Цитирай Първоначално написано от strave
Работил ли си нещо и ако да какво?
Работил съм в три заведения преди, а в момента работя (на практика) на три места – член съм на екипа на едно столично НПО, занимаващо се с образование и методическа, да кажем, подкрепа за семействата и училищата, както и застъпничи за промени в политиките в семейната, социалната и образователната сфера; национален координатор съм (а от началото на октомври и международен, надявам се) на българската Y-PEER мрежа, част от Y-PEER International – младежка мрежа, работеща в областта на сексуално и репродуктивно здравно образование и права (и застъпничи за по-голямото включване на младите хора в процеса на вземане на решения, засягащи техния живот и развитие) и функционираща в 47 страни по света; и също съм краткосрочен консултант по един от деветте компонента на Национална програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.

Толерантен ли си към хората с различна сексуалност?
Твърдя, че да, защото познавам такива хора и защото съм се интересувал от тенденциите и проучванията в областта, пък и има отношение към работата ми. Но съм толерантен към искрените сред тях, които са такива заради себе си, а не за пред/заради другите. Повече по това не ми се обсъжда, нищено е стотици пъти тук.

Какво ти е мнението за екстрадирането на румънските и българските роми?
Честно казано, не знам нищо за това. Ако е новина или предложение от скоро, не знам достатъчно, за да си позволя коментари.

Коя е най-голямата лъжа, която си чувал по свой адрес?
Имаше нещо за едни евреи… Сериозни и стряскащи лъжи по мой адрес не знам да е имало, защото страня от всякакви интриги и се чувствам относително имунизиран от тая суета.

Ако те изберат за премиер на България - кои ще са три сфери, в които ще започнеш промени и защо?
Образование, образование и образование. Защото предизборните програми на всички правителства от началото на прехода и досега определят младежките политики и образованието като едни от основните си приоритети, но и до днес мръзнем като кучета по аудиториите в университета. Защото преди време някой си реши, че процесът в родното средно училище няма нужда да е учебно-възпитателен, а само учебен, щото мен някой може само да ми налива мъдрост в главата без обаче да го гледам как се държи и що за поведение има. Защото ученикът у нас се възприема за една бездънна кофа без мнение и свой живот, която трябва да бъде напълнена с връх, при това безотносително с какво и как, само да е много, за да преуспее сред другите кофи; а накрая кофата лесно се пука и и малкото съдържание изтича през пукнатините. И още много, много „защото-та”.
А и защото няма силно развита държава днес, която да не се е усетила о време и да не е направила максималното за образователната си система. И защото образованието и ученето през целия живот са водещи политики в света в момента (и в частност в ЕС) и е доста добре да си стягаме дирниците.

Кое е нещото,което те дразни във твоите връстници?
Нещо, което да ме дразни истински и дълбоко – няма такова. По е възможно да ми стане тъжно.