.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27
    Мега фен Аватара на Niakoitam

Въпросче.Да се намираме на приказка. :-D

Въпросът ми към потребиттелите без значение дали момчета или момичета, мъже или жени е следният:
    Да речем че си харесате човек от срещуположният пол. Обаче поради дадени обстоятелства пътищата ви не се вижда как могат да се пресекат и нещата да се наредят за да може един вид нещата да се подредят така че да може да ходите.Подържате постоянно връзка, но от растояние. В един момент се появява сигурният бивш или просто някой нов човек, които е по сигурен че нещата с него в бъдеще може и да потръгнат евентуално. Та въпросът ми е.Бихте ли тръгнали отново с бившият/а или новия/ата просто като заместител докато евентуално несигурните пътища с човека, които харесвате се пресекат някога някъде или няма да рискувате и той/тя да направи същото?
    Или един вид: Бихте ли използвали някой като заместител за да не сте сами докато чакате евентуално да се появи другия/ата, с който/която не се знае дали нещата могат да потръгнат евентуално някога и какво бихте направили ако започнат да се развиват към добро със заместителя?

Да, определено бих вложила време, нерви и емоции в друг човек, безперспективните истории и "евентуалните" връзки не са ми по вкуса.
    Ако нещата тръгнат да се развиват към добро със "заместителя" - още по-добре.

Голям фен Аватара на MissDeadly
    Прозвуча като единствения човек в живота, който на всяка цена трябва да имаш и се чудиш дали през това време да не си с друг... Аз лично бих постъпила както ми казва сърцето. Не бих тръгнала с някой, само за да не съм сама, а с някой който харесвам или обичам.. Ако искаш да си с бившия си и мислиш, че си струва и има смисъл направи го... ако не, чакай да ви се пресекът пътищата с въпросния човек. Отговора се крие в теб.

Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    Да, определено бих вложила време, нерви и емоции в друг човек, безперспективните истории и "евентуалните" връзки не са ми по вкуса.
    Ако нещата тръгнат да се развиват към добро със "заместителя" - още по-добре.
    Ами ако другото тръгне към добро..."заместителя"...остав яш ли го?
    Ако приемем че "заместителя" се е появил скоро или се е появил преди това, ако е бил бивш?

Цитирай Първоначално написано от MissDeadly
    Прозвуча като единствения човек в живота, който на всяка цена трябва да имаш и се чудиш дали през това време да не си с друг... Аз лично бих постъпила както ми казва сърцето. Не бих тръгнала с някой, само за да не съм сама, а с някой който харесвам или обичам.. Ако искаш да си с бившия си и мислиш, че си струва и има смисъл направи го... ако не, чакай да ви се пресекът пътищата с въпросния човек. Отговора се крие в теб.
    Моят отговор е ясен. Мен ме интересуват другите отговори.
    Един вид ми е интересно ако виждаш че някой държи на теб, но го е страх от самотата и промените, всичко е безперпективно и само на обещания и тръгне с бившият си, дали те харесва въпреки всичко или те възприема просто като много добър приятел. Аз съм мъж и както казах имам моят си отговор. Аз може би бих избрал сигурното пък в бъдеще каквото ми каже сърцето и разума.

Голям фен Аватара на MissDeadly
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam
    Моят отговор е ясен. Мен ме интересуват другите отговори.
    Един вид ми е интересно ако виждаш че някой държи на теб, но го е страх от самотата и промените, всичко е безперпективно и само на обещания и тръгне с бившият си, дали те харесва въпреки всичко или те възприема просто като много добър приятел. Аз съм мъж и както казах имам моят си отговор. Аз може би бих избрал сигурното пък в бъдеще каквото ми каже сърцето и разума.
    Ами.. попринцип си е добре да следваш сърцето (и разума ако се налага). Но в никакъв случай не е добре да използваш някого, ако не изпитваш нищо към него и само го използваш като временен заместител... Но не се и знае, може би заместителя може тотално да измести човека на мечтите :P Както вече казах.. отговора винаги се крие в нас

Голям фен Аватара на bebchoOoOoOo
    Аз пък не избрах сигурното, нито го използвах за заместител. Никога не се връщам назад, и дори да не ни се пресекат пътищата с другия човек, не бих се върнала при бивш. Не се страхувам да бъда сама, за да използвам някого за "заместител" при положение, че харесвам друг .. Ако пътищата ни с този, когото харесвам се пресекат - хубаво, ако не - здраве да е, все някога ще срещна някой ;]]
    Хубавите неща искат време,прекрасните стават веднага!!!

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam
    Ами ако другото тръгне към добро..."заместителя"...остав яш ли го?
    Ако приемем че "заместителя" се е появил скоро или се е появил преди това, ако е бил бивш?
    То другото може и да тръгне "към добро", зависи обаче кога, дали аз още изпитвам нещо към човека, дали изпитвам нещо към "заместителя". Не бих допуснала въпросното момче, с което съм от скоро, да си въобразява разни работи и определено бих му показала какво значи за мен - дали ще ми е просто приятел, с който ще излизам от време на време и ще се забавлявам, или е нещо повече. Това считам за коректно отношение.
    Частта с бившите даже няма нужда от особено коментиране - щом е бивш, значи си има причина за това. Възможно е да залитна и отново да бъда с него, заради някаква носталгия към доброто старо време, но не след дълго ще се осъзная и ще го пратя по живо, по здраво.

