.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy

Малък конфликт с моята личност

Вероятно дълбоко в душата си съм злобна и егоцентична, но вероятно понеже този образ не ми харесва, всъщност даже ме отблъсква, съм решила да претворя [вероятно само видимо] вижданията си. И несъмнено добродушната, всеотдайна и оптимистична аз ми допада истински и се чувствам прекрасно докато съм тази своя личност. Но реалният проблем е, че не съм сигурна каква съм. Но колкто и лицемерно и психопатично да звучи, това е потенциалната истина, в чиято истинност все още не съм се убедила. Моля, не ме взимайте за някакво хаху, напълно обикновена съм, просто в момента ми е раздрънкано в главата и ‘дето се пееше в една песен „Светофара ми в главата дава на червено... ”. Та, празни глупости говоря... Допускам, че е нормално заради пубертета да настъпват бързи промени в настроенията ми. Но чак пък вижданията ми да се влиаят до такава степен от настроенията?!?! Възможно ли е да си въобразя такива неща? Чисто и просто защото някога мирогледа ми е бил друг. Дори сега когато препрочетох написаното си казах, че просто си нямам проблеми и на въображението ми му е скучно, за това се получава така алогично изтрещяна ситуация...

И моля модераторите да не заключват дирекно темата, защото няма подходящ раздел за нея... Имам нужда малко от злобните коментари, които ще получа, и малко от надявам се полезните коментари, от тези, които са ме разбрали. Благодаря.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Супер фен Аватара на radeberger
    Ако може да обясниш какъв точно ти е проблема, кратко и ясно в 2-3 изречения.

Град
    София
    Всичко си ти е съвсем нормално, просто понякога всички сме малко злобни и егоцентрични. Радостното е, че ти виждаш това и искаш да го изкорениш тотално. Успех!
    Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Лейди, лейди... мъничко си още и се впечатляваш от всяко шарено пиле на небосклона

Реалността е точно такава - самосъздаваш си тръпка/загадка/интересно/проблем защото явно външната среда не ти ги създава. А ти смяташ че да нямаш проблеми е изкривяване и че няма начин да съществува такъв човек. Няма начин нещата да са наредени така че съдбата да ти се усмихва и да ти дава зелена светлина винаги. Пък това съвсем не е така.

Ей тук е нещото, което... можеш да почовъркаш Защо смяташ че да нямаш пробелми е лошо? Защо смяташ че не може просто да имаш хубав живот, и защо смяташ че проблемите, чуденките, объркаността и неизвестността са мерило за това че живота ти наистина е значим и се развиваш в правилната насока? Или че съществуваш наравно с другите?

Ако тит рябва тръпка - скачай с бънджи, с парашут, катери се по зъбери без предпазно въже, отивай да плуваш с акули, храни крокодили от ръка, стани гълтач на ножове, фокусник, пожарникар, полицай, наркодилър

Разни такива неща...

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Защо смяташ че да нямаш пробелми е лошо? Защо смяташ че не може просто да имаш хубав живот, и защо смяташ че проблемите, чуденките, объркаността и неизвестността са мерило за това че живота ти наистина е значим и се развиваш в правилната насока? Или че съществуваш наравно с другите?
    Категорично не мисля по този начини и именно заради това тази обърканост ме побърква... Но може би има нещо в мен, което се опитва да саботира цялостните ми убеждения. Не знам точно колко голяма част от мен мисли така и иначе... Или просто си го внушавам, а не знам кое ме кара да си го внушавам. И първопричината пак трябва да е някъде в мен.

Иначе някои от предложенията за тръпката са добри. Вече скачах с бънджи.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Ще ти мине.

Редуваме периоди на чуденка с периоди на "новата личност" и така до края на света (пубертета)
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Трябва да изпитаме от всичко. Не се тревожи, това ти настроение да го наречем не трябва дори да ти прави впечатление.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Хората по принцип са супер несигурни и неуверени същества. Като комбинираме и излишно големия мозък, който ни е даден получаваме машина за "халюцинации"

Простичко казано - навиваме се за някакви неща, само и само да има за какво да мислим и да не ни е скучно в ежедневието

Или по друг начин - ще ти мине, както каза w0sh. По горе ти писах че се впечатляваш от всяко шарено пиле.

По принцип ти си точно това, което вярваш че си. А след като си решила да не си сигурна какво си - ми нормално да си чуденка Така че избери си един образ, и повярвай в него, след което облечи "дрехите му" и воала - ти си вече точно този образ. Просто звучи, и наистина е просто.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Да започнем с това, че си жена - чувствителна, емоционална и бля-бля - вероятно, често си мениш мненията. Лошо няма, на това му се казва гъвкавост, един от най-важните фактори да оцелееш в джунглата.

Една мъдрост съм открил собственоръчно (по-късно се оказа, че все съм пропускал да я прочета възприема) - живей за денят. Имаш днес -може да се чувстваш точно сега кофти, да си в най-скапаната си форма, но си жив и готов да се бориш. Утре може и да не дойде, вчера не е било.

Ако си злобна и егоцентрична - приеми го. Намери начин да живееш с това. Ако харесваш себе си има вероятност и другите да те харесат (като характер де).

П.П.
    И не се вкарвай във филми - уникална си, като останалите 7 милиарда души.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си