Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори! Наистина мого ми помогнахте! Относно болката попитах тук, защото четох в други сайтове, че на някои им се разраняват венците/бузите, в началото им е трудно при хранене...

А накрая ще ти отговоря и на въпроса относно ортодонтката - нали казах, че след 2 дни ни повика и тогова направихме снимката на зъбите! Ние за последно (след тези 2 дни) бяхме ходили онзи ден! Неможах да я попитам за подробностите, защото не е сигурно дали сестра ми ще трабва да носи шина или брекети.

Ааа и да попитам нещо последно - случайно попаднах на тема в други сайтове относно брекетите, но не отговаряха на моите въпроси, но видях, че някои бяха писали, че има някакви зветни ластичета или нещо подобно! Те някак си оцветяват брекетите! Някой да знае повече затова, защото сестра ми се заинтересува.
И имам приятелка, на която нейна позната носи брекети! Неможа да ми каже нищо, защото говорихме по телефона за много малко време наскоро, но тя ми каза, че момичето ходило при ортодонтката понякога, за да и сменят цвета на брекетите!? Някой може ли да ми каже нещо повече за това???