- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Невъзможно трудно ми е.. :(
Виж са, химията и физиката са теоритични предмети. Аз също не ги чатках някога и това, което правех е да назубрям нещата. Ако по-натам няма да се занимаваш с нещо свързано с тях, тогава тва ти е спасението - сядаш и зубриш изречение по изречение, химично уравнение по химично уравнение, колкото да ти стигне за 3 и да не останеш. А математиката вече си е до разбиране. Там със зубрене не става - или я разбираш, или не. На мен също след 7-ми клас спря да ми върви, дори и по-миналата година в университета бях много зле с нея, но отиох 2-3 пъти на уроци, питах всичко, което не ми е ясно и след това вкъщи пререшавах и така ги схванах повечето нещоТака че или си извади всички стари учибници и почвай да преговаряш сам първо теорията и след това примерите и формулките, или тръгни на уроци. Другото, което вожеш да направиш е да попиташ учителката в училище за консултации и т.н. или по-натам във времето директно си я питай какво трябва да научиш за 3. Като ти каже отиваш 1-2 пъти на уроци и го научаваш и така
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
спокойно мой.. не си сам.. и аз съм така.. ама само по математика.. по физика и химия докарвам петиците.. ама по мат. едвам едвам тройки...и на уроци ходех.. ама пак супер зле.. за туй спрях...
“You know, a long time ago being crazy meant something. Nowadays everybody's crazy.”
Тренинг му е майката. 7ми клас съм, в МГ, от 2ри клас решавам супер много задачи. Задачата, която ти даде за пример я решаваме в клас на ум. Ако почнеш сериозно и ходиш на уроци ще станеш машинка.
Аз не съм толкова зле!Но преди бях зле
Но не идвай да се оплакваш ,а сядай да четеш правилата ! В учебниците пише всичко степенуване ,многочлени ,едночлени, параметри ,обиколки ,цилиндри и квото се сетиш
Когато нещо не ти е ясно просто питаш госпожата.Нали тя е за това
.Тя е там за да те учи и да ти помага.Когато научиш кое как се прави не се оставяй така,а почвай със задачите!По едни час на ден
Ще видиш огромна промяна в теб!Никакъв мързел
. И аз така се научих седнах ,прочетох и реших!
Xx7thSiNxX , не мисля, че учителят ти е виновен за нещо.![]()
Зависи от човека - или разбираш математиката, или не. Като учителят не ти обяснява добре, молиш мама или татко да ти помогнат, или някой друг познат, който е добре в сферата. Учиш си у вас уроците и няма как да си зле по математика.![]()
До автора: и аз съм в същото положение за математиката, но се допитвам до по-запознати, те ми обясняват и така схващам задачите. Предлагам ти да ходиш на частни уроци или на консултации при учителката. Не е прекалено рано, просто й кажи, че не разбираш и тя няма как да ти откаже помощ.![]()
![]()
Успех![]()
![]()
Ако не сте от НПМГ, една стотинка не давам за акъла ви . Не ме карайте да вадя разни статии за медалистите тази година.Първоначално написано от chemist9009
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
Един от класа ми е много добър по математика,апък момчето което сяда до мене не учи и иска 3ка-4ка за това отиде при този който е добър по математика и той му обясни задачите (момчето до мене не тъпо или не схваща просто го не е изряден).При тебе ще е по трудно защотото ти се опитваш но не ги схващаш но мисълта ми е да седнеш до някой добър по мат или да помолиш някой от класа да ти ги обясниУспех!
Пробвай да ходиш на консултации. Ако ти е да хванеш само 3-ката или 4-ката това не е особено трудно, на основни неща се изкарват тези оценки. Междудругото, нагоре четох доста мнения в темата за това, как някой има учител, на когото не му пука и се кефи, разберете, от такъв учител ефект няма - сега ти е кеф, после ти е трудно. Специално в точните науки (Математика, Химия, Биология...) нещата се учат наред и ако ти се губи едно нещо, било то само едно, или една формула всичко пропада напред...това не е като Историята да учиш нещата отчасти. В тези науки трябва редовно учене. Само така стават нещата. Не можеш да започнеш да учиш IA група, а да нямаш понятие за периодична система и/или периодичен закон. Аналогично е и при математиката.