"заместител" само как звучи,а?
    Всички казаха,че няма да използват заместел,обаче знаете ли,аз малко се съмнявам!Не знам какво ще направя в такъв момент,все още не се познавам толкова добре.
    Да кажа сега защо се съмнявам.АМи просто е - когато изгубиш всякаква надежда,че да се срещнеш с човека към който имаш нещо отново,започваш да търсиш други варианти.Авотът каза,че не е задължително да бивш,просто да започнеш да търсиш новия "чове,когото обичаш"...В това лошо няма.Но да залъгваш някого,че е нещо,след като е само...грозната думичка в началото...е меко казано жестоко!
    Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!

Цитирай Първоначално написано от Elenichkaa
    Всички казаха,че няма да използват заместел
    всички? прочети пак.

Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    Цитирай Първоначално написано от Elenichkaa
    Всички казаха,че няма да използват заместел
    всички? прочети пак.
    почти всички,доволна ли си?
    Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!

Град
    somewhere over the rainbow
    Да приемем ,че заместителя е бивш. Малко вероятно е да му обърна внимание пак ,въпреки че ми дава сигурност и подкрепа ,от която евентуално имам нужда.

Да приемем сега ,че заместителя е просто приятел, който ми е обягвал от погледа известно време ,но сега съм започнала да проявявам интерес. Естествено ,че ще направя най-логичното нещо и ще бъда с него ,вместо да чакам удобен момент за "по-добрия".Даже ако съдя от опита си ,накрая ще се окаже ,че със заместителя си пасваме много повече ,отколкото с другото момче ,което дори не съм сигурна ,че познавам.

Въпросът е наистина ли изпитваш влечение към заместителя/бившия или просто те е страх от самота. Защото при второто положение не е никак честно спрямо отсрещната страна, която пък също има чувства и може да бъде наранена.

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Заместител звучи само по себе си гадно Не бих използвала някой само и само аз да не съм сама и да не страдам Пък явно, не съм харесала първия толкова много, щом някой може да го замести толкова лесно

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Ако заместителя ми дава нещо, което искам, бих го използвала. Но е малко възможно да ми го даде. Аз ще имам чувства към друг, не към него, следователно няма какво да ми предостави. Ако въпроса опира до съвест - специално за това няма да ми е гузно.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    ше тръгна майна, то тея пътища евентуално никога може да не се пресекат.
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Заместител???Абе хора вие да не отивате в аптеката и като няма едно лекарство взимате заместител? Как може да наричате живо същество с разум заместител,резерва и т.н...?И друг път съм го казвала:"връзка" от разстояние=ОБРЕЧЕНА "връзка"-тези неща са за по-големи хора,които са наясно с чувствата и възможностите си...И как сравнявате двама души,като всеки е индивидуалност и качествата и недостатъците им не се преповтарят на 100% един с друг?Всеки е различен и ви дава различни неща...Ако си падам и по двамата бих заложила на РЕАЛНОСТТА,не на ВИРТУАЛНОСТТА... А като не сте наясно какво искате по-добре не се захващайте с гаджета-изчакайте да му дойде времето
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Повече от фен Аватара на s3nsual
    Град
    Монтана / Враца
    Все едно аз съм писала тая тема В момента съм в точно същото положение ...

Поне за сега не искам да се отказвам от т.н. "евентуална връзка " , защото знам че въпросния човек има някакви чувства към мен и освен това аз го харесвам от доста време . Проблемът е разстоянието и тъпите ми "приятелки" , които само се бъркат .
    Освен това не съм намерила , подходящ "заместител" . И не мисля , че би се получило с човек , който ми е само за запълване на времето
    Memento mei, memini tui!

Повече от фен Аватара на s3nsual
    Град
    Монтана / Враца
    Цитирай Първоначално написано от bebchoOoOoOo
    Аз пък не избрах сигурното, нито го използвах за заместител. Никога не се връщам назад, и дори да не ни се пресекат пътищата с другия човек, не бих се върнала при бивш. Не се страхувам да бъда сама, за да използвам някого за "заместител" при положение, че харесвам друг .. Ако пътищата ни с този, когото харесвам се пресекат - хубаво, ако не - здраве да е, все някога ще срещна някой ;]]
    Евала !
    Memento mei, memini tui!

Град
    .::.:Светът на любовта:.::.
    Аз не бих влагала чувства и емоции в нещо, което не обичам! Бих направила всичко възможно да се събера с човека, за когото жадувам и за когото копнея всяка нощ..
    Обичам всеки твой стен и как остава отпечатък вътре в мен!

