- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Настоящи осмокласници
1- (х-1)(х+1)(х-а)(х+а)х на четвърта - х на втора (а на втора + 1) + а на втора
И тази:
(х - 2) (2х - 1 )(2х + 1) (х+2)
2-(х^2-4)(4х^2-1)
![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Аватара ти беше много хубав.Тъкмо да се отличава от останалите и ти го смениПървоначално написано от EsteticLoff
.Върни го онзи.
Смайлз те 9-ти клас са яки споко.Има едни малко откачени там, но тъкмо да е по-забвно.Пф и аз искам да ходим на пикник с 9-ти 10-ти клас.Май ще си остана само с искането де.![]()
И аз съм втора смяна! Ужас!![]()
Днес имам само скромните 9 часа.Нямам никаква представа как ще издържа!
![]()
В срада няма да учим!![]()
И така , нищо интересно при мен..
Еми ок,Ивушка ! Ще го върнаа, но не сега, че не съм у нас, и снимката я няма в този комп.. :P
![]()
"A world without music is Like a world without oxygen"-Andre Tanneberger(ATB)
O ,да не давате частни уроци по китайски?Искам да се включа ..Първоначално написано от SmilezZz
Как е езика?За сега какви неща учите?Ще имате ли китаец- преподавател? :р
Aко ме научиш на китайски ще те науча на италиански .. и ще помагам с китайския ,тъй като имм познания по азиатските езици :р
Ей EsteticLoff Ура много се радвам![]()
Тука има много кандидат китайци беАма и аз искам че с моите две научени думи няма нищо да стане
пък аз ще ви уча на японски
![]()
IvUsHkA, искам да уча езици, но английския и испанския, които смятам да почвам през съботата и неделята + китайския на смайлез ще ми дойдат в повечко. Надявам се все пак да бъдете постоянни с уроците. Аз ще си записвам и ще уча, когато имам време![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Ааа научете ме мен на някои фрази на испански не искам много да знам ами там някакви фрази, че да мога и на испански да бърборя
Например да мога да си кажа името, да питам "как сте". Такива неща
Испански ... никога не съм го учила , но имам желание.
Комо те амо ? как се казваш ?
Ме амо ... - казвам се...?
Това знам и то е от съученици.![]()
Досега писах думи по английски , защото може би утре ще ни изпитват. Тц , тц ..![]()
Como te llamas - Как се казваш
pizarra-черна дъска
bulgaro-български(българин)
De donde eres-От къде си
Cuantos an(с енье)os tienes - На колко си години
Me llamo-Казвам се
ъYo soy-Аз съм
Halsta luego-Довиждане
Hola-Здравей
ух как ще ме мъчи този английски. Днес ни дадоха 4 учебника и 4 тетрадки + една граматика![]()
![]()
. Ужас
![]()
^Зависи в колко започвате и по колко минути са ви часовете.Ние свършваме в 19:20ч.
Пп Мерси за испанския![]()
абе седмокласниците не бяха ли по-малко от нас що имат повече страници![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Ni hao![]()
Какво правите бе,душички..
Аз след 16 минути отивам до
даскалото да видя какво става,
къде ще отидем..
Сега - ето ви няколко думи на Китайски..
ba - числото "8"
Ni Hao - Здрасти
Ni - Ти
Hao - Добре
shen me - Какво ? / Как ? - Зависи от въпроса
jiao - казвам..
Тези съм ги запомнила,ще трябва да
видя друго какво съм писала в тетрадката - речник..
Между другото - Обмислям да се преместя в друга
паралелка - Биология с ЯЕ (но не се притеснявайте,аз ще си уча и КЕ,и ЯЕ - помолих господина,госпожата и китайката по КЕ да ми помогнат при самостоятелното ми обучение - така,че няма да имате оттърване от моите уроци да знаете..,че класа ми е меко казано - УЖАСЕН..Не всички де,но не съм свикнала с такива индивиди..
Ама да видим утре какво ще стане..
Някой беше попитал неща за Китайския..
Общо си имаме три преподавателя..
Един господин и една госпожа - българи..
Още една госпожица - китайка,която също
ни влиза в часовете..
Та така,само този китайски ме радва в новото
училище - нищо друго..
Засега учим тоновете..4 основни тона и един нулев..
По-късно ще ви напиша и снимам как се произнасят
тоновете там..
И така - ако имате други въпроси,питайте..
