В годината в продължение на 3 месеца съм си сама в къщи без родители и ми е рай. Днес се върнаха баба ми и дядо ми от вилата и айде отново почна кошмарът. На по близо 70 години са и са тотално луди вече. Непрекъснато ми влизат в стаята, застават в средата и се чудят какво правят там. Редовно ме обвиняват за неща, които не съм направила и изобщо си нямам лично пространство. Може да си имам стая, но за тях сякаш няма врати и маниери. Даже и майка ми да направя нещо те ми крещят на мен и ме псуват като луди...Просто не ме зачитат за човек.
Днес е рожденният ден на баба ми, но просто скандалът преди 10 минути премина всякакви граници и не смятам, че заслужавам вечно да ми се крещи, понеже някой друг е направил нещо.
Често ходя да спя при приятеля си и се разбирам адски добре с родителите му (майка му и баба му). Редовно ми повтарят как искат да имат дете като мен, така послушно (да си разтребва стаята, къщата, да не разхвърля, да се прибира навреме, да е сериозно и да има планове за бъдещето) и как биха дали 1000 лева на майка ми да ме откупят и да и дадът в замяна гаджето ми да го гледа. Супер много си ме обичат, както и аз тях. Наскоро ми казаха, че ако имам проблеми съм добре дошла да дойда да живея при тях. Вярно 2 пъти по-далече са ми от училище от тук, но пък са доста по-близо от къщата на баща ми.
Честно казано незнам какво да правя. Искам да се махна от тук, понеже накрая и аз ще полудея и просто всичкото това напрежение се трупа и си го искарвам на другите, а не искам. Мисля да се изнеса от нас и да отида да живея при гаджето си. Имам ключ от тях и гаджето ми много пъти ме е канил да живея с тях, но съм приемала само за лятата. Никога не съм живяла с някой друг в една стая за повече от 3 месеца и нз дали нещата ще станат. Изобщо един ще иска да спи, друг да гледа филм...Тук този проблем го решавам, като слагам матрак в гърдероба си, затварям вратите му и си спинкам сладко сладко, ама там няма толкова голям гърдероб.
Заедно съм с гаджето си от повече от година ( на 18 съм) и знам, че той няма да има нищо против да се преместя, но според вас това ли е правилната постъпка?