Трябва да разложа тези 2 задачи на множители,но съм забравила как се прави Ето я първата x(m - n)+m +n Втората: 9m - n На втората задача m и n са на втора степен. Благодаря ви предварително Едит:Втората я реших само първата не мога да я разбера
x(m-n)+m+n=xm-xn+m+n=m(x+1)+n(-x+1)=m(x+1)-n(x-1) така трябва да е ако е написана вярно задачата ,но мисля цхе трябва да е x(m-n)+m-n и тогава ще е x(m-n)+m-n=xm-xn+m-n=m(x+1)+n(-x-1)=m(x+1)-n(x+1)=(x+1)(m-n)
Моя е грешката x(m-n)+m-n така наистина трябва да е Благодаря помогн ми страшно много
и аз искам да помоля за помощ: 1. Ако: a+b+c=0 и а2+b2+c2=1 Докажете, че: a4+b4+c4=1/2 (една втора) 2. Ако: a+b+c=0 Докажете, че: a3+b3+c3=3abc На 1ва задача 2 и 4 са степени, а на 2ра - 3 е степен. Благодаря предварително!
Кви задачи ви гонят още сме началото на годината-ние още преговор не сме почнали, а на вас ви дават домашно бахти
по английски имах много, но ми е по-важна математиката.. с английския съм си добре
Да и аз в английския съм отличничка Иначе по математика ни се падна една учителка направооо То това да беше домашното 8 задачи са общоо
Правила