежду им. Айде и да не е цял живот, то за доста дълго време. То си е до хората, ако те умеят да се заинтригуват постоянно, да не позволяват на скуката да влезе в отношенията им, защо да не остареят заедно..?
...и любовта ни сякаш по е свята,
защото трябва да се разделим.