Знам какво ти е. И аз съм страшно зле по математика. Причината е господинът ми по матеатика, който ни разрешава да преписваме, не ни дава домашни, понеже никой не ги пише, а като те искарва на дъската за оценка и имаш опцията идваш да те испитвам за оценка повече от 3 или си сядаш и да пиша 3ка (колкото да минеш).
За примерната ти задача...и да ме удряш по главата с дъска признавам си няма да се сетя как се решава. Чак корен квъдратен съм забравила, което беше елементарно. Освен да тръгнеш на уроци друго решение няма. Гаджето ми, което също не блика много от акъл щеше да остане с 2ка по математика миналата година, но тръгна на уроци и да ти кажа доста научи.
Днеска добре ликувахме, че ще сме си със стария учител по математика (така поне за дипломата си хващаме шестиците), но какво ще стане, ако Ноември месец приемат да имаме задължителна матура и по математика? Та ние ще пукнем всичките. Ние освен да рисуваме добре, да боравим с компютри и да четем като луди нищо друго не правим и ще е голяма закъвация.
Искрено те съветвам да тръгнеш на уроци или направи като мен миналата година. Намирах си някое зубърче и го карах да ми обяснява задачите. Тогава ги разбирах поне колкото да мога да отида на дъската и да искарам 5тица и след месец/ два знанията си отиват, като не се упражнявам.