- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- клек с щанга
на 16години сам и се чудя дали ако почна да правя това опрайнение http://spidersport.com/barbell-squat.php
ще ми попречи на растежа
за тоя въпрос мисля че много пъти са отговаряли ползвай търсачката иначе конкретно по въпроса ти НЕ няма да попречи на растежаПървоначално написано от drogba333
![]()
Ако не клякаш си п у т к а.Даже по-зле щото много п у т к и клякат. Клека е най-базовото упражнение.Ако не искаш да се набиваш не заклювай ставите!
клякай ама с малко килограми : )
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
клякал съм два три пъти, не усещам да съм се снижил, така че ясно
това за който го мързи ,да бе
няма да усетиш,а и от 2-3 пъти надалиПървоначално написано от dan40123
![]()
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Аз си правя клек от няколко месеца, че даже и съм порасналДоказано е, че не пречи на разтежа !
e*ете си майките всичките педрасчета кат тоя горе.Първоначално написано от Maddn3ss
Не пречи ама ела да ми ближеш ма*урките. Един познат му се счупи ставата от клек, а друг си остана 1 и 68 от тва упражнение.
Ако ще го правиш - прави го, но с не повече от 20 кила и повече повторения!
Play23 И това че ТИ си пораснал означава ли че на всички вляе така? ако не си разбрал всеки е уникален.
Не се правя на интересен по форомите просто като чета кви ги пишете и като ЗНАМ от ПЪРВА РЪКА какво става от клекове и съвети от рода на "прави квото искаш с тая щанга, нищо няма да ти стане"
ахъ! ТАка е. То за тва трибойци фулл.Те що не съ чупат през ден пък клякат с половин тон а? То не бива да се прави гьотере и после що ми се прецака ставичката.И не се оправдавайте с травми сумати хора имат травми и си клякат !
Това не е доказателство. Можеше да не тренираш и израснеш двойно повече.Първоначално написано от play23
![]()
Много правилно мнение!Първоначално написано от kadishona
забелязвам ,че хората НЕ правили клек са много против него и постоянно питат що не растат!
Естествено, че ще се контузиш от клек, ако не го правиш както трябва..
Ама над 16 няма никва причина да те направи по-нисък, освен ако не клякаш всеки ден с 200 кг.
Клякането с големи килограми плюс това освобождава хормон на растежа..
Че аз с 20 кг какво ще правя... по-скоро овчарски скокИма много по-рискови упражнения от клека, за които хората изобщо не подозират, че са такива. Ще спомена само като начало флайса за гърди и изнасянето на тежести напред за предно рамо, както и всички бутания и дърпания зад врат. Ето това са опасни упражнения, защото, често даже неподозирано, влизат в конфликт с устройството на стави и връзки в съответните проблемни места. Опасни упражнения са тези, които прилагат неестествено движение; клекът е естествено движение.
Рони Колман прави серийте си с по близо 100 кила ,и е много висок ,така че спокойно можеш сам да си оближеш "кесийте" ...Първоначално написано от kadishona
100 кила WTF че то аз със толкова ги правя мойПървоначално написано от 0tka4enk0
![]()