.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19
    Супер фен Аватара на Di

Какво за вас е морала?

Мислите ли,че имате морал?Защо?
    Мислите ли,че той е нужен на света?Защо?
    Изобщо кво мислите за морала?

Доста често хората ми казват,че съм нямал капка морал
    не се изказвай неподготвен,прасе

^точно, морала е индивидуален или се споделя от малка група хора...в останалите случай ти пишат акт за нарушаване на морално установените норми и противообществени прояви...

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Морала е ненужен, дори вреден за света, защото е противоестествено и ограничаващо човешката природа.

:>

Мега фен
    Моралът е синоним на "добро", скроено според рамките на общоприетите човешки норми.

По-малко разсъждавайте на общо основание и повече четете книжки, това ще ви кажа.

Хубаво е, че си задаваш такива въпроси, но не чакай отговора само от experience exchange във форума, а чети книжки.
    активизъм/превенция; писане; музика

Супер фен Аватара на Di
    Но защо да чета книжки с общи правила за поведение след като не желая да ги спазвам?Никъде никой не ми е казвал как да се държа,как да излизам на улицата?Кой ще ме принуди?

Въобще не казвам да четеш книжки, в които пише за правилата и тяхното спазване. Поинтересувай се от повечко философия, ако истински се вълнуваш.

Щото най-големите гении на човечеството далеч не са били хората на "общоприетото поведение". По-скоро напротив.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    Цитирай Първоначално написано от PinkFloydSound
    Моралът е синоним на "добро", скроено според рамките на общоприетите човешки норми.
    аз пък ше ти кажа,че няма добро и зло,има само различно тълкуване на нещата и различни ситуации

та същото и с морала... въпрос на гледна точка
    Точно затова съм написала добро в кавички – защото е добро само според нормите, които са приети като общочовешки.
    И всъщност добро и зло са две абсолютни понятия. Правилно и неправилно; приятно и неприятно; хубаво и лошо вече са субективни понятия.

То в вече никъде в обществото няма морал, пък ще искат от мен да съм морален, аре стига бе.

Егати стадото. Чакате някой да ви каже какво е морално и какво не - или за да го спазвате, или да се разбунтувате срещу 'нормите'.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Цитирай Първоначално написано от Marchelo
    То в вече никъде в обществото няма морал, пък ще искат от мен да съм морален, аре стига бе.
    Морала се изменя, а не изчезва... мислете малко, бе
    Абе баш си изчезва, глей кво става наоколо, аз се оглеждам и мисленето ми е добре.

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Цитирай Първоначално написано от Marchelo
    Морала се изменя, а не изчезва... мислете малко, бе
    точно така

а относно ОБЩЕСТВОТО...

http://www.vbox7.com/play:10d005d3

Град
    из източната част
    моралът за мен е да не си изхвърля фаса на улицата, камо ли в гората... а в коша, да не псувам наляво надясно като каруцарче( доста ми е трудно), хубаво ми става като видя някой да извърви 50-100 метра за да стигне до шибяния кош , не е толкова трудно...
    това за който го мързи ,да бе

Това е култура.

Ами всеки човек се ражда с морал ама някои го губят и според мен морала е важен ,защото той ни издига в очите на другите ..Аз мисля,е имам морал за вас нз ;д

О.о Как така се раждаш с морал ?

Според морала да ходиш гол е грешно, ама на 2-3 годишно дете това не му пречи, но се втълпява от родителите му, че това не е редно, както и други неща, които морала не приема.

Ние сме неморални хора, ние нямаме морал

Голям фен Аватара на NamelessRomantic
    Град
    Един объркан човек в един объркан свят.
    Морал - правила,подобни на закон,но за разлика от закона,който е установен от държавата,тези правила са дело и се спазват от определено общество.В повечето случай се говори за християнски морал,понякога и за този на други религии.Нужно е да се подчертае,че морала обикновено е неписан закон,въпрос на възпитание и нерядко в определени общества е в конфликт със закона.

Чакам флейм....
    Ако има нещо - свиркай на ЛС.

Супер фен Аватара на Di
    HarleyFlanagan

не се вълнувам само питам
    не съм тръгнал да се разхождам гол

не се изказвай неподготвен,мерси много

Според учебникът по етика и право (цицитрам по памет) - "Моралът е вътрешният съд на човека".
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си