Цитирай Първоначално написано от PyCoKoCkA93
    Заместител???Абе хора вие да не отивате в аптеката и като няма едно лекарство взимате заместител? Как може да наричате живо същество с разум заместител,резерва и т.н...?И друг път съм го казвала:"връзка" от разстояние=ОБРЕЧЕНА "връзка"-тези неща са за по-големи хора,които са наясно с чувствата и възможностите си...И как сравнявате двама души,като всеки е индивидуалност и качествата и недостатъците им не се преповтарят на 100% един с друг?Всеки е различен и ви дава различни неща...Ако си падам и по двамата бих заложила на РЕАЛНОСТТА,не на ВИРТУАЛНОСТТА... А като не сте наясно какво искате по-добре не се захващайте с гаджета-изчакайте да му дойде времето
    Добре тогава. Да го кажем така. Поставете се на мястото на момичето. Вие така ли бихте постъпили и ако не как? Момичето е с дълга връзка около 3 години и половина. Това и е първата връзка. С бившият и късат няколко пъти заради други момичета. По време на третата им раздяла тя се запознава с един мъж-виртуално. Отначалото тя започва да му пише и писанията им съм много по редки. Времето минава, а писанията им учестяват. Може да си пишат по три реда, но рядко се пропуска повече от ден два.Момичето знае ситуацията на мъжът и знае че може да разчита само и единствено на съдбата да се засекат някога. Мъжът не знае дали тя го харесва или го има само за приятел, но предполага, защото характерите им са много близки и мъжът често познава за разни ситуации преди още те да са се случили. Нещо като ясновидец. Но все пак си има малко горчив опит и е решил да не си прави изводи за да не се окажат отново грешни. Може би и момичето не знае, защото мъжът пуска само някакви съвсем тънки намеци, които да не са твърде очевадни. Той се държи предимно само като приятел на момичето, защото не иска да загуби доверието и и освен чрез тези редки и дълбоки намеци по нищо не показва че му харесва като повече от приятелка. Обещали са си че гарантирано ще се видят...някога. Все пак момичето тръгва с бившият си. Нямат си доверие и постоянно се съмнява в него. Разправя колко го обича въпреки всичко, но мъжът може би я познава доста добре и я е накарвал да се изпусне пред него че го ползва само за заместител, че просто искам любов, че я е страх от самотата и промените, но ако се появи някоий по-добър може и веднага да зареже старият. Старае е се да прави каквото иска другият мъж доколкото може и да му угажда. Няма смисъл да я подканва много ако му се иска да му пише по често например и постоянно му повтаря колко е прав за всичко. Дори и под мненията на общи приятелки. Дори и двамата да са много заети на един два дни намират време да си драснат по нещо за изминалото време.В последно време момичето не говори пред мъжът толкова подробно за бившият сии настоящ, а само леко вмъква за него. Та как бихте постъпили вие от позицията на момичето и като какво може да възприемате мъжът? А как бихте постъпили в позицията на мъжът ако по това време се появи друго момиче?

Мега фен Аватара на GD
    Град
    Варна морето сините вълни

+1 Но със старо гадже да тръгна никога.Каквото било било назад не се връщам.Ами направи така че да се пресекат трябва воля а не да викаш оо няма да стане и само да чакаш.

Цитирай Първоначално написано от GD

+1 Но със старо гадже да тръгна никога.Каквото било било назад не се връщам.Ами направи така че да се пресекат трябва воля а не да викаш оо няма да стане и само да чакаш.
    Айдеее темата се обърна пак към мен. За това се опитах в началото да го напиша по по различен начин та ако може да си изкажете мненията по въпроса, а не да гледате отново към мен. Та какво трябва аз си знам. Въпросът в темата е малко по друг. Иначе да, много е лесно, да кажеш: "Направи го така че да се пресекат, а не само да чакаш"Много е лесно да го кажеш без да познаваш ситуацията, но е много по трудно да го направиш ако си в нея. Второ: За да има любов не може само един единствен път да има пресичане и гаджелъка е готов. И трето: Имам си един принцип. Може да си само и единствено приятел с обвързано момиче въпреки че това за мен не е никаква пълноценна връзка, а просто заместваща любовта.Даже и всичко да беше перфектно пак не бих се впуснал. Първо да си се уточнят двамата, а не да излиза че едвали не аз съм виновен за раздялата им след това..А не да попадам на разни селянии от типа на преди една две седмици където щеше да се стигне до бой с едни, защото се заяждаха с едно момче от компанията че уж бил ходел с гаджето на единият, а те се бяха разделили от забележи 15 ДНИ. При това уж са някакви приятели Така че за момента даже и да имах възможност не бих предприел нищо...поне докато не се изяснят. Не обичат любовните триъгълници и няма смисъл да се бъркам докато не се разберат какви са им отношенията. Въпросът на темата беше леко по различен.

Аз не бих използвала бишвия си за заместител. С него съм приключила в миналото и е малко късно да се опитвам да възраждам тръпката.

Друг е въпросът, че съм склонна да опитам с друго момче при положение че връзката ми с другия е невъзможна.
    Nobody breaks my heart.

Не оставяй някой безумно тъп човек,
    който няма представа колко е часът,
    да те убеди в противното."

Ever notice how 'What the hell' is always the right answer?

Мега фен Аватара на sasha_90
    Аз бих тръгнала с този, към който имам най-силни чувства.Ако той не отговаря на моите чувства или ще се боря или ще се откажа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си