.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32

Не се чувствам добре трезвен

Драги съфорумници имам проблем.Не се чувствам на място като съм трезвен и се притеснявам защото съм чувал че това са първите знаци за алкохолизъм пък съм на 19 години.Като съм пиян или надрусан не съм неадекватен ами просто ми е по-добре.
    Има ли тука някой с моите проблеми да си обменим малко опит ?

Повече от фен Аватара на SemperArdens
    като се друсаш/пиеш, тва си е чиста форма бягство от реалността

колкото повече се отдалечаваш, толкова по-трудно ще ти стане завръщането към нея, а тва повярвай, ще ти се наложи, освен ако не искаш да свършиш като наркоман/пияница.

Някак си се изкривява реалността и виждам нещата както бих искал да са и не ме интересува нищо,поне докато не изтрезнея де.
    Пък и живота малко или много вече си е показал гъза при мен поне.
    Проблема е че май само гъза му се вижда от много време насам.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    трудно ми е да разбера, дали се ебаваш..

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Като се оптиваш да си намериш извинения сам показваш колко зависим си.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Повече от фен Аватара на SemperArdens
    еми живота може да бъде както се пее в една песен 'брутален или прекрасен'.. не искам да изпадам в някви философски размисли, ама общо взето квото си го направиш - тва е..
    а и ако виждаш само негативното няма как да се чувстваш добре.
    относно зависимостите - воля.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Като изключим философските разсъждения, това си е чисто физиологична реакция на организма ти и се нарича абстинентен синдром. Единствения начин да мине е да изтърпиш кофти състоянието, докато организма ти се пречисти.

Ако си много сериозно зависим обаче трябва да се запишеш на някаква рехабилитация, защото алкохолния абстинентен синдром може да бъде много много грозен.

Може би не точно зависим ами постоянно ми се пие ако не съм зает с някаква сериозна работа.
    И повечето провали и неуспехи минават много по-леко през нетрезвено съзнание отколкото обратното.
    Не мислите ли че ако наистина (ПОДЧЕРТАВАМ НАИСТИНА) нещата не вървят в нито една насока добре е хубаво да си пийваме за да минава просто,така или иначе гадното,по-леко?

Град
    Аахен
    Най-добре е да се стегнеш и да си оправиш проблемите.

За целта ти трябва чист ум и ясна преценка.

Ако се захванеш да преживяваш нещата с алкохол 'просто така', явно при теб се засилва и развиваш зависимост.

В тоя ред на мисли - не, не мислим. Мислим, че това просто ще те метне по-надолу по стълбицата и ще ти направи още проблеми.

Тоест, това -

Единствения начин да мине е да изтърпиш кофти състоянието, докато организма ти се пречисти.

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    мда, алкохола не ти решава проблемите, а те заблуждава, че като си пийнеш и видиш ли ставаш безсмъртен и всички неприятности изчезват.
    и това "нека удавим мъката в алкохол" е толкова малоумна мисъл. няма как да станат нещата наистина, най-много да си докараш повече неприятности на главата. Не мислиш ли, че е жалко всичко което описваш.Не мислиш ли, че вече няма смисъл от бягства, а от посрещане на проблемите с високо вдигната глава.
    Сори, че така говоря, но ми е тъпо като виждам колко много мои близки и то все млади хора се пропиват и не могат да се забавляват истински, ако не се натряскат като копелета... Тъпо е, жалко е.Квото и да ти се случва в живота, трябва да го преодолееш, а не да му робуваш.

Ако наистина имаш чувството, че ситуацията при теб е извън контрол и не можеш сам да спреш потърси помощ.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

настрана практическия проблем
    философски ,пияният е много по-близо до реалността; казвам го, защото по-нагоре видях пак наизустената редовна изцепка

Не се страхувай да признаеш, че пиеш от слабост пред проблемите. Защото очевидно усещаш някакъв дискомфорт у себе си заради алкохола - осъзнаването и признаването на проблема е половината от неговото решение.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от Rolisten
    философски ,пияният е много по-близо до реалността;
    И как така ?

падат много (различен брой при различен личен потенциал) подсъзнателни бариери и програмирания , насадени от обществото и средата
    това е накратко казано

Или с други думи, приятелю, пий и друсай до припадък, колкото може по-често, не излизай от състояние, и ще станеш велик човек - откривател, учен, философ - само Господ знае какво изумително нещо ще прозреш и колко способен ще бъдеш да го дадеш на човечеството.

засегнах нещата от конкретно философска страна
    между другото не вярвам ,че не си установил същото и сам
    интересен образ , знаеш как да вкарваш провокацията

^ И ти си интересен образ, прозорлив до свръхестественост.

Замислял ли си се да работиш като ясновидец в СКАТ?

А колко често пиеш? И колко често се напиваш? Като за начало най-добре си сложи някаква граница на количеството алкохол. Освен това за момичетата пияните момчета не са особено привлекателна гледка. Всичко си зависи от теб.

Това, че ти падат бариерите не значи, че си по-близо до реалността

Да си близо до реалността, значи да осъзнаваш действията, мислите си, да знаеш къде си, кой си и какво правиш...а това не се вписва когато си пиян на мотика и се въргаляш в лайна и повръщано

Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от Rolisten
    падат много (различен брой при различен личен потенциал) подсъзнателни бариери и програмирания , насадени от обществото и средата
    това е накратко казано
    И правиш причинно-следствени връзки, които са невалидни в реалния свят.

Да разчиташ на вдъхновение от пияното си състояние е като да разчиташ на сънищата си - може и да се получи нещо, но много по-вероятно е да не се.

тука имаме разминаване в априорните ни разбирания за Реалността
    съвсем очаквано

Заглушаването на нервната ти система няма как да те доближи до реалността. Точка.

е щом е точка , предавам се

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си