Цитирай Първоначално написано от ArrowsOfDeath
С какво асоциираш всеки един от сезоните?
Сезоните ми са в сърцето, останалото е просто бекграунд. И все пак ще дам по една асоциация:
Зима – топлина, уют
Пролет – начало, събуждане
Лято – абсолютното спокойствие на духа, вдъхновение
Есен – край, кал, привидност
Какво впечатление мислиш, че оставяш, след като се запознаеш с някой?
Погрешно. Ако случайно ме запознават с някого (или някой се запознава с мен), той често остава с впечатлението, че съм дръпната, дори надменна, а всъщност трудно се отпускам пред нови хора, но изтече ли веднъж инкубационния ми период, нещата си идват на мястото.
Когато аз се запознавам с човек, с когото съм преценила (след дъъъълъг и прецизен аналитичен период), нямам никакви проблеми с „разкриването”.
Като цяло съм много открит човек, защото държа близките ми хора да ме познават изцяло (като очаквам подобно желание и от отсрещната страна, което е проблем), повърхностните взаимоотношения ме отвращават и ги избягвам. Или си вътре и с двата крака, или просто няма място за теб.
Какви мъже харесваш? – интелигентни (вкл. емоционално). По-често бивам привлечена от мъже на(д) средна възраст.
Опиши как минава един обикновен твой ден. – на периоди. Докато съм на училище му се отдавам – посещавам го, когато ми остава време го прекарвам по парковете, виждам се с приятели, ако нямам часове вечер – ходя на театър, чета и пиша. Генерално – през повечето време обичам да ми е тихо, предпочитам камерен състав около себе си. Падам си и домошар, мога си чета/пиша/свиря/гледам филм/решавам задачи/моделирам нещо/... с часове и да се чувствам прекрасно. Но когато ми се дивее, правя го макс, точно в двете крайности.
Цитирай Първоначално написано от terrorclub
мислиш ли се за по-артЪ и специална от другите? ама честно.
Не съм наясно как се степенува изкуството, ако ми обясниш, ще отговоря.
А кои са другите? Адът?
Смятам се за специална, посочи ми някой, който не се.
Цитирай Първоначално написано от jghgh
Как ще коментираш IQто на последния човек, задал ти въпрос (като не броим мен)

Едит: Харли развали целия ми въпрос.

май е за добро, защото що се отнася до безсмислени индивиди, ставам плашещо крайна, а „чиста раса” придобива съвсем нов нюанс.

Доколко си критична към себе си и другите? - прекалено, особено самокритиката ми е заложена в гените. Оттам – неувереност и прочее хубавини. Що се отнася до останалите – стремя се да съм обективна и отворена за различни гледни точки, привички, поведения.
Мислиш ли, че знаеш истинското значение на думата "обич"? – не мисля, че абстрактни понятия, като „обич” имат конкретно значение. Каквото налееш в думата – това. Затова и се съмнявам, че двама души могат да обичат по един и същи начин.
Ако ме питаш, дали съм обичала – да, обичам, за мен това е състояние на духа, не действие, което извършваш от и до определен момент.
Любим философ, любима философска мисъл също така?
Твърде бегли са познанията ми в областта, тепърва започвам да запълвам празнини, но към този момент най-близък до моите виждания и възприятия за човека и света стои Кант с трансцеденталния си индивидуализъм. Приемам идеята на Лок за tabula rasa, но вярвам, че във всеки човек е заложена абсолютната потенция, а спрямо персоналният опит се отключват отделните възможности/способности. (В този ред на мисли, ми се ще човекът да се обляга на опита на предхождащите го и да спомага за достигането на идеалното си, пълно състояние, а не, както в наши дни, да се връща към готическото и първичното.)
Споделям „Съществуването е усещане” на Бъркли, като смятам, че всичко извън човек е плод на възприятията му, => „реалност”, с общ смисъл на думата, не съществува, поради строгата си субективност. Изобщо, красотата на света ни се крие в абстракциите, а ако не съществуваше човекът-маса, речниковите значения нямаше да имат давност, а обмяната на опит (знание) между отделните индивиди щеше активно да подпомага развитието на вида ни.
„Познай себе си” на Сократ ще да е Сентенцията. Ако не си наясно със себе си, то светът, който съзнанието ти създава, не ще има никакъв смисъл.
Цитирай Първоначално написано от Jaune
бориш ли се със себе си? – (почти) всеки ден, все пак правя опити да живея в общество
а преборвала ли си се? – да, макар да предпочитам да печеля
за какво мислиш преди да заспиш? – за различни неща, общо взето несъзнателно програмирам сънищата си, което е изключително приятно, когато съм щастлива, и ужасяващо, когато състоянието ми е добро.