И в двете ми предишни училища имаше психолог,но не съм ходила при него.Поне не на личен разговор.
В най-първото ми даскало често ни водеха целия клас заради дисциплината ни и т.н. в някои определени часове като руски и биология,защото някои мои бивши съученици направо разказваха играта на даскалиците,особено на биоложката... Друг път пък ни водеха пак целия клас при психоложката и тя ни обясняваше за наркотиците,секса и тем подобни.
В следващото ми даскало психолога беше един брадат дядка,който беше голям особняк,но поне беше симпатяга.Преподаваше и по философия и са ми казвали,че е много приятно в часовете му,въпреки че аз така и не достигнах до там да ми преподава лично. Та,веднъж си чаках там за някакъв час и бях близо до неговия кабинет с една приятелка и аз нещо й се разкрещях и той в същото време излизаше.Спря,позагледа ни,хвана ме така подръка и ме попита `Искате ли да поговорим за нещо?` и аз се стреснах и му викам `Ами,не,благодаря...` и това беше.Убедена съм,че училищните психолози не помагат,ако имаш проблем.Само после ще те разнасят,че си чалнат.Имам бивши съученици,които са били на разговор при психолога и след това вече цялото даскало ги знае като някакви побъркани и ги къса от подигравки...