- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Програма за увеличаване на качеството
Здравейте,можете ли да ми кажете някаква програма с която мога да увелича качествтото на клипчета за телефона ми (3gp формат) след като ги конвертирам качеството става ужасно.Благодаря предварително.
Повечето телефони, които четат "3gp" видео формат, четат и "mp4" формата, който е с доста по добро качество от 3gp. Качеството при първия формат няма как да се оправи, защото просто самия видео формат си е с висока компресия и ниско качество на картината.Първоначално написано от FontiR
![]()
Ми аз съм с Нокиа х3 и клипчета в .mp4 формат не ми тръгват-чува се само звук,но няма картинаПървоначално написано от doomkillerr
![]()
Ами проблема си е в теб или по скоро в твойте действия... Виж сега пълната инфомация за телефона си: http://www.nokia.bg/find-products/al...specificationsПървоначално написано от FontiR
Много ясно се споменава следното:
Ти нали не смяташ, че ако името на едно клипче завършва на ".mp4", то в действителност е такъв формат?!?! Най-добре използвай програмата "Format Factory" за да си конвертираш даденото клипче в ".mp4" формат или пък, ".avi" или ".asf" - все пак телефона ти подържа и тези видео формати. От друга страна е от значение кодека с който е компресирано видеото. В самата програма трябда да избереш примерно "MPEG-4" кодека, за да се компресират чрез него видео файловете (клиповете).Формати за видео възпроизвеждане: .3gp, .mp4, .avi, .asf.; поддържани кодеци: H.263, H.264, MPEG-4, WMV9
Айде успех... - оставям те сам да се помъчиш!![]()
Не пич, нестава. Явно проблема е в телефона ми. Направих всичко както трябва - не става с .avi и .mp4.![]()
земи се скрий.. мп4 бил с по-добро качество от 3гп..Първоначално написано от doomkillerr
това зависи от самия телефон, колко кадъра заснема в секунда. Ако 1 тел снима 3GP с 10fps, а друг в mp4 с 5fps (ест. еднакво качество на звука и резолюция), много ясно, че 3GP-то ще е по-добро. Между двата формата няма почти никаква разлика. И като искате телефон, който да записва по-качествени видео клипове и да ви чете разни формати си купете смартфони. (напр. SE Vivaz).
Do you know what is loneliness, among so much people?
НЕ - ти вземи се скрии... Толкова щуротии в един коментар не бях чел от доста дълго време!!!Първоначално написано от playhard1
П.С. - Айде като си такъв разбирач, да си гледал на РС-то някой пълнометражен филм с висока резолюция (примерно 720p) и да е "3GP" формат?!?! Питам щото аз вчера гледах филм с 720p качество на картината и О` чудо - беше "mp4" видео формат! :P
Никъде не съм споменал, какво е качеството заснемано от някой GSM.![]()
^ не разбираш. Като казваш, че mp4 е по-добър от 3GP поне се обоснови. Не може да сравняваш mp4 формат с висок bitrate и по-голяма резолюция с 3GP с малка резолюция и много по-малък bitrate. Зависи от записващото устройство! Това, което се опитвам да ти налея в главата е, че не можеш да сравняваш ей така mp4 и 3gp, защото видеото във формат mp4 може да е по-зле.
Например: един телефон снима *.3gp видео формат с резолюция 176x144 с 15fps с аудио *.acc
друг телефон снима *.mp4 видео формат с резолюция 128x90 с 10fps със същото качество на звука
Разубеди ме, че mp4-то ще е с по-доброто качество? Същото е да сравниш mp3 с wma например.. Много зависи от качеството, не можеш ей така на сухо да казваш mp3 е много по-добро от wma..
[quote="playhard1"]^ не разбираш. Като казваш, че mp4 е по-добър от 3GP поне се обоснови......quote]
бате хвани млъкни, че като ти чета постовете ми става ясно колко си зле. Правиш се на някъв с оригинални софтове не знам си кво и ся пък дава акъл, че 3gp е better пред mp4. Много има да учиш! А и ако имаше акъл в тая глава щеше да видиш с кой спориш.
[quote="loveUpeps4o"]не изкарвам 3gp за по-добър. Това е относително за качествата! пффПървоначално написано от playhard1
А така и не ми помогнахте.![]()
![]()
няма програма!Първоначално написано от FontiR
^^глупости пак! За това има mp3 има и flacучи се и не спори като не си чел! успех!
ако имаше такава програма, нямаше да има смисъл да се купуват хубави камери.Първоначално написано от FontiR
Няма какво да те разубеждавам! Явно ти си живееш в някъкъв твой измислен свят и това, дали нещо е така, както го мислиш или не - няма значение, защото ти винаги си прав...Първоначално написано от playhard1
П.С. - Странно, как другите разбраха, какво имам предвид, пък ти не?!?! :P
П.С. 2 - По твоята логика, все едно да сравняваме CD диск и Blue Ray диски и да си казваме - ама то какво значение има... нали така и така все е диск, пък и нали устройството, което ги записва изглежда на първ поглед по един и същи начин!И пак ти казвам, че темата на автора беше за това, как да си качи на телефона клипче с добро качество, а не какво видео записва камерата на телефона му!
![]()