.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Тема: овулация

овулация

здравейте. може ли някой най-после да даде едно грамотно, вярно и истинско описание на овулацията, че не знам до къде ми дойде... първия ми въпрос е - САМО ПО ВРЕМЕ НА ОВУЛАЦИЯ ЛИ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРЕМЕНЕЕ? под това визирам и няколко дни (от 5 до 3) преди самата овулация, защото нали сперматозоидите преживяват до толкова при подходящите за тях условия в женското тяло. възможно ли е обаче да се случи СЛЕД като е преминала овулацията?

давам пример: ако имаме цикъл с продължителност 28 дни, овулацията по правило трябва да се пада на 14-тия. възможно ли е да се забременее обаче от рисков полов акт на 20-тия ден от цикъла? благодаря ви, дано най-после някой разясни това..

пп: в и-нет четох, че овулацията винаги е на 14-тия ден преди да ти дойде, т.е. ако ти е 28 дни цикъла - на 14тия, ако ти е 30 дни - на 16тия и т.н. Така ли е или овулацията винаги е посредата на цикъла (при 30 дневен - на 15тия) моля някой да обясни!!!

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    САМО ПО ВРЕМЕ НА ОВУЛАЦИЯ ЛИ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРЕМЕНЕЕ?
    -според повечето хора от форона-да, но аз съм чувала и за случаи когато не е била на лице овулация и жената е забременяла
    овулацията не е само 24ч, т.е. може да се забременее на 20 ден от МЦ
    ми аз мисля , че е по средата
    на 30-15
    на 28-14 и така
    обаче примерно аз имам симптоми и много лесно разбирам кога съм в овулация, обикновено е по средата и трае 2-3 дни..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на nymphadora
    http://www.detski-sviat.com/index.ph...t/view/82/105/ Тук можеш да си изчисляваш овулацията.Да,само по време на овулацията може да забременееш,но имай впредвид,че сперматозоидите могат да живеят до 3 дни,попаднат ли във влагалището.В сайта,който ти показах пише кога са ти "плодовитите дни",те също са опасни и трябва да се пазите с приятеля ти.Но за да ти е мирна главата-презерватив всеки път.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    САМО ПО ВРЕМЕ НА ОВУЛАЦИЯ ЛИ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРЕМЕНЕЕ?
    -според повечето хора от форона-да, но аз съм чувала и за случаи когато не е била на лице овулация и жената е забременяла
    овулацията не е само 24ч, т.е. може да се забременее на 20 ден от МЦ
    ми аз мисля , че е по средата
    на 30-15
    на 28-14 и така
    обаче примерно аз имам симптоми и много лесно разбирам кога съм в овулация, обикновено е по средата и трае 2-3 дни..
    Само да питам- като жената не е в овулация, да не би да се оплождат взаимно два сперматозоида?

Нататък се отказах да чета

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си