Първоначално написано от YouDontKnowMe
Не ми ги хвали тея от НПМГ знам че са протеже на СУ.Т'ва са си групичка зубърчета които посещават лекциите на дъртите професори от СУ.Тая година показаха колко знаят на националното състезание по химия след като бяха на 2-ро мястоа на първо бяха хората от Стара Загора.А от колкото до медалистите на международната олимпиада.Едно момче от Варна което лично познавам имаше бронзов медал както и тези от НПМГ но имаше повече точки от тях.Така че не ми ги хвалете тея зубърчета.
![]()
![]()
![]()
Това пък беше върховното изказване. Сякаш само ти ги знаеш тия предмети, деба. Като седнете, да се хвалите и си мислите, че сте нещо повече от хората, които не ги разбират.Първоначално написано от xKiFlA
За математиката, не мога да ти помогна пълна мъгла съм там, но тръгни на уроци ако искаш да я научиш, поне да си изкарваш оценките.
Химията се учи с периодична система, това трябва да го знаеш. Ако научиш законите, приниципите просто си нямаш на идея колко ще ти е леко. А другото вече си е теория, която тярбва да учиш, било то с решаване на задачи или много четене. А физиката си ч зубриш за тройка или там колкото искаш, не се стеснявай тея предмети ще ги учиш още 2-3 години.
Вафла..
Първоначално написано от mrtn
хах...човече познавам xKiFlA от състезанията по химия и е умно момиче.Решава задачи от всички класове пък е 9-ти клас.А от колкото до химията не ми говори че химия се учи само с периодична система.Щот тва твърдение се отнася единствено за дял наречен неорганична химия.Органична химия и физикохимия например не можеш да научиш с периодична система.Може би имаш впредвид че ПС е азбуката на химията?!?!
Радвам се за момичето, че я разбира, лошо няма. Но едва ли не го изтъква, сякаш другите са адски малоумни пред нея..
И къде съм написал, че химията се учи САМО с периодична система, а и той е още 8 клас момчето, не го товари с органична че съвсем ще му гръмне главата..
Вафла..
къде се изтъквам ..Първоначално написано от mrtn
Автора който незнае и прости неща.. тръгнал с мен да спори химия .неможе
пък за органична не ми говори щото ако те питам нещо извън матеряла в училище ...няма да отговориш
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!
Ето сега пак се изтъкваш, ти си бахти съществото. Бъди спокойна и аз чета странична литература, не си само ти човека, който четеш и проявяваш интерес.Първоначално написано от xKiFlA
Вафла..
Was ist schwierig in der Mathematik ? Ich in bereit zu helfen , haben Sie Erfahrung mail me Nachricht , wenn etwas schwiering ist![]()
Имам голям проблем с математиката,искам да кандидатствам в СМГ ,но нищо не разбирам по математика,имам ли шанс да науча
математиката за 1 година ?Има ли такъв вариант сам да се готвя,понеже нямам възможност за уроци?Имам сборник с пробни изпити за 7-ми клас , (сега съм 6-ти). Казаха ми , че задачите били лесни.Е лесни,лесни колко да са лесни като аз и лесното не разбирам.Мога ли да назубря отговорите на задачите от сборника?Знам че е тъпо,но няма друг вариант просто нямам възможност за уроци![]()
![]()
![]()
![]()
^
Можеш, разбира се. Няма невъзможни неща. Успех ти желая! Зубренето няма вечно да те спасява - трябва да разбираш това, което правиш.
И не забравяй: "Математика се учи с листче и моливче," както казваше една моя учителка.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Какво СМГ като не разбираш математика ;Д Там съвсем няма да можеш да се справяш.
Можеш да се готвиш сам, ама не знам доколко ще се подготвиш, ако имаш пропуски задължително трябва да ги наваксаш, защото математиката се надгражда и изпуснеш ли едно нещо, нагоре става пълна каша. За зубренето на отговорите... АБСУРД! Като решиш 50 - 60 задачи от един вид, ще запомниш как се решават, за какво ти е да зубриш отговори, нали знаеш, че няма да ти се паднат същите задачи.