Ивушка - Искам и мене да ме научиш на Японски
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
SmilezZz И азз имам мерак да ме учиш на китайски !
ся да ви се оплача и аз малко..имаме на ден да пишем минимум по 70 думи на немски по 30 пъти с превода и множественото число(ще се осакатя до края на годината). Дадоха ни 6 учебника и ни успокоиха че ще има и още,но по късно щели да ни кажат от къде да си ги купим..
![]()
EsteticLoff имаш ли първите два теста по математика в учебника решени,че ми трябва помощ за една две задачи? Иии на вас води ли ви оня откачения дето пее песни в час ;dd
М.
Защото аз учих половин година самостоятелно и интензивно и научих доста неща (Имам всички книги на Братислав Иванов) обаче сега го загърбих японския за корейския (и двата езика са страхотни , но Корея в момента ми е манията) тъй ,че и аз мога да помагам![]()
Някой може ли да ми напише азбуката/азбуките в Японския език ?![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Аз ви "нахлувам" малко в темата,надявам се да не ме изгоните.![]()
![]()
Днес ни изнасяха някаква презентация от един от клубовете в училище,а именно People to people .. Това е благотворителна организация,занимаваща се със събирането на средства за болни деца,сиропиталеща и т.н. Всеки месец изпращат на конференции в чужбина един от членовете ... И като цяло доста ще си упражнявам езика с тези пътувания,конференции и въобще комуникацията с чужденците,с които ще имаме съвместни проекти .. Попринцип аз съм доста милосърдна и винаги гледам да помагам на хора,които имат нужда,но се чуда според вас заслужава ли си да прекарваш една доста голяма част от времето си в извънкласна дейност? Имам чувството,че ще се отдам изцяло на PTP /people to people/ най-вече поради факта,че дават пълни стипендии за чужди университети на най-усърдните членове,и може би малко или много ще отделям повече време на извънкласната деност .. Според вас заслужава ли си ?
Първоначално написано от xxelliexx
![]()
![]()
Имам ги Ели, ама май вече няма да ти върши работа
И не знам, води ни една с черна коса, дето говори само на И
Едвам я разбирам
.. Ама на вас верно ли по 30 пъти думите
На нас по 20 :P
![]()
Първата японската азбука е Хирагана-тя се използва за домашни думи
А другата е Катакана- тя пък е за думи чуждици и за писане на чуждите имена
Конничиуа- Добър ден
Конбауа- Добър вечер
Охайо гозаимас- Добро утро
Сайонара-Довиждане
Аригато-Благодаря
йонде-чета
кайте-пиша
кийте-слушам
мите-гледам
кудасай-моля
уши-крава
куши-гребен
е-картина
еки-гара
акаи-червен цвят
ототои-онзи ден
хи-огън
Айде стига толкова, че се поувлякох
![]()
Хора имам нужда от помощ.Позабравила съм модулните уравнения и ако може някой да ми каже как се решават, че утре ме чака и входно ниво
![]()
Примерно ..
Корените на уравнението
3 |x - 2| - |14 - 7x| = (-2)^ 3 са:
А) 0; 4 Б) - 4; 0 В) -2; 2 Г) 0; 2
![]()
Значи да продължа да си издирвам гадните тестове -.- мм на нас ни преподава по мат някъв откачен дето ни пее "дечица вие сте още мънички но сте много палави ! "Първоначално написано от EsteticLoff
много зарибяваща песен ;x само нея си тананикам от 1 седмица насам
ааа иначе за немския.. по 30 пъти всяка дума и то с превода и множественото число
![]()
М.
Ще си организираш времето , така че да имаш време за всичко.
[quote="xxelliexx"]
Значи да продължа да си издирвам гадните тестове -.- мм на нас ни преподава по мат някъв откачен дето ни пее "дечица вие сте още мънички но сте много палави ! "много зарибяваща песен ;x само нея си тананикам от 1 седмица насам
ааа иначе за немския.. по 30 пъти всяка дума и то с превода и множественото число
[/quotе]
ама за кога ти теябва тоя тест![]()
@nadss - 3|x-2| - |14-7x|= (-2)^3
3|x-2| - 7|2-x| = -8
3|x-2| - 7|x-2| = -8
-4|x-2|=-8 /: (-4)
|x-2|=2
1sl: x-2=2
x=4
2sl: x-2=-2 x=0 otg: G