- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- отличници
има ли тука такива и кажете каква е цената на успеха,от какво се лшавате,заровени ли сте постоянно в учебниците и така
Цената на успеха?![]()
Не знам за останалите, но аз отделям време за учене само преди контролно и изпитване...даже понякога и това не правя. Повечето неща, които изучаваме в даскало ги знам от обща култура или го запомням в час, някак супер лесно ми е. А предметите, при които се налага решаване на задачи като математика, физика и химия - отдават ми се пак лесно, благодарение на вниманието в час. Пък и важна роля играе нагласата. В час слушам внимателно в повечето случаи с нагласата, че ще запомня всичко. Хич не е толкова трудно...не е нужно да учиш постоянно и да се лишаваш от каквото и да било.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
еми миналата година да бяхсега ще трябва да понапредна с новия език и пак ще се наложи
... еми нека видим
много по-малко излизания и по-малко комп / няма време а и после като си скапан се 4удиш само как да легнеш да се наспиш / и влюбванията не са желателни тъй като това което ина4е ще го нау4иш за 2 4аса ти трябват двойно или пове4е 4асове ...
големи проблеми с концентрацията ... а да и един път като по4неш трябва да си поддържаш нивото демек да продължаваш да у4иш щото веднага по4ват да се обаждат я учители я родители , пък и сред съу4ениците винаги има коментари преди колко добър у4еник си бил а сега ...
![]()
Аз от първи до четвърти клас бях.Всеки ден се връщах и веднага сядах да уча,да си пиша домашните,дори учех и за други дни,допълнително доста се упражнявах.Но пък и имах голямо желание и тогава нямах компютър.Иначе не съм се лишавала от нищо,просто имах повече свободно време.
Баланс. В даскало само по математика н се напъвах,че ми дотъпя много....иначе си учех, излизах си, водих нормален живот...само,че спях по 3-4 часа на денонощие...Само от март до юли тази година бях по-заета с учене, но не ми се и правеше друго.
Do not stand at my grave and weep, I am not there. I do not sleep. I am the soft stars that shine at night. Do not stand at my grave and cry, I am not there. I did not die.
Ето ме.![]()
Първо, "цената на успеха" е бая преувеличено.
Второ, лично аз никога не съм учила кой знае колко. Явно просто повечето предмети ми се отдават без да се напрягам. Пък и никога не съм се насилвала да уча нещо, което ми е крайно безинтересно.
Може би тайната е да уча само основните съществени неща без ненужните подробности. Колкото по-малко е материалът, толкова по-лесно се помни (без да се злоупотребява, разбира се).
Може би просто имам голям късмет.![]()
Nobody breaks my heart.
Не оставяй някой безумно тъп човек,
който няма представа колко е часът,
да те убеди в противното."
Ever notice how 'What the hell' is always the right answer?
Ами от 1 до 7 клас съм завършвала с 6.00.От 1 до 6 клас не ми отнемаше много време да си науча,защото материала бе лесен.Но в седми клас падаше яко учене!![]()
От даскало се прибирах в 14:00 някъде.Обядвах по най-бързия начин и сядах да уча.Така до към 20:00 когато сядах да вечерям.След вечеря мия чинии и пак сядам до към 23:30 учех и си лягах,а сутрин ставах към 5:00 да преговарям![]()
Сега като се сетаа... :P
Вярное,че беше трудно.Гледах по-малко тв и играех по-малко на компа...това е![]()
не съм бутвал от 9ти клас учебник.. единствено ранна подготовка (от миналата година) по математика и то със сборници и справочници.. не съм имал по-нисък успех от 5,50Първоначално написано от teodora87
до човек е дали ше учиш като луд, за да изкараш оценката или просто слушане в час с разбиране е достатъчно
![]()
Изкарвам шестици много лесно и без особени усилия. Не уча кой знае колко, просто явно лесно усвоявам нещата
В общи линии начините са 2 - или си интелигентен, паметлив и с богата обща култура и учиш малко или това, от което те е лишил Господ, го наваксваш с много труд и лишаване от любими занимания.
Поне така е в училище, в университета е малко по-различно.
От първи до седми клас бях пълна отличничка..
В седми клас ми трябваше още малко,за да съм отличничка..
Иначе - "Цената на успеха ?" - Няма такова нещо..
Ако на теб ти се учи и искаш да имаш добър успех,и "страхотно"
бъдеще си учиш..
Аз лично не съм залягала над учебниците..
Най-много 2 часа,не повече..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
МОТИВАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА! ПРИЕМИ УЧЕНЕТО КАТО НЕЩО ЗАБАВНО ДОСТАВЯЩО ТИ УДОВОЛСТВИЕ!
Един вид да станеш зубър!Първоначално написано от OneInMillion
![]()
само 3 години не съм бил отличник, ноо съм бил близо до "златото"
5.30, 5.40, 5.43 иии тофа се дължеше на ноото даскало ии гадната химия :Д Иначе цената на успеха е да цениш даскалите, да прайш по някоя друга четка...
Не учех много аз -> само тогаа когато знам, че ще ям хурката, но пък тогаа учех като бизон :Д иии може би така съм доказал, че мога и знам![]()
риза/тениска, спортни панталони, обувки официални +/- сако, е това е моят стил![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от programings
Това,че имаш някаква мотивация не означава,че си зубър!
Не говоря за мотивацията, то и аз си имам мотивация, и си завършвам със много добър успех, но пък и постоянно да учиш и друго да не правиш не е добре!
става се като разбираш нещата а не ги зубриш![]()
Отличничка съм , но не мисля , че се лишавам от нещо ВАЖНО и ПОЛЕЗНО за мен !![]()
Да , случвало се е да пропусна някое друго излизане , купон и т.н . , но съм го правила , защото така съм го чувствала и искала.
Никой никога не ме е карал да уча , не са ми давали зор и може би това при мен е изиграло важна роля , защото обикновено правя нещата напук.![]()
Та , така. Лишавала съм се само от неща , които така или иначе са щели само да ми навредят.![]()
За самия процес на учене - не мога да кажа , че прекарвам мноого време в учене. Уча си нормално , но и много внимавам в час , а това съм сигурна е мнооого важно. Вкъщи също си уча , разбира се.
За тестове и изпитвания се подготвям малко по-сериозно от обикновено.
Това е начина , по който досега винаги съм учила и осма поредна година вече бях с пълна шестица.![]()
Дано и деветата да така.![]()
![]()
To infinity and beyond.
това което аз правя , за да си изкарвам оценките, е много просто - никога не уча по много наведнъж.Например ако знам че имам контролно на еди-коя си дата почвам да уча 2 седмици по рано по половин час на ден вместо 2 дена да зубря като за световно.хем Остава време за личен живот, хем съм подготвена.
А чак пък цената на успеха...?
До 7 клас някъде много учех, държах да имам хубави оценки, ама после нещо се разлигавих. И все пак си имам добре оценки. НО от тази година съм решила пак да почвам да уча сериозно, въпреки че суупер много ме мързи.
Та кой не го мързи?![]()
Абе имам няколко индивида в класа, които ще ти изпеят урока на 35 страница по история от преди 2 години...
отличничка съм по два предмета..и то само аз в класа
по другите обаче .не![]()
xKiFlA-
Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!